CHP’den Anneler Günü için özel program

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan Kadın Kolları Teşkilatı tarafından, Anneler Günü dolayısıyla özel bir program düzenlendi.

CHP’den Anneler Günü için özel program
CHP’den Anneler Günü için özel program
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan Kadın Kolları Teşkilatı, anneleri unutmadı. Anneler Günü vesilesiyle bir kaynaşma programı organize eden CHP Elbistan Kadın Kolları Teşkilatı, anneleri bir araya getirdi. Programda yapılan konuşmalarda anneliğin önemine vurgu yapıldı. Programa katılan anneler ve çocukları, yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Büyük ilgi gören organize, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını CHP Elbistan Kadın Kolları Başkanı Fidan Aytaç yaptı. Başkan Aytaç, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin bu anlamlı gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Annelik, kadınlara bahşedilen en önemli meziyettir. Ana olmak ve annelik yapabilmek, bu meziyetle donatılmış olmak çok güzel bir duygudur. Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevi görmektedir. Analarımız, dilimizin öğreticisidir. Bize hayatı tanıtanlardır. Bu anlamda annelerimiz ilk ve edebi öğretmenlerimizdir. Eli öpülesi anaların çocuklarına olan sevgileri karşılıksızdır. Cennetin ayakları altında olan analarımız, her şeyin en güzeline layıktır.”

CHP Elbistan Kadın Kolları Başkanı Fidan Aytaç, Anneler Günü dolayısıyla yazdığı şiiri okuyarak konuşmasını tamamladı.

Daha sonra mikrofona davet edilen CHP Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Zabun ise, annelerin hayatlarını çocuklarına adadığına vurgu yaptı. Bir anne için asıl mutluluğun çocuğunun mutluluğu olduğunu belirten Zabun, “Anneler, çocuklarını hayata hazırlarlar. Onlara gelecek hazırlarlar ve hep onlarla yaşarlar. Ta ki hayattan göçüp gidene adar. İşte ondandır bizim annelere düşkünlüğümüz. Bize düşen en önemli görev, o mukaddes anneyi üzmemek; onun arzuladığı mutlu evlat portresinde ona görünmek, mutsuzsak bile ona mutlu görünüp hayaline bir parça da olsa katkı yapmaktır. ‘Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar’ derken analar ağlamasın, üzülmesin istiyoruz. Çocukların acısı ana yüreğini dağlar. Çocuklara kıymayın efendiler. Terörü bitirin, analar ağlamasın efendiler. Güzel bir dünya istiyoruz. Kadınlarımızın ana olduğunun unutulmadığı bir dünya istiyoruz. Kadına, anaya şiddete hayır diyoruz. Kadını, anayı bir obje olarak gören zihniyete hayır diyoruz” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi ve ailesi üzerinden sürdürülen polemiğe de değinen Başkan Zabun, “Son günlerde Ata’mızın annesine ve ailesine yapılan çirkin saldırıları kınıyorum. Kadına, anayasada seçme ve seçilme hakkını veren ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla ve milletle anıyorum. Bize emanet ettiği cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkacağımıza anne olarak, kadın olarak söz veriyoruz. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor; bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Programa katılan anneler ve çocukları, konuşmaların ardından yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde doyasıya eğlendi.

13 May 2017 - 15:37 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.