Cumhur İttifakı adayı Mehmet Gürbüz, projelerini açıkladı

Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz, ilçeyle ilgili olarak hazırladığı projelerini, geniş katılımlı bir lansman toplantısı ile açıkladı.

Cumhur İttifakı adayı Mehmet Gürbüz, projelerini açıkladı
Cumhur İttifakı adayı Mehmet Gürbüz, projelerini açıkladı
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz, ilçeyle ilgili olarak hazırladığı projelerini, geniş katılımlı bir lansman toplantısı ile açıkladı.

Gürbüz’ün proje tanıtım toplantısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Mehmet Cihat Sezal, Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç ile AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Hasan Sungur, MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından platforma davet edilen Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz, sinevizyon eşliğinde projelerini anlattı. ‘Elbistan, bizim evimiz ve yuvamız’ diyerek sözlerine başlayan Gürbüz, ilke olarak doğru kaynak yönetimini ve kaynak üreterek şeffaf bir belediyeciliği ilke edineceklerini vurguladı ve “Bu bizim taahhüdümüzdür” dedi.

Katılımcı belediyecilik anlayışını önemsediklerinin altını çizen Gürbüz, şöyle devam etti:

“Biz, şehrimizi bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, odalarımızla ve hemşerilerimizle birlikte yöneteceğiz. Biz, şehrimizin imar planını yeniden ele alacağız. Kentsel dönüşüm mastır planı ile ulaşım mastır planımızı, imar planımızla bir bütün halinde ele alacak ve aksayan tüm yönlerini gidereceğiz. Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili ilk çalışmayı Yunus Emre Mahallesi’nde yapacağız. Kızılcaoba, Köprübaşı ve Kümbet Mahallelerimizde kentsel dönüşüm alanları ilan edeceğiz.

Şehrimizin ulaşım planlaması bir zorunluluk haline geldi. Elbistan’ımıza; Karaelbistan’dan başlayan bir çevre yolu öneriyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü ile yeniden ele alarak kent içi trafiği rahatlatmamız gerekiyor. Şehir içi yolların da ele alınıp yeni ulaşım arterlerini kentimize kazandırmakla ilgili de planlamamızı yaptık. İlk yapacağımız çalışmalardan bir tanesi bu yolları hayata geçirmek olacak. Söğütlü Çayı’nın kenarında bir alternatif çevre yolu projesini de hayata geçireceğiz. Organize sanayinin demiryolu ile buluşması için altyapı çalışmalarını sarf edeceğiz.”

Elbistan’da vatandaşlar için uygun fiyatlı ve uzun vadede ödeyebilecekleri sosyal konut inşa edeceklerini anlatan Gürbüz, “Şehrimizde konut stokunda sorunlar görüyoruz. Vatandaşlarımız bizden yeni konut alanları istiyor. Biz, imar planı ile beraber arsa üreteceğiz ve vatandaşlarımıza uzun vadeli konutlar yapacağız. Bununla ilgili ilk çalışmayı da kentsel dönüşüm bölgelerinde yapacak, arkasından da imar planında yeni açacağımız yerlerde de sosyal konutlar yapacağız. Bunu da Elbistan Belediyesi ve TOKİ ile buradaki müteşebbis, işletmeci ve gayrimenkul üzerinde yatırım yapan arkadaşlarımızla yapacağız. Elbistan’ın değerini Elbistan’da üretecek ve vatandaşlarımıza ulaştıracağız.

Elbistan’ın dışında başkentlik bir ilçe merkezi gösteremezsiniz. Tarihi kent merkezimizi öncelikle inşa edeceğiz. Bedestenlerimizle, Osmanlı ve Selçuklu, Dulkadiroğlu mimarisini, yapacağımız eserlerle ortaya çıkaracağız. Ayakta olan tarihi eserleri restore edeceğiz, rolövesi olanları aslına uygun yapacak, yeni yapacağımız bedesten gibi aktiviteleri de inşallah tarihi kent merkezimizde inşa edeceğiz. Kent merkezimizi tarihi dokuyla inşa ettiğimizde Elbistan’ın turist çekebilen bir cazibe merkezi haline geldiğini göreceğiz inşallah” dedi.

