MHP’de bayram coşkusu yaşandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nda, bayram coşkusu yaşandı.

MHP’de bayram coşkusu yaşandı
MHP’de bayram coşkusu yaşandı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Partililerin büyük ilgi gösterdiği bayramlaşma programına, MHP Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor’un, AK Parti iktidarını hedef alan sözleri damga vurdu. Tor, Türkiye’nin başta işsizlik olmak üzere, sosyal ve terör noktasında karamsar bir tablonun içinde olduğunu savunarak, “Türkiye, böyle gitmez” dedi.

Bayramın ikinci günü ilçe teşkilatında gerçekleşen bayramlaşma programına katılmak için gelen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MHP İl Başkanı Süleyman Öner ve parti yöneticileri ile beraberindekileri, Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir ve partililer karşıladı. Milletvekili Tor ve Başkan Öner, salondaki partililerle tek tek bayramlaştı.

Programın açılış konuşmasını MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir yaptı. Demir, “Birlikte bayram yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bayramın, ülkemizin iç ve dış düşmanlardan kurtulmasına, kendi içimizde de birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan MHP İl Başkanı Süleyman Öner ise, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Öner, “Bu ramazan vesilesiyle inşallah birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Türkiye, bitmek tükenmek bilmeyen; her türlü saldırının, provokasyonun, komploların ve bilhassa da maskeli operasyonların yapıldığı bir dönemden geçiyor. Bu dönemde özünde Türk milletinin içerisinden çıkmış, ‘önce ülkem ve milletim’ diyen ülkücü hareketin de birlik ve beraberliğe, dirliğe çok büyük ihtiyacı var. Birlik ve beraberlik içerisinde olmadığımız, fitne fesat kazanını karıştırdığımız ve enerjimizin yüzde 80’ini içeri harcadığımız dönemlerde başarı elde edilemiyor. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece Kahramanmaraş ve ilçelerde belediyeleri mutlaka kazanacağız ve milletvekili sayımızı da arttırabiliriz” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor da, AK Parti’nin iktidara gelirken verdiği yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele sözünde durmadığını iddia etti.

‘3-Y’ olarak nitelendirilen sözlerden biri olan yolsuzlukla mücadele başlığında gelinen noktayı anlatarak sözlerine başlayan Tor, AK Parti’nin yolsuzluk yapanlara hesap sordurmadığını belirterek şunları söyledi:

“AKP, 2002’den beri Türkiye’yi tek başına yönetiyor. Tek parti iktidarı, güçlü bir iktidar doğuruyor ve istediği kanunu istediği günde çıkarabiliyor. Bu yönüyle uzun süre koalisyonlarla yönetilen Türkiye için bir şans ve avantajdı. İktidara gelirken de AKP’nin Türk toplumuna verdiği ve ‘3-Y’ formülü ile özetlenen sözler var. Yasaklar, yolsuzluklar ve yoksullukla mücadele edecekti. Yolsuzlukla mücadele edilemedi. 2002’den 2017’ye geldik. Türkiye’de dün askeri vesayet, bürokratik vesayet var diyorlardı. Ne askeri, ne de bürokratik vesayet var. AKP, yolsuzlukla yeterince mücadele etti mi? Türk siyasi tarihinde 4 bakanı yolsuzluk nedeniyle istifa ettirilen bir başka hükümet olmadı. FETÖ dendi çıktı. Asla FETÖ denilip çıkılacak bir olay değil. Bu, 10 yıl sonra da olsa ortaya çıkacak, çıkarılacak ve ilgilileri hesabını verecek. ‘Ne dedin de yapmadım’ diyenler bunların hesabını mahkemede verecekler. Amerika’da tutuklunun önüne yatan İçişleri Bakanını hatırlayın. Bu hükümet, yolsuzluk yapana hesap sordurmadı. Kimse kalkıp ta ben dürüstüm; vatan millet Sakarya demesin. Olay budur.”

