Demir: “Alınacak işçilerin yüzde 100’ü de bölge insanı olmalı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’ne alınacak 300 işçinin bölgeden belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Bölge milletvekillerine çağrıda bulunan Başkan Demir, “İşe alınacakların yüzde 100’ü bölge insanı olmalı” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, termik santrallerin doğurduğu olumsuzluklara bölge insanının maruz kaldığını kaydetti.

Başkan Demir, “Bölgemizde bulunan Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’ne 300 kişilik personel alımı konusu, kamuoyunu meşgul etmektedir. Bu alımın KPSS ve arazisi kamulaştırmaya gidenler arasından yapılacağı belirtilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak AEL’ye ve termik santrallere işçi alımının bölgede yaşayan, cefasını çeken, hava kirliliğinden dolayı kanserle mücadele eden, toprağını kaybeden ve göç etmek zorunda kalan insanlarımız arasından yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Elbistan ve bölgede işsizliğin had safhada olduğunu dile getiren MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, “Bölgemizde, işsizlik had safhadadır. Birçok işsiz hemşerimiz, iş umuduyla her gün siyasi partilerin kapılarını aşındırmaktadır. Asgari ücrete muhtaç bu kadar hemşerimiz varken böyle bir iş imkanından bölge insanımızın yüzde 100 oranında faydalanması gerekmektedir. Buna rağmen alımlardan ancak yüzde 3 oranında bölge insanının yararlanabileceği yönünde iddialar bulunmaktadır. Bu da ülke ve vatan sevdalısı olan bizleri derinden yaralamaktadır. Bölge milletvekillerimizin bu hususta gerekli çalışmaların yapılması için girişimde bulunacağını temenni ediyoruz. Mağdur olan Elbistan halkının bu talebinin giderilmesi için adımlar hemşerilerimizi ciddi manada sevindirecektir. MHP Elbistan İlçe Teşkilatı olarak her zaman olduğu gibi ülkemizin ve vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bildirir, bu konuyu da yakından takip edeceğimizin bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.

26 Nis 2017 - 16:07 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Vatandas - İşte sizin kafaniz bu değiştirin kafanızı sizin gibilerle AB girecez yazık bu ülkenin evladiysan her yerde çalışa bilirsin bunu sökün o küçük kafaniza

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Nisan 16:07
09

salih46 - agzına yüreğine gönlüne sağlık .DOĞRU SÖZE NE DENİR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Nisan 16:07
06

Yasin - Bu ülkede çalışma izni olan herkese açık olmalı.O zaman binlerce Elbistan'lının başka şehirlerde,başka ülkelerde çalışmasına ne diyeceğiz.Avrupa da ırkçılık yabancı işçiler üzerinden pazarlanıyor,bunu unutmayın hemşerilerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Nisan 16:07
05

Mehmet Ali - Bizlerde İskenderun da yaşıyoruz burada da demirçelik var Türkiye'nin en büyük çelik fabrikası fakat ne hikmet ise bizde başka yerlerde çalışıyoruz dışardan gelip çalışanlar burada da var bende mülakat a geleceğim Elbistan için çalıştım sınava girdim bence orası sadece sizlere özgü değildir hak eden kim ise onlar çalışsın hava kirliliği bizde çekiyoruz doğup büyüdüm yerde bende çalışamıyor um burada ki diğer şehirlerden gelenler o zaman memleketlerinde çalışsın bu mantıkla bakar isek burada fabrika bizlere yeter de artar herkes doğduğu yerde çalışacak diye bir mantık olamaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Nisan 16:07
04

halkının yanında - sayin başkanım söylediklerin cok doğru, diğer siyasi parti temsilcileri de bu düşüncede olursa yöremiz ve insanımız kalkınır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Nisan 16:07
03

acı gerçekler - işinize böyle geldiği için doğru diyorsunuz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Nisan 16:07
02

memleketli - yapilan yoruma katiliyorum. bu termik santralin bütün pisliğini biz çekiyoruz, bu kadar havası kirli olan bir memleket var mı, bir de kanser oranlarına bakın, yazık benim guzel insanıma. ben Elbistan da yaşamıyorum, havamızın ne kadar kötü olduğunu gurbette anladım. Başkanım dogru söylüyor, cefasını çekene bari iş sahibi olurken öncelik tanınsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Nisan 16:07
01

Vatandaş'a cevap - AB ye girecez diyorsunuz da böyle hava kirliliği bir Avrupa ülkesi gösterin, boş konuşmak kolay, icraat önemli,küçük kafa demişsin sana soruyorum kac yurtdışı ülke gezdin,ben Afrika da dahil gezdigim 50 civarında ulkenin hicbirinde böyle kirli hava görmedim. Sanırım sen Elbistan da yaşamıyorsun ya da her sabah leş gibi kokan havaya uyanmiyorsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Nisan 16:07