Pınarbaşı’nda ‘Abant Modeli’ uygulayacaklarını ve göl alanının genişliğini 5 kat büyüteceklerinin de bilgisini veren Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz, şöyle devam etti:

“Ceyhan Nehri ve Söğütlü Çayı arasında bir yeşil kuşak oluşturacağız. Her iki akarsuyumuzun kenarını kesintisiz bir şekilde yeşil bir kuşak takmak istiyoruz. Bunun projesi de hazır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın imkanları ile büyük bir kısmı hayata geçirilecek. Uygulamasını da etaplar halinde başlatacağız. Bu yeşil kuşakta birçok sosyal imkan yer alacak. Pınarbaşı’nı, Abant Modeli’ olarak ifade ettiğimiz 5 kat büyüdüğü bir gölete dönüştüreceğiz. Hem su kaynaklarımızı korumak hem de vatandaşlarımızın daha nitelikli bir akarsu gölet etrafında vakit geçirmelerini düşünüyoruz.

Kızılcaoba Mahallesi’nde bir yenileme projesi yapmak istiyoruz. Orada, tarihi dokuyu yansıtan 2-3 katlı Elbistan konakları yapmak istiyoruz. Bir çocuk sinemasını da o bölgede hayata geçirmek istiyoruz. Elbistan’da bir kültür yolu oluşturuyoruz. Şehrimizin bütün geçmişini, hem açık alanda hem de Kent Müzesi’nde sergilemek istiyoruz. Safranbolu’daki gibi bir tarihi dokuya kavuşması için çalışmalar yapacağız. Bu da şehrimizin vitrini olacak. Biz, yıkan olmayacağız. Tarihini ayağa kaldıran ve yapan olacağız. Bütün mücadelemizi de bu yolda vereceğiz. Kaynarca bölgesine doğal yaşam parkı yapmak istiyoruz. O bölgeyi dokusuna uygun korumak ve doğal yaşamın sürmesi ile ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Şehrimize büyük bir yaya meydanı oluşturacağız. Elbistan, şehircilik anlamında nefes alacak.”

Ekonomi alanındaki projelerini de organize sanayi bölgeleri üzerinden sıralayan Gürbüz, “Bölgemizin organize sera bölgesi olması için kalkınma ajansı ile birlikte bir proje başladı. Termik santralinin sıcak su buharı ile buluşturup hayata geçireceğiz. Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin kurulumu da tamamlanıyor. Küçük sanayi sitemizin de rehabilite edilmesi gerekiyor. Sorunların giderilmesi ile ilgili çalışmalarımızı site yöneticileri ve odalarımızla yapacağız. Ayçiçek yağı üretmekle ilgili de fabrika kurularak organize sanayi bölgemizden pazara açılabileceğine inanıyoruz. Tarım borsası kurmayı planlıyoruz. Bununla ilgili de Türkiye’de üretim üssü haline gelmiş ayçekirdeğinin, kuracağımız borsa ile Elbistan’da belirlenmesini istiyoruz. Hayvan borsamızın rehabiliteye ihtiyacı var. Elbistan’da üretilen kırmızı etle ilgili coğrafi işaret alınması için de girişimlerimizi başlatacağız. Elbistan’la ilgili her değere sahip çıkacağız. Çiftçimizin ürünü tarlada kalmaması için lisanslı depoculuk hizmetiyle ilgili de kuracağımız işletmelerle imkanlar sağlayacağız.

Elbistan bir enerji üssü. Elbistan’ımızın kaynaklarını ve potansiyelini de açığa çıkaracağız. Bunlardan bir tanesi biyogaz tesisleri. Tek bir biyogaz tesisi, yılda 10 milyon TL gelir elde ediliyor ve istihdam sağlanıyor. Bunu kamu-özel işletmesi şeklinde hayata geçirebileceğimizi düşünüyoruz. İkincisi de güneş enerjisi santralleri. Bölgemizde önemli bir potansiyel ve güç var” dedi.