AK Parti iktidarlarının, 3-Y’nin bir diğer ayağı olan yoksullukla mücadele de sınıfta kaldığını savunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Türkiye’nin fakirleştiğini söyledi. Tor, “Yoksullukla hiç mücadele edilemedi. Bugün Türkiye’de işsizlik yüzde 13’le tarihi rekor kırdı. Her yıl okulunu bitiren 600-700 bin üniversite mezununun 4/3’ü işsiz. Sosyal yardımlar patlamış durumda. Nitekim devlete o kadar yük getirmeye başlamış ki; Veysi Kaynak, ‘İş teklif edeceğiz, kabul etmezse yardımı da keseceğiz’ diyor. Türkiye’de milyoner sayısı da, yoksul sayısı da artıyor. Orta direk göçüyor. Büyük bir gelir adaletsizliği var. İş arayarak umudunu kesen ve vazgeçen insan sayısı 1 milyonu bulmuş. Türkiye, işsizlikte tarihi rekorlar kırıyor. Gelecek daha da kötü olacak böyle giderse. Türk ekonomisi, bir yılda en az 700-800 bin istihdam yaratmak zorunda. İstihdam yaratamıyor. Türkiye böyle gitmez. Bizim kaynaklarımız kıt. Biz bir garip keloğlanız, nemize lazım kokteylli balo. Amerika Başkanına özenti ile büyük bir israfın içinde Türkiye. Eğitim, sağlık dibe vurmuş. AKP ilk geldiğinde sağlığa ulaşımı kolaylaştırdı. Şimdi ise özel hastaneye gidip ameliyat olmak, zengin olmayı gerektirir hale geldi. AKP, 15 yıllık iktidarı döneminde Türkiye’de fertleri zenginleştirmedi. Zenginleştirilen ayrı. Fert başına düşen milli gelir, hesaplarla oynanarak yükseltilemez. Onları değiştirerek yükseltemezsiniz. Türkiye fakirleşiyor” şeklinde görüş belirtti.

Yasaklar ve terör konusunda da aynı kötümser tablonun yaşandığını dile getiren Tor, “Yasaklarla da mücadele edilemedi. Türkiye’de şuanda olağanüstü hal uygulanıyor. AKP, 2002’de iktidara geldiğinde Türkiye’de bu boyutta bir olağanüstü hal yoktu. Kısmi olarak terör sebebiyle Güneydoğu’da uygulanıyordu. Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki firmaya işçi alınacaktı, burada işi halledemediler müdahaleden dolayı. Ankara’ya götürdüler notere, orada fiyasko ile sonuçlandı. Daha sonra burada notere kura çektirdiler. Kurayı da görme özürlüler dernek başkanı ile bir görme özürlü kardeşimiz çekti. Türkiye’nin düştüğü durum bu. Bu hükümet bir kurayı bile beceremedi. Yasaklar her tarafta var. AKP, yolsuzlukla, yasaklarla ve yoksullukla mücadelede sınıfta kalmıştır. Vatandaşımızın bunu görmesi lazım. Terör de sınıfta kalmıştır. Türkiye, AKP hükümetleri döneminde kim diyorsa ki 2002’deki terör 1 yılda Allah hiç düşürmesin ama şehit sayımız 8-10 civarındaydı. Son 1,5 yılda şehit sayımız bin 600’ün üzerindedir. Terör hortlatıldı. Terörle mücadele edilemedi” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde milliyetçi-ülkücü hareketin fertlerine seslenen ve birlik-beraberlik çağrısında bulunan MHP’li Fahrettin Oğuz Tor, tek ihtiyaçlarının yeni bir heyecan olduğunun altını çizdi.

Tor, konuşmasını, “AKP, bu heyecanı yaratamadı. Kendisi de söylüyor. Metal yorgunluğu varmış. Metal yorgunluğu falan yok. Vatandaş büyük bir arayış içerisinde. Umduğunu bulamamıştır. Bu arayışı kanalize etmenin yolu birlik ve bütünlüktür. Ülkücülerin yatağı olan Elbistan’daki rakamlara bakın şuanda 1977’nin de gerisindeyiz. Afşin’de de, Göksun’da da gerisindeyiz. Tek bir şeye ihtiyacımız var. Yeni bir heyecana ihtiyacımız var. Yeni bir birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizi sevelim ve sayalım. Eksiğimiz var, noksanımız var, yanlışımız var. Ama Türkiye’nin beka sorunundan bahsediliyor. Biz başkasına bakmayalım, kendimize bakalım. Eksiğimizi, noksanımızı kendi aramızda konuşalım” cümleleri ile tamamladı.

27 Haz 2017 - 12:11 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet ali - Çok doğru söylemiş alım gücü çok düşük asgari ücret yetmiyor memurlara verilen zamlar çok fazla ama işçilere zam su damlası kadar bunun neresi adalet 2019 bekle sandıkta konuşacak bu halk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Haziran 12:11