Başkan Gezer, “Yargı sürecini takip ediyoruz”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Elbistan İlçe Başkanı Hıdır Gezer, Yargıtay’ın, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dönemin bazı kamu görevlileri yönünden verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Elbistan İlçe Başkanı Hıdır Gezer, Yargıtay’ın, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dönemin bazı kamu görevlileri yönünden verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, BBP Kurucu Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin dönemin üst düzey memurlarına yönelik verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırdı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Elbistan İlçe Başkanı Hıdır Gezer, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 9,5 yıldır süren davada önemli bir gelişme sağlandığını söyledi.

Dosyanın tekrar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gideceğini ve şüpheliler için yeniden soruşturma başlatılacağını belirten Başkan Gezer, “Verilen üst mahkeme kararıyla dokuz yıldır aydınlığa çıkmayan kimilerinin kaza kimilerinin suikast dediği ve bizimde suikast olarak baktığımız şehit liderimiz vatan sevdalısı çilekeş insan cennet mekan Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşlarının ölüm olayı inşallah Türk milletinin beklediği şekilde kısa zamanda sonuçlanır. Bu dava bu zamana kadar sürmeli mi idi? Elbette ki hayır. Alperenler ve Büyük Birlik Partisine gönül veren arkadaşlar olarak temennimiz, fazla uzatılmadan net bir şekilde aydınlığa kavuşturulmasıdır. Adalete ve Türk milleti adına karar veren mahkemelere güvenimiz bu olay sağlıklı bir şekilde sonuçlanırsa perçinleşecektir” şeklinde konuştu.

‘Dokuz yıldır olduğu gibi bekleyeceğiz ve göreceğiz’ diyen Başkan Gezer, “İnandığı davada hiç bir zaman taviz vermeyen, yıllardır hücre ve cezaevinde işkenceler gören hüküm giymeyen çıktığında da ‘Ne vatanıma küstüm; ne milletime küstüm’ diyen bir liderin ve dava arkadaşlarının kanının yerde kalmaması için bu karar çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu ve beraberindeki Mustafa Kaya İstektepe, Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya, Yüksel Yancı ile İsmail Güneş, bulundukları helikopterin 25 Mart 2009'da düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Arama kurtarma çalışmalarında ihmali davranışlarda bulundukları iddiasıyla bazı kamu görevlileri hakkında şikayette bulunulmuştu.

11 Tem 2018 - 16:54 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.