Öztunç: 16 Nisan seferberlik günüdür

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde, Elbistanlılar ile bir araya geldi. Öztunç, “Pazarcık’ta yüzde 50 hayır oyu çıkacak.

Öztunç: 16 Nisan seferberlik günüdür
Öztunç: 16 Nisan seferberlik günüdür
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde, Elbistanlılar ile bir araya geldi. Öztunç, “Pazarcık’ta yüzde 50 hayır oyu çıkacak. Elbistan’da ise hayır oyunun yüzde 60 olacağını düşünüyoruz. Her yere gidip insanları ikna edeceğiz. Seçim günü sandığa gidip oy vereceğiz. O gün seferberlik günüdür” dedi.

CHP Elbistan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Hayır’ toplantısına katıldı. Grand Park Elbistan Otel’de düzenlenen toplantıya, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra mikrofona gelen CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut ve CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül birer konuşma yaptılar.

Son olarak mikrofona davet edilen CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, neden hayır oyu istediklerini anlattı.

Yapılmak istenen Anayasa değişikliği paketi ile başkanlık sisteminin getirilmek istendiğini savunan Öztunç, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Ne gereği vardı, nereden çıktı bu? Sanki ekonomi tamam, milletin elinde para var, açlık sefalet yok, terör sıkıntısı yok sanki başkanlık hevesi ile yatıyor, başkanlık hevesi ile kalkıyor. Gece rüyasında bile başkanlığı görüyordur sayın Erdoğan. Ama rüyasında görecek zaten. Gerçekte göremeyecek. 16 Nisan’da bunun bir rüya olduğunu artık tamamen anlayacak. Bakın biz buna karşı çıkıyoruz. Alanlardayız, sahalardayız. Maraş merkezde benim edindiğim izlenim, AKP’nin bir kısmı, işadamlarının bir kısmı yanımıza gelip, gizli gizli hayır oyu kullanacaklarını söylüyorlar. Öyle bir korku imparatorluğu yarattılar ki; insanlar hangi oyu vereceğini söylerken çekiniyorlar. Bu iş parti meselesini aştı. Parti olayı değil, memleket meselesi. Birileri çıkıp, ‘hayırcılar terörist’ diyorlar. Terörist arıyorsan önce yanına bak. Hayır oyu vermek isteyenlere terörist demek, bu millete yapılmış en büyük saygısızlıktır. Ben buradan sesleniyorum; evet diyende bizim kardeşimiz, hayır diyende bizim kardeşimiz.

Elbistan’da kaymakam var. Eğer bu sistem geçerse, başkanı kaymakam mı temsil edecek, yoksa partisinin ilçe başkanı mı? Bu çok önemli. Cumhurbaşkanı tarafsız olmak durumunda. Getirilen sisteme göre, sayın başkan kim olursa, hem hakem olacak, hem de kulüp başkanı olacak. Bu asla kabul edilebilir bir şey değil. Yıllardan beri milletvekili sayısı fazla diyoruz. Gelin bunu 450’ye düşürelim dedik. Aldılar 600’e çıkardılar. Her yıl bütçeye yükü 136 milyon lira. Biz 16 Nisan’da bu artışa da hayır diyeceğiz.”

Referandumun ardından egemenliğin milletten alınıp, saraya verilmek istendiğini ifade eden Öztunç, “Bu millet egemenliği saraydan aldı millete verdi, şimdi tekrar milletten alınıp saraya verilmek isteniyor. Acı tarafı da şu; bunu demokrasi sayesinde gelmiş birinin yapmak istemesi. Sayın Erdoğan demokrasi olmasa, başbakanlığı, cumhurbaşkanlığını hayal bile edemezdi. Bir apartman düşünün yönetici seçilecek. Yönetici adayı, ‘beni seçerseniz binayı boyatırım, daire kapıları şöyle lüks olur’, anlatıyor, anlatıyor ‘ama dairelerin tapusunu bana vereceksiniz’ diyor. Verir misiniz? Verilmez. Bu memleketin tapusu bir tek insana verilmez. Bunu ben Tayyip Bey için söylemiyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da olsa verilmez, babam olsa da verilmez” dedi.

