Genel Başkan Yardımcısı Aycan: “MHP’nin baraj sorunu yok”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, 2019’da yapılacak seçimlerde partisinin baraj problemi olmadığını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Aycan: “MHP’nin baraj sorunu yok”
Genel Başkan Yardımcısı Aycan: “MHP’nin baraj sorunu yok”
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, 2019’da yapılacak seçimlerde partisinin baraj problemi olmadığını söyledi.

Yerel seçimler için de aday belirleme çalışmalarına başladıklarını kaydeden Aycan, “Adaylarımızı hep birlikte belirleyeceğiz. Hiç kimseye verilmiş bir sözümüz yok” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, partisinin Elbistan İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Programa, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sermet Yıldız, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış, Ekinözü İlçe Başkanı Tahsin Çiçek, Nurhak İlçe Başkanı İbrahim Doğan, Afşin İlçe Başkanı Ersal Doğan, Göksun İlçe Başkanı Fatih Üstün, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, yaptığı selamlama konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Kahramanmaraş’a genel başkan yardımcılığı vermesinden dolayı teşekkür etti. Başkan Demir, “Sayın Sefer Aycan’ın partimizin genel başkan yardımcısı olması, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Kahramanmaraş’a ne kadar önem verdiğinin göstergesidir” dedi.

Daha sonra partililere hitaben bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, Milliyetçi Hareket Partisi tarihinde ilk defa Kahramanmaraş’tan bir kişinin divan kuruluna seçildiğini hatırlattı.

Aycan, “Bu görev, benim hayatımda en büyük görev ve şereftir. Milliyetçi Hareket Partisi tarihinde ilk defa Kahramanmaraş’tan bir kişi-bu ben olabilirim-başka birisi olabilir-divan kuruluna seçilmiştir. Bu onur, hepimizin onurudur. Sorumluluğumuz bir kat daha artmıştır. Partimizin kurulları oluşmuş ve çalışmaya başladık. Önümüzde de yeni bir dönem başladı. Önümüzde 3 tane seçim var. Biz de çalışmalarımızı başlattık” dedi.

MHP üzerinde oyunlar oynandığının altını çizen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, “1 Kasım seçimlerinden sonra hep birlikte partimiz üzerinde oynanan oyunları gördük. Provokasyonlar yapıldı. Partimiz içerisinden arkadaşımız ve partilimiz bildiğimiz insanlar çıktı, maalesef genel başkanımıza karşı bir hareket başlattılar. Genel başkanımız; bunun bir oyun olduğunu ve MHP’yi ele geçirme oyunu olduğunu söyledi. Tamamen partimize zarar verme çabasıyla bunu yaptılar. Bu gün bu kişilerin asıl niyetlerini görmüşsünüzdür. Özellikle içlerindeki hanımefendi görevlendirilmişti. 15 Temmuz’da başbakan olacağım diyordu. Yani 15 Temmuz’u da biliyordu. Bunların derdi, MHP’nin politikaları değildi. MHP’yi ele geçirme derdiydi.

Elbistan’ın içerisinde de birçok kişi MHP’ye cephe aldı. Kendilerini, kurulacak partide genel başkan yardımcısı, il başkanı, milletvekili adayı, belediye başkanı adayı olarak gördüler. Çok ilginçtir onların hiçbirine nasip olmadı. Bu da İP Partisi’nin Kahramanmaraş’a kimi layık gördüğünün göstergesidir. Bu da size yeter. Siyaset yaparken daha akıllı ve şuurlu yapmalısınız. Zikzaklar yapmamalısınız. Duruş göstermelisiniz. Dava adamlığı böyle olmayı gerektirir. Sonra da milliyetçilikten, ülkücülükten ahkam kesemezsiniz. Bu parti, sizin emeğiniz ve oylarınızla duruş göstermektedir. Bundan sonra aranıza nifak sokan, partinize zarar veren kişileri aranıza koymayın. En zor gününde bu partiye sahip çıkan sizlersiniz” şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanımız, ülkenin önünü açan 2 karar verdi. Birincisi anayasa değişikliği yapılarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kuruldu. Genel Başkanımız bunu çok önemsiyor. Bunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasal tarihinde 3.dönem olarak niteliyor. Bu, dönüm noktasıdır. Genel Başkanımızın bir diğer önemli hamlesi ise 15 Temmuz’dan sonra olan olaydır. 15 Temmuz’da bir felaket yaşanmıştır. Fethullahçı Terör Örgütü, bir darbe girişiminde bulunmuştur. Biz, her zaman Fethullah Gülen hareketinin sakıncalarını söyledik. Bundan dolayı da her seçimde saldırılara muhatap olduk. Darbe teşebbüsüne karşı ilk demeç Genel Başkanımızındır. Bu saldırı hala devam ediyor. Temizlenemedi. Elebaşları dışarıda, siyasi uçları dışarıda. Partimizle ilgili operasyonda devam etmektedir. MHP’ye ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bir saldırı ve hesaplaşma var.

