Başkan Doğan: “Cumhur İttifakı Kahramanmaraş’ta 12-0 yapacak”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç ve Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz’le birlikte seçim gündemine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Doğan: “Cumhur İttifakı Kahramanmaraş’ta 12-0 yapacak”
Başkan Doğan: “Cumhur İttifakı Kahramanmaraş’ta 12-0 yapacak”
Haber albümü için resme tıklayın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç ve Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz’le birlikte seçim gündemine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Doğan, Cumhur İttifakı’nın Kahramanmaraş’ta 12-0 yapacağını söyledi.

Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz ise, Elbistan’da dönüşümün başladığını belirterek, “Artık bunu kimse durduramaz” dedi.

MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç da, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’de bir güç haline geldiğini vurguladı.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur ise, hükümet ve Cumhur İttifakı olarak Elbistan’da büyük bir fark atacağını savundu.

“Ülkücüler, İP’in adayını destekliyor algısı oluşturmaya çalışıyorlar”

Düzenlediği basın toplantısında ülkücülerinin yerinin Cumhur İttifakı’nın yanı olduğunun altını çizerek değerlendirmelerine başlayan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, “Bizim partimiz Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Amblemimiz 3 hilaldir. Partimizin selamı da bozkurt işaretidir. Bunu, bizim partimiz haricinde herhangi bir siyasi parti kullanıyorsa inanın kendi kendine güldürüyordur. MHP’liler İP’in adayını destekliyor algısı vermek istiyorlar. Ülkücülerin yeri liderinin yanıdır. Liderimiz de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Cumhur İttifakı’nı kurmuştur. Ülkücülerin yeri Cumhur İttifakı’nın yanıdır. Ülkücülerin adayı Mehmet Gürbüz’dür. Bunu herkes böyle bilsin. Gerçek anlamda hiçbir ülkücü liderinin yanından ayrılmaz.

“Yarın pişman olacağınız bir şey yapmayın”

Biz, tabana her şekilde anlattık. Birileri bir başka partide siyaset yapmak istiyorsa bizim kapımız açık. Dilediği yere gidebilir. FETÖ papazının algısına ve birilerinin algısına kanmayınız kardeşlerim. Gelin, Cumhur İttifakı’nın kapısı Elbistan’daki bütün hemşerilerimize açıktır. Yarın pişman olacağınız bir şey yapmayın. Biz bugünden kardeşlerimizi uyarıyoruz. Biz oy veren kardeşlerimize bir şey demiyoruz. Yukarı en üst kademeye diyoruz. Gizli pazarlıklar var. Eş başkanlar bunu ağzıyla söylüyor. HDP’nin eş başkanı bunu söylüyorsa o zaman bu ülkede beka sorunu var. Bize kaybettirmek için karşı ittifaka oy verecekler. Bunu, İYİ Parti’den istifa eden milletvekilleri söylüyor, parti kurucuları söylüyor. Artık vatandaşımızdan da bunu en kısa zamanda anlamasını bekliyoruz” dedi.

“Dava bizim, parti bizim; size ne!”

Doğan, şöyle konuştu:

“Elbistan’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin neden ittifak yaptığı yönünde söylemler var. Bunu söyleyenler de algı yapıyorlar. Bunlar, hiçbir zaman Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermeyenler. Dava bizim, parti bizim size ne? Milliyetçi Hareket Partisi ittifak yapmayacaktı da İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de aday çıkaracaktı da HDP’nin ekmeğine yağ mı sürecekti. Bunu bizden kimse beklemesin. Biz, HDP’nin olduğu hiçbir yerde olmayız. Çünkü biz geçmişte 3.843 şehit verdik. Bu şehitleri verirken belediye pazarlığı mı yaptık? Niçin verdik bu şehitleri? Bugün de belediye pazarlığı yapmadık. Devlet Bey, beka sorunu var, hiçbir pazarlığı yapmıyoruz dedi. Bugünün Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişin Sosyal Demokrat Halkçı Partisi. 1991 yılında MÇP, Refah Partisi ve Islahatçı Demokrat Partisi ittifak yaptı. O dönemde Sosyal Demokrat Halkçı Parti, PKK’nın siyasi ayağını kendi listelerinden Meclis’e soktular. Bugün de geçmişte Meclis’e girdikleri gibi zillet ittifakının adı altında belediye meclis üyeleri listeleri ile girecekler. Bu bir beka sorunu değil mi? Ne yapalım, HDP’lileri belediyelere ortak mı yapalım. MHP’nin kuruluş felsefesinde makam yoktur vatan vardır. Onun için biz makam düşünmeyiz.

