Çitil; ‘KİT’lerde çalışan arkadaşlarımız rahat olsunlar’

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Kamu İktisadi Teşekküllerinde (KİT) çalışan taşeron işçilerin kadro almaları konusunda çalışmaların yapıldığını ifade etti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Kamu İktisadi Teşekküllerinde (KİT) çalışan taşeron işçilerin kadro almaları konusunda çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “AK Parti nasıl ki bu kadro konusunda sizlere, kardeşlerinize çalışma imkânı tanıdıysa, onların sorumluluklarıyla da en çok ilgilenecek, çözecek te yine AK Parti’dir. O yüzden ben işçi arkadaşlarıma rahat olun diyorum” dedi.

Türkiye genelindeki çeşitli kamu kurumlarında görev yapan taşeron işçilerin kadroya geçme süreçleri devam ederken, KİT’lerde çalışan yaklaşık 50 bin taşeron işçinin de kadroya alınması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Çitil, bu konuda da gerekli adımların atıldığını söyledi.

KİT’ler için farklı bir formül bulunacağını ve bu kişilerin de kadro alacaklarını dile getiren Çitil, “İşçi arkadaşlarımız rahat olsunlar. Hatta bu süreçte özlük hakları konusunda daha iyi olacaklarına da inanıyoruz” diyerek, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“KİT’lere kadro konusu özellikle bizim bölgemiz için, Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak, Göksun ve dolayısıyla Kahramanmaraş’ımızı ilgilendiren bir sorun. Türkiye çapında yaklaşık 50 bin civarı işçimizi, taşeronlarımızı ilgilendiriyor. Bu konuda Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Mahir Ünal olmak üzere, tüm vekillerimizle birlikte her alanda tüm yetkililere bilgilerimizi ulaştırdık. Özellikle bizim bölgemizde 2 bin civarında işçi arkadaşımız var. Bizi ayrı ayrı arıyorlar, ayrı ayrı bilgilendiriyorlar. Bizde onlar için elimizden geleni yaptık. Ama Türkiye çapında kendi bölgesinde aynı şekilde taşeron işçi olan vekil arkadaşlarımızla birlikte hareket ettik. Bakanlarımız, başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza kadar bu konu iletildi. Onların bize verdiği cevap şu; ‘Tabii ki hepsini kadroya almak isterdik fakat KİT’lerle alakalı çok parçalı bir yapı olduğu için, gerek uluslararası rekabet, gerek verimlilik açısından ve gerekse mevzuat olarak işin içinden çıkamadık. Onun için şuan böyle bir durum oluştu’ denildi. Belediyeler ile ilgili de aynı sorun oluştu. Onların kendi iştirak firmaları ile ilgili bir kadro gibi ancak, özlük hakları eksilmeyecek şekilde kadro oluşturacaklar. KİT’lere gelince, bizleri en çok ilgilendiren konu bu. Grup toplantılarında bizler de söz aldık. Bize şu söylendi, ‘İnşallah bundan sonraki süreçte bu taşeronların sorunları çözülecek.’ Bunu Cumhurbaşkanımızdan da dinlediniz. Peki nasıl olacak? Belki bu şekilde direk kadroya geçiş değil ama bundan sonraki alımlarda, özellikle Maliye’den kadro istenip, peyderpey alım yapılacak. Bu süreç içinde tamamen KİT’lerdeki taşeronlarda kadro sahibi olacak. Hatta bu alımlarla birlikte inşallah özlük hakları bakımından daha iyi olacak. O yüzden ben işçi arkadaşlarıma rahat olun diyorum. AK Parti nasıl ki bu kadro konusunda sizlere, kardeşlerinize çalışma imkânı tanıdıysa, onların sorumluluklarıyla da en çok ilgilenecek, çözecek te yine AK Parti’dir.”