Altyapı ve yollarla ilgili de yapacakları çalışmaları sıralayan Gürbüz, “Yollarla ilgili beklentiyi Ahmet Tıraş beyle karşılamaya başladık. Grup yollarımızı, anayollarımızı, büyükşehir ve karayolları ile birlikte mahalle ve sokaklarımızı hem kilit parke hem de asfaltla buluşturmayı taahhüt ediyoruz. 2 milyon metrekarelik bir kilit parke üretimi için belediyeye ait tesis kuracağız. 650 kilometrelik içme suyu şebeke ve isalede yenilemeye gideceğiz. Bunları 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Kanalizasyon hatlarımızın da yenilenmesi gerekiyor. Yeni yerleşim alanlarımız da dahil olmak üzere kentin tüm altyapısını elden geçireceğiz. Nurhak yolu üzerindeki çöplüğü oradan kaldıracağız. İhalesi gerçekleştirildi. Atıksu arıtma tesisimizin de yapımını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Elbistan’ın otopark sorununu çözmek için çalışacaklarını söyleyen Gürbüz, sözlerini, “Otopark sorunu ve parklanma ile ilgili ciddi sorunları çözmek için açık ve kapalı olarak ilk 1 yıl içerisinde planlayarak kamu-özel sektör işbirliğinde başlamak istiyoruz. 14 merkez mahallemize semt pazarı kuracağız. Hal ve açık pazar alanının yeniden ele alınması ve düzenlenmesini yapacağız. Kırsal mahallelerimizde üretilen ürünlerin pazarlanabileceği özel bir yer yapacağız. Hükümetimiz mikrokrediler veriyor. Vatandaşlarımızın ürettiği ürünleri pazarlamada karşılaştıkları sorunu aşmak için kuracağımız iştiraklerle beraber satın alma garantisi veriyoruz.

Elbistan’a, hem ulusal hem de uluslar arası fuarların gerçekleştirilebileceği açık ve kapalı alanları olan bir fuar merkezi yapmamız gerekiyor. Elbistan’ı bir fuar merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Elbistan’da sektörel kümelenmeyi de yapacağımız imar planı ile hayata geçireceğiz. Ceyhan Nehri üzerinde balık üretim tesisleri kuracağız. Öncelikle nüfusun yoğun olduğu 14 mahallemizde çok amaçlı kültür evleri yapacağız. Engelsiz yaşam merkezi kurmak istiyoruz. Aile ve sosyal yaşam merkezi kurarak sertifikalı programlar yapacağız ve kurslarımız olacak. Kitap kafeler yapacağız. Evde yaşlı bakım hizmetini hayata geçireceğiz. Benim belediyem her zaman yanımda sloganıyla tüm STK’larımızla artık devletin, belediyenin buluşup bir çatı kurması desteklenmesi gereken sosyal gruplara ‘Can Kulağı’ sloganıyla tespit edip onların ihtiyaçlarını ulaştıracağız. Hayvan barınağının rehabilitasyonunu büyükşehir belediyemizle beraber hayata geçireceğiz.