Elbistan ile ilgili de konuşan Öztunç, sözlerini şu cümleler ile tamamladı:

“Bizim Elbistan’ın biliyorsunuz suyu adamı zehirliyor. Havası da zehirliyor. Bir de sınav var. 3 bin 600 kişi başvuruyor, 50 kişi işe başlayacak. Oturmuş yazmış. 46 kişiyi yazmış, 4 kişiye de kura çektirecek. Ama işte ayaklarına dolandı. Bu kadar vicdansızlık olur mu? Adam gibi kura yap, kime çıkarsa gitsin çalışsın. Kul hakkı değil mi bu? Elbistan’da bunlara kamyon kamyon oy verdi. Pazarcık’ta yüzde 50 hayır oyu çıkacak. Elbistan’da ise hayır oyunun yüzde 60 olacağını düşünüyoruz. Her yere gidip insanları ikna edeceğiz. Seçim günü sandığa gidip oy vereceğiz. O gün seferberlik günüdür.”

25 Şub 2017 - 19:50 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

27

MEHMET - Elbistanın sesi Akp lilerin saygısız yorumlarını yayınlıyorsunuz,bizim yorumlar yayınlanmıyor ? ? ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
26

öz elbistanlı - HAYIR da HAYIR var. Bu gün cumhurbaşkanı Bu yetki ile zaten Türkiye yi yönetiyor. Demokrasi halkın kendi kendini yönetmesidir. Şahsın Halkı yönetmesi değildir. Millet Vekilini halk seçer ve halkın seçtiği millet vekili hükümet kurar . Şahsın seçtiği milllet vekili şahsın istediği yönetimi halka dikte ettirir. Böyle demokrasi olmaz.Demokrasi çoğulcu yönetimdir. Tekci yönetim olmaaaaaaz. Anlaşıldımı....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
25

Bozkurthan türk - Mustafa Kemal Atatürk çağdaş misyonlu bir Türkiye cumhuriyeti için şavaşmış ve bu yolda ilerlemiştir. Siz CHP liler biz Kemalistiz demeyin. Kemalistler böyle olmaz. 81 anayasa sı çok eski ve yavaştır. Ve İngiliz ve diyer düşman ülkeler baskısı ile tasarlanmış bir anayasadır.. Orta doğuda Türkiye güçlü ve devletçiliğini korumuştur. Artık orta doğu Türkiye şekillendiriyor kendimize geldik ve güçlü olduğumuzu ve savaşçıl bir millet olduğumuzu Suriye'de gördüler. Tabi siz bu tür şeylerde rahatsızlık duyuyorsunuz o başka konu. Bir topluluğun Irkı mesebi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
24

SALİH - Yıllardır çok seçim gördüm her nedense bu gizli oylar sandıklarada gizlenip bir türlü dışarı çıkamıyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
23

musa - bas komutan emir verdi inin meydana

sahip cikin albayraga aziz vatana

serden gectik vatan millet Allah askina butun dunya bunu gorup döndü saskina

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
20

Dr - Elbistan da ishal salgını oldu. Herkes zehirlendi. O zaman bu siyasetçiler nerdeydi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
19

YAPALAKLI - ARKDAŞLAR ilk önce karşınızdakilere saygılı olum fikri cinsiyeti dini dili ne olursaolsun saygı lı olmak gerek gerçekdende su olayında kimvardı kimler vardıı___????

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
18

Yakın takipçi - Boşa masraf yapmayın bence gerçekler acıdır %80 evet oyu alacak elbistan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
16

Ali CAN - Sayın ali öztunç pazarcıktan çıkacak sonucu iyi tahmin ettin , bende sana elbistanı söyleyim kalbin ferahlasın % 80 EVET.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
15

MEHMET - Almanyada yaşayanlar Türkiye hakkında yorum yapmasın,kendiler avrupada yasıyor her türlü haklardan faydalınıyor birde buraya yorum yapıyor,cok seviyorsanız ülkenizi gelin yasayın..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
14

Sükrü Ilhan Almanya - Sayin Öztunc:

Dereyi görmeden pacalarinizi sivamissiniz!

Daha hala halkin sectigi Cumhurbaskanina,Cumhurbaskanimiz dahi diyemiyorsunuz!

Halka birazcik Sayginiz olsun!

Baksen,ne hikmetse.....

Hayir oyu kulanacak is adamlari gizlice gelip sizlere söylüyorlarmis!

Peh..peh...peh....

Evet gelecek olmasi sizi baya bir telaslandirmis!!

Yine gereksiz bir politika yapiyorsunuz!

Bir aynaya bakin hele,eksiklerinizi bile göremiyorsunuz!

Sunuda unutmayalim:

Vatan hepimizin:Ak Parti-Mhp-Chp fark etmez!!

Birbirimize saygilda kusur etmeyelim!