Genel Başkanımızın yaptığı şu, bu işi tesadüfe mi bırakacağız; yoksa devlete sahip mi çıkacağız? Devleti bu kaostan kurtaracak mıyız? Devletinin önünü açmak lazım. Biz olaya şahsi çıkarlarımız ve menfaatlerimiz açısından bakmıyoruz. Genel Başkanımız; önce milletimiz ve ülkem diyor. Bu açıdan ülkenin önünü açmak için dedi ki, ‘Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacağız. Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır’ dedi. Bu, Recep Tayyip Erdoğan’a verilen bir destek değildir. Devlete verilen bir destektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin önünü açmak için yapılan bir hamledir. Ve bu hamle her şeyi değiştirdi. CHP’nin çılgınca MHP’ye saldırmasının sebebi de budur. Çünkü CHP, MHP’nin bu hamlesi ile tüm planlarının suya düştüğünü görüyor ve o yüzden saldırıya geçmiş durumdadır. Yaptığımız sadece ve sadece terörle mücadele konusunda hükümete destek veriyoruz. Dış politika konusunda devletin yanındayız. 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bir ‘Cumhur İttifakı’ kurduk. Aday çıkarmayacağız.”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, son olarak 2019’da yapılacak seçimlere değindi.

Elbistan başta olmak üzere Afşin ve Göksun ilçelerinde belediye seçimlerini kazanmak istediklerini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Aycan, “Milliyetçi Hareket Partisi, milletvekili seçimine kendi amblemi ve listesi ile girecek. Bizim de, AKP’nin de baraj sorunu yok. Biz, kimsenin zaferine ortak olma derdinde değiliz. Kimsenin oyunu da istemiyoruz. Biz kendi oyumuzu istiyoruz. Belediye başkanlığında bir ittifak görüşmesi olmamıştır. Yasal bir ittifak kurmaya da gerek de yoktur. O yüzden belediye başkanlıklarında da kendi adaylarımız olacak. Genel Başkanımız, ‘Benim için Elbistan çok önemlidir. Tekrar belediyeyi istiyorum. Elbistan, Afşin, Göksun çizgisini istiyorum’ dedi. Adaylarımızı hep birlikte belirleyeceğiz. Hiç kimseye verilmiş bir sözümüz yok. Çıkan adaylar içerisinde bir değerlendirme yapılacak.

Bugünden itibaren aday çalışmalarımızı başlatıyoruz. Çizgisinde sapma olmamış, zikzak yapmamış, partimize ihanet etmemiş, arkadan vurmamış, FETÖ’ye bulaşmamış, ipe asılmamış, sağlam, temiz, bizi satmayacak, seçildiğinde partimize sırtını dönmeyecek, kapıları size kapatmayacak, şahsına oy istemeyecek, oyları şahsına görmeyecek bir aday istiyoruz. MHP’nin onurunu taşıyacak aday istiyorum. Kim partiden daha fazla oy getiririm diyorsa bağımsız aday olsun. Bu yüzden kendi adayımızı belirleyeceğiz. Bu niteliklerde belediyeyi yönetecek kapasite ve donanımda kişi istiyoruz. Vatandaşa ulaşmış; gönülleri kazanmış birisini istiyoruz. Gönül ittifakı kuralım ve her partinin seçmeni de bizim adayımıza oy versin” şeklinde konuştu.

Aycan, daha sonra partililerle bir süre görüş alışverişinde bulundu.

15 Nis 2018 - 20:31 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Fakir - Bir önceki seçimde 21 oy olan aileden 19 oy Mhp ye gitmişti yarın seçim olsa 21 oy İYİ partiye gidecek sen kendini kandır... Ama pardon dogru Mhp nin baraj problemi yok çünkü persillle tursille yıkadığınız AKP nin kanatlarının altındasınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Nisan 20:31
07

elbistanlı - madem baraj sorunu yok neden AKP ile çıkar ittifakı kurdunuz.milliyetçiliğinize yakıştımı.biz bozkurtlara gönül vermiştik,akkurtlara değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Nisan 20:31
06

Menfaat - Bunlar mhp'nin içindeki menfaatcılar..Ülkücü hic olamazlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Nisan 20:31
05

OSMAN - Bir partinin hedefi olmazmi sayın genel başkan yardimcim cumurbaşkanı adayımız kim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Nisan 20:31
04

Mehmet - Sn Aycan baraj sorununuz yoksa neden birleştiniz,biz kendimimizi bildik bileli MHP ye oy verdik ama partiyi bitirdiniz bu dönem oylarımız İYİ partiye ve inşAllah Bahçeli yi yolladıktan sonra tekrar birleşecez bir olacaz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Nisan 20:31
03

menfaat - Terör örgütü sempatisi hdp'nin altında kal ondan sonra baraj sorunu yok de sen miiletin külahına anlat millet uyandı artık uyandı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Nisan 20:31
01

Yavuz Selim Türk - Önceki seçimlerde elim kırılsaydı da bahçeliye oy vermeseydim. Sandıkta görüşeceğiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Nisan 20:31