23 Oca 2018 - 17:16 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

15

Mehmet - KİT lere kadro verilmezde verildi diyelim burda 4 ay önce santral için kadrolu işci sınavı yapıldı ve bu sınava şartları uyan arkadaşlardan 3000 kişi sınava girdi ve 300 arkadaşımız sınavı kazandı ve işlerine başladı kazanamayan 2700 kişi demezmi taşerona nasıl kadro verirsiniz, madem işci acığı var sınav açın şartları uyan sınavda başarılı olan girsin, taşeronda çalışan arkadaşların yüzde 70'inin santralde çalışmak için şartları uymuyor..Santralin meslek lisesi şartı var taşeronda çalışan arkadaşların hepsinin meslek lisesi diploması varmı ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
14

Hacı - Sn Çitil milleti taşerona torpille işe alıp ordanda kadro veriliyor,3 milyon işsiz üniversite mezunu var bunlar kpss ye hazırlanıyor bu işlere girmek için fakat siz sınavsız taşerona kadro vererek bu kişilerin hakkını yiyorsunuz bu ne olacak ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
13

ali - taşeronda çalışan torfilli arkadaşlar,taşerona kadro verilmesi haksızlık ve adaletsizlikdir.vekiller sadece taşeronun vekili gibi hareket ediyorlar.sizler ilk işe başladığınız kadrolu olmadını biliyordunuz. devlet kadro verir nasılsa ddiniz.kamuya personel alım şartları belli.evet taşeron kalkmalı ama herkesin girdiği bir sınavile aldığı puana göre alım olmalıydı.hükümet kpss girenleri yok saydı.adalet hukuk nerde kaldı.herkes adaleti kendi çıkarına göre yorumlular

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
12

serdar - Taşeron arkadaslar kadroya girmek istiyorlarsa her kurumun sınavı var sartları saglasınlar sınavı kazanıp girsinler..ne güzel iş ilk okul diplomasıyla torpil bul taserona gir ordanda kadro iste biz zamanında tki girmek için meslek lisesi okuduk ozaman aklınız nerdeydi..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
11

ali - yalan haber bu milletti kandırmaktan başka birşey değil yok diyemiyorlar çünkü önümüzde seçim var resmen kitlerle dalga geçiyorlar birde hazine çıkardılar hazine peyderpeyi alacamış bu 20 yıl sürer arkadaşlar bence AKP NİN Artık koltuğunun bir sallanması gerek tüm kit çalışanlarının akp ye bir ders vermesi lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
10

Yasin CERAN - Geçti Bolu Pazarı Sür Eşşeği Niğde’ye

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
09

Cafer sahin - Sayin vekilim bu bulmanın çözümü galiba ahirette çözülecek galiba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
08

Rahat mı ?! - Sn.Çitil, nasıl rahat olalım ? Henüz bazı çalışmalar yapıldığından bahsediyorsunuz. Bu konuda somut bir müjdeli haber verebilirseniz belki rahatlayabiliriz.Çalışmalar, görüşmeler her konuda ve her zaman yapılabilir. Önemli olan samimiyetle bu kadronun sağlanması için sonuç alabilmek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
07

Elbistanlı - Sayın Mahir Ünal kitlere kadro umudu verip duruyor bu vekil ama kimse inanmaz fayda yok . sen çık bi konuş millet ya umutlansın yada işine baksın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
05

Kit çalışanı - İNŞAALLAH BU KADAR BEKLEDİK 1 MİLYON 20 BİN KİŞİNİN ALIPTA 50 BİN KİT ÇALIŞANININ ALINMAMASI YANLIŞTI TEMENNİMİZ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİ GÜVENİMİZ TAM INSAALLAH YİNE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMAYIZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
04

Kod : vatandaş 46 - İyi. Güzelde bize yokmu kadro özelsektörde üvey evlatmıyız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
03

Memet - Bu kitler de mevsimlik taşeronlar var şörneğin şeker fabrikasında şu an boştalar kampanya dönemi sona erdiği için 4 Aralık geçerlimi bunlar için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
02

mustafa - Sayın vekil kapsam dışında sadece kitlerin olduğunu düşünüyor galiba

örneğin devlet hastanelerinde 10-20 yıldır çalışan binlerce bilgi işlem personeli ihale türü bahane edilerek gözardı ediliyor yapılan bu haksızlığında Ak parti tarafından çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16
01

Kadir doğan - Kardeşim şu %70inin diploması yok diyen şahıs gel sana çıkarıp gösterim hepsinin diplomasını boş boş konuşuyorsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:16