Çitil: İşçilerimizin Taşeron Yasası’ndan faydalanmalarına engel yok

Çitil: İşçilerimizin Taşeron Yasası’ndan faydalanmalarına engel yok

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç’un, Afşin-Elbistan Linyitleri ve termik santrallerde görev yapan taşeron işçilerle alakalı Halk Tv’de yaptığı açıklamaların mesnetsiz olduğunu ifade ederek, “İşçilerin devir esnasında EÜAŞ ve TEMSAN nezdinde en küçük bir hak kaybı söz konusu olmadığı gibi, yılsonunda çıkması beklenen Taşeron Yasası’ndan da faydalanmalarında bir engel bulunmamaktadır” dedi.

AEL ve termik santrallerde görev yapan taşeron işçilerle alakalı açıklamalarda bulunan Çitil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak konuyu yakından takip ettiklerini belirtti.

“Bölge halkımızın AK Partiye olan güvenini ve sevdasını mesnetsiz iftiraların hiçbiri değiştiremez” diyen Çitil, “Sonuç olarak AEL ve Termik Santral İşletme Müdürlüklerimizde çalışmaya devam eden işçi kardeşlerimizin, herhangi bir hak kaybına uğramayacağını bildiririz” ifadelerini kullandı.

Çitil, şunları kaydetti:

“CHP PM Üyesi sayın Ali Öztunç Halk TV'ye canlı yayın bağlantısı yaparak, seçim bölgemde bulunan Afşin-Elbistan Termik Santralinde çalışan işçi kardeşlerimizin özlük haklarıyla ilgili, mesnetsiz açıklamalarda bulunmuştur. CHP her zaman olduğu gibi konuyu araştırmadan, elinde bilgi ve belge olmamasına rağmen AK Partimize iftira atmanın peşindedir. Sayın Öztunç'a en basit ifadeyle bu iddialarla amacına ulaşamayacağını belirterek, konuyla ilgili doğru bilgiyi kamuoyuyla paylaşıyorum;

Afşin Elbistan Bölgemizdeki AEL ve Termik Santral İşletme Müdürlüklerimizin muhtelif işlerinde çalıştırılmak üzere toplam 582 kişilik hizmet alımı işi için TEMSAN A.Ş ile 4734 sayılı KİK nn3/o maddesine göre hizmet alımı sözleşmeleri imzalanmıştı.

Ancak Türkiye İş Kurumunun TEMSAN A.Ş ye bir kamu kuruluşu olarak doğrudan işçi çalıştıramayacağı şeklinde bir uyarı yazısı göndermesi üzerine TEMSAN A.Ş. Afşin-Elbistan Bölgesinde çalıştırdığı 582 kişiyi, TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş adındaki iştirak firmasına devretmiştir. Bu şekilde tüm işçiler mağdur edilmeden ve işten çıkarılmadan ana işvereni EÜAŞ ve ana yüklenicisi ise yine TEMSAN olarak sevk ve idare edilecektir. Böylece Afşin-Elbistan bölgesinde çalışan 582 Hizmet Alımı Personelinin TEMSAN A.Ş’nin kurduğu ve iştirak payının yüzde 40’ı TEMSAN, yüzde 60'ı ise özel sektör olduğu TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş firmasına geçişleri sağlanmıştır. TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş., TEMSAN A.Ş özelleştirme kapsamındaki iken kurulan bir İştirak şirketidir. İşçilerin devir esnasında EÜAŞ ve TEMSAN nezdinde en küçük bir hak kaybı söz konusu olmadığı gibi, yılsonunda çıkması beklenen Taşeron Yasası’ndan da faydalanmalarında bir engel bulunmamaktadır.”

Çitil, CHP PM Üyesi Ali Öztunç’un hükümetin yaptığı taşeron çalışmalarından haberdar olmasına rağmen eksik ve yanlış bilgilerle kamuoyunu yanılttığını savunarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hükümetimizin yapmış olduğu taşeron çalışmalarından haberdar olan sayın Öztunç'un buna rağmen eksik ve yanlış bilgilerle hükümetimizi suçlaması manidardır. Bu durumda eski Türkiye zihniyetinden kurtulamamış bir parti üyesinin bunu anlamasını beklememiz tabii ki de imkânsız.

AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve parti sözcümüz sayın Mahir Ünal başta olmak üzere milletvekillerimiz ve tüm teşkilatlarımızla, Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin her zaman olduğu gibi bugünde yanındayız. Bölge halkımızın AK Parti’ye olan güvenini ve sevdasını mesnetsiz iftiraların hiçbiri değiştiremez. Sonuç olarak AEL ve Termik Santral İşletme Müdürlüklerimizde çalışmaya devam eden işçi kardeşlerimizin, herhangi bir hak kaybına uğramayacağını bildirir, tüm halkımıza sevgi ve selamlarımı sunarım.”

18 Kas 2017 - 12:53 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Mustafa Arı - Bir kamu kuruluşu bizleri 15 ay kamuda çalıştırdı bizlerde bu neticede kamu işçisi sayiliyoruz.Bizlere mahkeme hakkı doğmuştur .TEMSANDA.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 12:53
07

Amele - Sözleşmemizin bitmesine daha 11 ay olmasına ragmen önümüze neden 5 ay 29 gunlük şartname konularak başka bir şirkete devrediliyor bırakın kardeşim bizimle oyun oynamayı niye bu kadar işçilere baskı yapılıyor SSK Dökumanından sorguluyorum diger çalıçdıgım firmalar ÖZEL FİRMA OLARAK GEÇIYOR Şimdiki devam ettigim firma KAMU OLARAK GÖZÜKÜYO Bizleri kamudan taşron firmaya neden devretme geregini duydunuz İLKER BEYE KATILMIYORUM.Lütfen yorumlarımızı yayınlayın yayınlamıyorsanızda haber yapmayın yukardan gelen talimatla hareket ediyossanızda onuda bilemem.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 12:53
05

Ilyas - Nedense inanmıyorum senin açıklamalarına sayın citil. Bu aciklama ni unutursan başka konusursun daha sonra. Buzamana kadar neden böyle çalıştırıldı peki bu arkadaslar. Simdimi aklınıza Geldi DE degistiriyorsunuz. AK PARTIMIZI MARASDA SIZIN SAYENIZDE BITIRIYORSUNUZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 12:53
04

ali - daha 11 ay sözleşmemiz varken neden 6 aylık tekrar onümüze yeni bir şartname koyuyorlar kesinlikle bu 6 aylık şartnameyi kabul etmiyoruz neden bu dayatma artık tehditlere başladılar arkadaşlarla ortak karar aldık 6 aylık sözleşmeye imza atmıyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 12:53
03

Taseron - InsaAllah hakkımız olan tam kadroyu alırız ozel sözleşme felan istemiyoruz.zaten sözleşmeli çalışıyoruz.akp tam kadroyu verecek insaAllah guveniyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 12:53
02

Isimsiz - Sayın Milletvekilim kadro gelmesse işten çıkışımız olacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 12:53
01

Hasan - Katılmıyorum İlker çitile beye ak partiye yakışır bir millet Vekili değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 12:53