CHP’nin bayram gündemi ‘adalet yürüyüşü’ oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut, partililerle gerçekleştirdiği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, “Genel Başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşüne ve herkes için adalet istemine, sonuna kadar destek veriyoruz” dedi.

CHP’nin bayram gündemi ‘adalet yürüyüşü’ oldu
CHP’nin bayram gündemi ‘adalet yürüyüşü’ oldu
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nda Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Programda konuşan CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut’un gündeminde ise, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘adalet’ yürüyüşü vardı. Ankara’dan İstanbul’a kadar sürecek yürüyüşle ilgili konuşan Başkan Bulut, AK Parti hükümetini eleştirdi. Başkan Bulut, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar arkasında olduklarını ve yürüyüşe de bizzat katılacaklarını belirtti.

Tüm partililerin, Elbistanlıların ve İslam aleminin bayramını kutlayarak sözlerine başlayan CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut, tüm şehitleri de rahmetle anarak, görevi başında olan güvenlik güçleri ile kamu görevlilerine de teşekkür etti.

Adaletin olmadığı yerde millet olmanın da, devlet olmanın da ve bir arada yaşamanın da mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Bulut, “Adalet, mülkün temelidir. Adaletin olmadığı yerde; haktan, hukuktan ve özgürlükten bahsetmek mümkün değildir. Adaletin olmadığı yerde ne millet olmak mümkündür, ne devlet olmak mümkündür, ne de bir arada yaşamak mümkündür. Bunun için biz, Genel Başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşüne ve herkes için adalet istemine sonuna kadar destek veriyoruz. İlçe Örgütü olarak arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşü üzerinden kendilerine yöneltilen eleştirilere de cevap veren CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut, “Bir tek ‘Adalet var zaten bu ülkede. Var olan bir şey için siz niye yürüyüş yapıyorsunuz?’ diyemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Bulut, şunları söyledi:

“Bu adalet yürüyüşü ile ilgili iktidar cephesinden belli eleştiriler geliyor. Bizi terör örgütleriyle bir arada olmaktan, FETÖ terör örgütünün planına ve programına katkı sunmaktan bahsediyor ve her türlü eleştiriyi de yapıyorlar. Ama bir tek konuda eleştiremiyorlar. ‘Adalet var zaten bu ülkede. Var olan bir şey için siz niye yürüyüş yapıyorsunuz?’ diyemiyorlar. Bu da ironik ve acı bir gerçek aslında. Çünkü bunu kendileri de biliyor. Devletin hiçbir kademesinde, toplumsal yaşamın hiçbir alanında iş olsun, ihale olsun, atama olsun, verilen siyasi kararlar olsun, yargı kararları olsun adaletin egemen olmadığını; toplumu ve devleti çok ciddi bir boyutta adaletsiz konuma getirdiklerini kendileri de biliyorlar. Bunu bizzat Elbistan’da resmi bayramlaşma programında gördük. Resmi bayramlaşma, program yoğunluğundan dolayı AK Parti İlçe Teşkilatı’nın programı birleştirilerek yapılmış. İşte bu iktidarın; milli beraberlikten ve adaletten anladığı anlayış bu. Milli beraberlikten anladığı şey, gelin bizim yanımızda olun. Biz ne dersek ‘he’ deyin. Biz ne yaparsak kabul edin. Biz nerede durursak siz orada olun. Ses etmeyin.”

Türkiye’de siyasal iktidarın her dediğine ‘he’ diyen bir muhalefet anlayışının filizlendiğini savunan CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut, İsim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklendi.

Başkan Bulut, bu konuda da, “Muhalefetten anladıkları da Türkiye’de yeni filizlenen bir muhalefet şekli. Bir partinin genel başkanının kendi tabanını da inkar ederek, sadece kendi koltuğunu koruma sevdasıyla siyasal iktidarın kuyruğuna sımsıkı yapışıp, her denilene ‘he’ demek, hatta siyasal iktidarın söylemlerinden daha ileride ve daha keskin iktidar yardakçılığı yapmak, bunun da adını yeni muhalefet koyuyorlar. Biz, iyi ki sizin anlayışınızla muhalefet yapmıyoruz; iyi ki sizin anlayışınız gibi bir adalet duygusuna sahip değiliz. İyi ki sizin gibi bir milli birlik ve beraberlik düşünce tarzımız yok” ifadelerini kullandı.

Doğru bildikleri yolda, doğru bildikleri şekille mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Bulut, konuşmasını, “Bizi, terör örgütleriyle ilişkilendirmeye çalışan, bize farklı yollarla hak etmediğimiz bir biçimde saldıran bu anlayışa, ‘önce dönün bir aynaya bakın ve kendinize gelin’ diyoruz. Biz, bu toplumun, bu devletin köküne ateş yakıp; bu toplumu, bu insanları adaletsizlik ateşindeki kurbağa misali haşlamanıza artık izin vermeyeceğiz. Buna ‘dur’ diyeceğiz ve toplumun tüm kesimleriyle birlikte bunu yapacağız. Sizin gibi düşünmeyenler, adalet ve hukuk anlayışı, toplumsal birlik anlayışı sizin gibi olmayan biliniz ki; en az sizin kadar Müslüman’dır, en az sizin kadar vatanseverdir, en az sizin kadar devletine ve milletine sevdalı insanlardır. Biz, doğru bildiğimiz bu yolda, doğru bildiğimiz bu mücadele şekliyle mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadeleri ile tamamladı.

27 Haz 2017 - 11:58 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sükrü Ilhan Almanya - Bayraminiz Mübarek olsun!

Buradan Saygideger CHP ye gönül vermis Vatandaslarimiza sunu sormak isterim!

Hangi sebepten dolayi Sayin Vekilinize bu ceza isteniyor?

Almanyaya kacan bir sahis var,ismini herkes iyi biliyor,

güzel ülkemizi Cehenneme benzetiyor.

Bu sahisda Vekilinizin samimi dostudur,neden hicbir CHP li bir Elestiride bulunmuyor?

Hic kimse kusura bakmasin,herkes neyin ne oldugunu iyi biliyor!

Sunuda unutmayalim,oyunla hicbiryere varilmaz!

Ister AK Partili,ister CHP li,ister MHP li olsun,bizim bir Vatanimiz bir Ülkemiz,bir TÜRKIYEMIZ var!

Tekrar Bayraminizi Kutlarim!

Saygi ve Sevgilerimle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Haziran 11:58