Herseyden önce,hakkimizda Hayirlisi olsun!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
13

ali berk - "Elbistan'da ishal salgını oldu, bunlar neredeydi?" diyen Dr (!) rumuzlu kişi ; Elbistan suyu 90 kişiyi zehirlediğinde CHP 5 tane doktor milletvekilini Elbistan'a araştırma yapmaya gönderdi.Fakat yine de sizin gibilere yaranamaz o başka...Devam edin hele...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
12

Hakan - EVET SEFERBERLİK GÜNÜDÜR SANDIKLARI PATLATACAGIZ EVET EVET EVETTTTTTTTTTTTTTT

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
10

Ahmet - Elbistan % 70 evet diyecek.Sen de bakacaksin.Ama yinede vazgeçmeyeceksin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
09

elbistanlı - ALİ bey demekki doğru yoldasınız meyve veren ağaç taşlanır kutluyorum sizleri böyle devam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
08

vatandaş - iyi günler Elbistanın sesi akşam bende Sayın Ali Öztunç hakkında bir iki yorum yapmıştım maşAllah ne kadar evet diyen varsa yayınlamışsınız ama benim yorumumu yayınlamamışsınız düşünüyorumda acaba bende evet diye şakşakcılık yapsam benimkinide yayınlarmıydınız acaba.tarafsız medyacılık bu olsa gerek.saygılarımla....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
07

Bozkurthan türk - Bu millete hâyrı dokunacak bir şeyler yapılmaya kalkışılsa. CHP zihniyeti hayır diyor eğer bu zihniyet hayır diyorsa o işte bir HÂYIR vardır. Şunu da artık bırakmakıdır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
06

Ahmet - Hangi şerefsiz iş adamlari gizli gizli hayir diyecekmiş açikla cesaretin varsa.AK partinin bir kismi hayir diyecekmiş aklinca nifak sokacak milletin.arasina.Hiçbir AK partili REiSini satmaz.Sen partine bak.Kasetle gelen genel müdürunüz var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
05

Afacan - Helal olsun başkanım geneki sizler varsınız gözünüzü seveyim durmayın ülke elden gidiyor tek adam rejimine gidiyor bu millet bu yorum yapan evetci ler ölüm uykusuna yatmislar bir buçuk ay sonra evet densin artık ömür boyu kendilerine ihtiyaç kalmayacak uyan ey Türk milleti cumhuriyet elden gitmeden bu son şansın. Ülke diktatör uge gidiyor ülke tek adam rejimi ne gidiyor başka Türkiye yok ya esaret altında yaşayacaksın yada demokrasi altında söz senin ama ben Derim ki gelin bala zehir katmayın saygılarımla.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
04

Ahmet demir - mustafa Kemal'in çizdiği yoldan ayrılmadan HAYIR diyoruz demokrasi sayesinde hepiniz burda yazıyorsunuz konuşuyorsunuz biz hayırı Elbistan'da 100 de 80 yapacağız iyi okuyun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
03

Dr cevap vatandaşa cevap Ahmet'e cvp Osman'a cevap Ali cana cvp Şükrü'ye cevap Yok çok akıllı - Sayın dr elbistanda su zehirlenmesinde bak bakim CHP'li kaç vekil geldi Türkiye televizyonlarına bu rezaleti kim taşıdı Elbistan'ın sesi arkadaşlardanda alabilirsin o haberleri. Vatandaş mesele dik durabilmek bu tek kişiylede olur. Evet sizi beğenmeyen direk vatan haini ve şerefsiz ilan ediyorsunuz Ahmet bey.osman bey Yen'i kapı ruhunu kim yıktı bir düşün Ali can seçim sonrası yaz yüzdeyi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
02

mehmet - hayır diyenler ülkesini seviyor öylemi misafir efendi?? öyleyse hdp fetö pkk hep vatan aşığı desene. boş boş konuşma hemşerim bu halk gözünü açtı kulağını fitnelere kapattı sonuna kadar EVET TÜM VATAN HAİNLERİNE İNAT EVET TÜM ŞER ODAKLARINA İNAT EVET

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50
01

misafir - yorum yazan arkadaşlardan ricam bu 18 maddeyi okusunlar öyle karar versinler!! bu parti seçimi değildir, geleceginiz oylanıyor! bu kadar yetki tek kişiye verilmez, yarın birgün istemediğiniz biri başkan olur ozaman ah vah edemezsiniz. ülkemizi çok seviyoruz ve kimseye tapusunu vermiyoruz. HAYIR!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 19:50