Elbistan, değer, sanat ve fikir üreten bir şehir olsun diye gereken altyapıyı ilçemize sağlayacağız. Kooperatif ve KOBİ’lerin desteklenmesi anlamında en güzelini ve en iyisini yapıp hayata geçireceğiz. 1 Nisan’da yapacağımız ilk işlerden bir tanesi de Elbistan’da bir proje üssü kurmak olacak. Üstün zekalı öğrencilerimiz için Bilim Evi yapacağız. Elbistan’daki istihdam sorunlarını çözmek için İş-Gem adı altında bir merkezin kurulması gerekiyor. En çok ihtiyaç duyduğumuz merkezlerden bir tanesi de İş-Gem olacak. Biz, Elbistan’da bir tane dahi işsiz genç kalmasın istiyoruz. Akıllı belediyeciliği hayata geçireceğiz. Elbistan’da ata sporlarını yaşatmak için bu alana yatırım yapacağız. Belediyemizin bütçesinin bir kısmını gençlik ve spor hizmetlerine ayıracağız. Elbistanspor’u amatörde değil profesyonel ligde mücadele etmesi için gereken desteği vereceğiz. İsraf etmeyeceğiz. Kaynaklarımızı tüketmeyeceğiz. Bütün kaynakları yerli yerinde ve doğru kullanacağız. Elbistan artık kaynak tüketen, israf eden değil kaynak üreten ve değerlerine sahip çıkan bir merkez olsun diye çaba sarf edeceğiz” cümleleri ile tamamladı.

Gürbüz’ün sunumunun ardından mikrofona davet edilen Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör de, “31 Mart’ta bize sorumluluğu verdiğinizde Mehmet Gürbüz kardeşimle el ele verip Elbistan’ın sorunlarını bir bir çözeceğiz” dedi.

Programın son konuşmasını ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yaptı. Millet İttifakı’na yüklenen Mahir Ünal, şöyle konuştu:

“Cumhur İttifakı, bir seçim ittifakı değil bir gönül ittifakıdır. Ve hiçbir zaman diğer seçim ittifaklarında yapıldığı gibi bir pazarlık malzemesi yapılmadı. Sayın Devlet Bahçeli, “Biz belediye değil beka diyoruz” dedi. Bunların ismi millet ismini hak etmiyor. Millet ismi ile anılmayı hak etmiyorlar. Biz, millete millet; zillete zillet deriz. Millet olmak, birlikte olmayı gerektirir. Birlikte kederlenmeyi, birlikte ağlamayı ve gülmeyi gerektirir. Başı dik olmayı gerektirir, bağımsız olmayı gerektirir. Yeri geldiğinde bayrak için, ezan için can vermeyi gerektirir. Bu topraklarda bağımsızlığa, istiklale, istikbale, bayrağa, bu milletin hassasiyetlerine gerekli özeni göstermemeye zillet denir. Gidip yurtdışında bu ülkeyi şikayet etmeye zillet denir. FETÖ’nün ağzıyla konuşmaya zillet denir. PKK’nın uzantısıyla ittifak oluşturmaya zillet denir. O yüzden biz, bir adama, bir insana bakarken kiminle yürüyor ona bakıyoruz. Devlet Bey de, Recep Tayyip Erdoğan da hiçbir zaman çizgilerinden asla taviz vermediler. Her zaman kendi istikametlerinde yürüdüler. Eğer birileri kendi işlerine geldiğinde bir kapıya işlerine gelmediğinde başka kapıya gidiyorlarsa orada davadan bahsedemeyiz. Ülküden, ülkücülükten bahsedemeyiz. Yerli ve milli olmaktan, bu memleketi sevmekten bahsedemeyiz. Kimin ne olduğunu, kimin kiminle yürüdüğünü çok iyi biliyorsunuz.

Mehmet Gürbüz kardeşime bu çalışmaları ve projeleri için çok teşekkür ediyorum. Biz Elbistan’da AK Parti ve MHP olarak 2014’te oylarımıza bir bakın. Bu şehirde AK Partililer ve MHP’liler istediklerinde bu şehri yüzde 80’le Cumhur İttifakı’na verirler. Bu projelerin hayata geçmesi lazım. Recep Tayyip Erdoğan’a, Devlet Bahçeli’ye inşallah 31 Mart akşamı en büyük desteği veriyoruz. İnşallah önümüzdeki 5 yıl aslanlar gibi çalışıyoruz.”

Ünal, programın sonunda AK Parti saflarına katılan aileye parti rozetlerini taktı.

10 Mar 2019 - 23:51 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.