Kılıçdaroğlu’nun ‘adalet’ yürüyüşüne Elbistan’dan destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Elbistan Kadın Kolları Başkanı Fidan Aytaç, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na başlattığı ‘adalet’ yürüyüşü ve arayışına sonuna kadar destek verdiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘adalet’ yürüyüşüne Elbistan’dan destek
Kılıçdaroğlu’nun ‘adalet’ yürüyüşüne Elbistan’dan destek
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen mahkûmiyet kararının ardından Ankara’dan İstanbul’a kadar sürecek ‘adalet’ yürüyüşünü başlattı. Milletvekilleri ve partililerle birlikte Ankara’dan İstanbul’a doğru yola çıkan Kılıçdaroğlu’na partisinin il ve ilçe örgütlerinden de destek mesajları yağıyor. CHP Elbistan İlçe Yönetim Kurulu’nun Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu dile getiren açıklaması ise, Kadın Kolları Başkanı Fidan Aytaç tarafından yapıldı. Başkan Aytaç, partililerle birlikte yürüyüşün sembolü olan ‘adalet, eşitlik ve özgürlük’ gibi pankartlarla Kılıçdaroğlu ve yürüyüştekilere destek verdi.

Partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun mahkumiyet kararının muhalefete gözdağı vermekten başka bir şey olmadığı görüşünü savunan CHP’li Aytaç, şunları söyledi:

“Ülkemizde yaşanan adaletsizlikler ve hukuksuzluklar, halkımızın üzerine bir karabasan gibi çökmüştür. Türkiye’de kurumsallaşmakta olan faşizmin okları sırasıyla orduya, yargıya, basına, aydınlara, akademisyenlere ve şimdi de Cumhuriyet Halk Partisi’ne doğrultulmuştur. Gelinen bu noktada demokrasi, eşitlik, adalet ve özgürlük herkese lazımdır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu adalet yürüyüşü, eşitlik ve özgürlük isteyenlerin sesi, toplumsal direnişin başlangıcı olmalıdır.”

Asıl casusluğu yargıda, bürokraside ve parlamentodaki kripto FETÖ’cülerin yaptığını iddia eden Aytaç, “Bağımsız yargı ortadan kaldırılmış, basın susturulmuş, iktidara muhalif gazeteciler zindanlara tıkılmıştır. Sıra Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve milletvekillerine gelmiştir. Vekilimiz Sayın Enis Berberoğlu, casuslukla suçlanarak tutuklanmıştır. Oysa yargıda, bürokraside ve parlamentodaki kripto FETÖ’cüler halen ellerini ve kollarını sallayarak faaliyetlerine devam etmekte, asıl casusluğu onlar yapmaktadır. FETÖ ile mücadele eder gibi görünüp; cumhuriyetin tüm kazanımlarını ve demokrasiyi ortadan kaldırmak amaçlanmaktadır.

Yetki ve makam sahiplerine buradan seslenmek istiyoruz: Bu ülkeyi parsel parsel satanlar, para kasaları, para sayma makineleri, ayakkabı kutularına Dolar dolduranlar, para sıfırlayanlar, makara-takara diye ayetle alay edenler ortada iken, çorbacısı, dürümcüsü ve kavurmacısı uyduruk nedenler ile tahliye edilirken, milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu’na verilen tutuklama kararı muhalefete gözdağından başka bir şey değildir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu unsuru olduğunun altını çizen CHP Elbistan Kadın Kolları Başkanı Fidan Aytaç, “Cumhuriyet Halk Partisi, bir dilekçe partisi değildir. Gücünü, cemaatler, şeyhler ve tarikatlardan değil, müdafaa-i hukuktan ve kuva-i milliyeden alır. Aynı ruhla hukuk çerçevesinde kuva-i milliye ruhu ile genel başkanımızın başlatmış olduğu adalet yürüyüşüne ve adalet arayışına sonuna kadar destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

16 Haz 2017 - 15:52 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

EL TURKO - terörist bile olsa ÖLDÜRÜLMESİ DOĞRU DEĞİL...kim diyor bunu?chpli vekil...işte,sizin istediğiniz ADALET budur...! gezicileri ALINLARINDAN ÖPÜYORUM...! kim diyor? chp genel müdürü kk...hendek kazan teröristlere ARKADAŞIM diyen yine kk...! mısır diktatörü sisiye,katil esede hayranlığından dolayı HEYET gönderen bir chp...! almanyanın terörist vekilleriyle POZ veren kk...! ihanetlerinizin hangisini sayalım ...! bu milletin evlatları ŞEHİT olurken bir kere olsun elinize TÜRK BAYRAĞI alıpta yürüdünüz mü...? yürümezsiniz çünkü,sizler ancak HAİNLER için yürürsünüz...!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 15:52
05

kemal kaya - yürümekle yollar aşınmaz..vekiliniz 2trilyonluk faturayı millete yüklerkende yürüseydiniz .2tirilyonluk fatura için nerde ADALET.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 15:52
04

orhan - 2 miıyonluk telefon faturasını halka ödertirken adalet neden aklınıza gelmedi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 15:52
03

Hasan - Amerika'nın Avrupa'nın maşası haline gelmişsiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 15:52
01

İsrafil Can Polat - Yav ne adaleti siz hele pisliklerinizi temizleyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 15:52