MHP’li Doğan’dan birlik ve beraberlik çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Maraş Olayları ile ilgili kapanan yarayı kaşımanın kimseye hayır getirmeyeceğini belirterek “Kahramanmaraş halkı birlikte yaşamayı çok acı tecrübelerle öğrenmiş ve dış güçlerin şehrimizde bıraktığı acılardan ders almıştır” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Maraş olayları ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, sarf ettiği sözlerden dolayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'a tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’ın sözlerinin Kahramanmaraş’ta kardeşçe yaşayan Alevi ve Sünni vatandaşları tahrik etmeye yönelik bir tutum olarak değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, “Bu, bir siyasetçiye yakışan bir tutum değildir” şeklinde konuştu.

Cankurtaran’ın Maraş Olaylarının yıldönümünde yaptığı açıklamayı tam bir talihsizlik olarak nitelendiren Doğan, şunları söyledi:

“Yıllar önce yaşanmış ve tüm Kahramanmaraş halkını derinden üzmüş bir olayı kaşımak kimseye hayır getirmez. Maraş Olaylarında Alevi ve Sünni vatandaşlarımız birlikte mağdur olmuş, yaşanan feci olayların acısını birlikte yaşamış, oynanan tüm oyunlara rağmen bu şehirde kardeşçe yaşamayı bilmişlerdir. Kahramanmaraş'ta tesis edilen ve dış mihrakların her türlü oyunlarına rağmen bozulmayan kardeşliği yok etmeye dönük bu tür talihsiz açıklamalar hedefine ulaşamayacak ve bu kahraman şehirde yaşayan Alevi ve Sünni vatandaşlarımızı birbirine düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Açıklamasının devamında birlik ve beraberlik mesajı veren MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, “Geçen yıl da söylediğim gibi Alevi’miz Sünni’mizle, Kürt’ümüz Türk’ümüzle bu ülkede bir ve beraber yaşamaya devam edeceğiz. Bu gün bir hain cemevine saldıracak olsa, o cemevinin önünde Sünniler nöbet tutacaktır. Hainler camiye saldıracak olsa Aleviler de cami önünde nöbet tutmalıdır. Hepimiz birbirimizin hassasiyetlerine saygı göstermeli ve farklılıklarımızla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz.

“Eğer bir gün yezitler meydana çıkarsa hiç korkmasınlar” diyen Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

“O gün bütün ülkücüler Hasan oluruz, Hüseyin oluruz, gerekirse Alevi kardeşlerimiz için canımızı seve seve veririz. Bayrak olmadan Alevi Aleviliğini, Sünni Sünniliğini ve hiç kimse dini ibadetlerini yaşayamaz. Önemli olan o başımızda dalgalanan ay yıldızlı Türk Bayrağıdır. Bu bayrak dalgalanmadığı sürece hiç kimse dinini özgürce yaşayamaz. Kahramanmaraş halkı birlikte yaşamayı çok acı tecrübelerle öğrenmiş ve dış güçlerin şehrimizde bıraktığı acılardan ders almıştır. Ülkücüler dış güçlerin bir defa daha halkımız üzerinde kumpas kurmasına, kardeşliğimizi yok etmesine, huzur ve refah ortamının altına dinamit koymasına izin vermeyecektir.

Bu düşüncelerle Maraş Olaylarının yıl dönümünü bahane ederek, ortalığı karıştırmaya, şehrimizde terör havası estirmeye yönelik yapılan her türlü açıklamaya karşı Milliyetçi Hareket Partisi olarak tepkimizi koymaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

23 Ara 2017 - 12:56 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ahmet geçmiş - Sayın başkan sende partilinin haklarını aramıyorsun, ilk önce ilçe teşkilatını gaspeden delegeleri değiştiren yanındaki 30 kişiden başkasının desteklemediği başkanın sorunlarına bak.yoksa Elbistan da MHP diye bi parti kalmayacak!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Aralık 12:56

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439