“12-0 yapacağız”

Yaptırdığımız kamuoyu yoklamalarında Cumhur İttifakı Allah’ın izniyle 11 ilçede ve büyükşehirle birlikte 12-0 yapacağız. Mehmet Gürbüz Bey, projelerini açıkladı. Mehmet Bey, Elbistan’ı ilçe olarak görmemiş, Elbistan benim için bir büyükşehir demiş. Açıkladığı projeler çok müthiş. Bu projeler hayata geçerse Elbistan il seviyesinin de üstüne çıkar. Biz de kendisine sonuna kadar destek olacağız.

“HDP’nin Elbistan adayı göstermelik”

HDP’nin, Elbistan’da aday çıkarmasının göstermelik olduğunu savunan MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, bunun da sandıklar açılınca görülebileceğini belirtti. Doğan, “HDP, Kandil’in, PKK’nın siyasi koludur. Karşı ittifakın adayları ve yetkilileri de bunu söylesin de duyalım. Ben şuana kadar duymadım. HDP’nin eş başkanı, ‘Batıda AK Parti ve MHP’ye seçim kaybettirerek başarıya ulaşacağız, doğuda ‘Kürdistan’da’ da biz kazanacağız’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin içinde de dışında da ‘Kürdistan’ diye bir yer yok. Ama kendileri için çok istiyorlarsa cehennemde bir ‘Kürdistan’ kurulur inşallah. HDP’nin Elbistan adayı göstermelik. Bunu sandıklar açılınca göreceksiniz. Anketlerde de bu sonucu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç: “Cumhur İttifakı, Türkiye’de bir güç haline geldi”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç ise, “Cumhur İttifakı artık Türkiye’de bir güç haline geldi. Beka sorunu derken altı boş değil. Türkiye’de belediye meclis üyeliklerinde millet ittifakı denilenler 279 yerde ittifak yapmış. Bunlar Kandil’e ayrılmış. Bu bir beka sorunu değil mi?” şeklinde konuştu.

Başkan Sungur: “Seçimde büyük fark atacağız”

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur da, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Cumhur Yürüyüşüne gösterdikleri destekten dolayı Elbistan halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Hükümet olarak bizim çözemeyeceğimiz hiçbir sorun olmaz. Sorunları, karşıdaki zillet ittifakı çıkarıyor. Sorunları onlar çıkarır biz ise çözeriz. Cumhur İttifakı’nın çözemeyeceği hiçbir sorun olmaz. HDP’nin Elbistan’da kağıt üzerinde bir isim olarak adayı var. Sandıklar açıldığında bu oylar nereye gidecek göreceğiz. Elbistan halkı vefalıdır. Elbistan halkı bunları biliyor ve bunlara fırsat vermez. Kimlerin el ele kol kola yürüdüğünü biliyor. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi ile yürüyoruz. Diğerleri kiminle yürüyor bunu biliyorsunuz. İnşallah 31 Mart’ta da Elbistan halkı cevabını verecek. Bizim seçimi Allah’ın izniyle alacağımızdan eminiz. Biz, büyük bir fark atacağız.

Gürbüz: “Elbistan’da dönüşüm başladı, bunu kimse durduramaz”

Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz ise, “Cumhur İttifakı’nın iki lideri var. Bizim Elbistan’da 2 ilçe, Kahramanmaraş’ta da 2 il başkanımız var. Bu harekete gönül vermiş ülkücü kardeşlerimizle AK harekete gönül vermiş AK Partili kardeşlerimizle beraber bu seçimi açık ara farkla alacağız. Anketler bunu gösteriyor. Biz, son seçimlerin tamamını ölçüyoruz. Her 15 günde bir anket yapıyoruz. Elbistan’da dönüşüm başladı. Artık bunu kimse durduramaz. Artık Elbistan kalkınacak, büyüyecek ve kendi sorunlarını çözecek. Bu birlikteliğe helal getirmek isteyen, sorun çıkarmak isteyen hiç kimseye fırsat vermeyecek. İttifaklarının adında millet kelimesi geçse de kendi yol arkadaşlarını söyleyemeyen, sallayacak bayrak bulamayan arkadaşlara söylüyorum, ‘Elbistan’ı kaybettiniz” dedi.

12 Mar 2019 - 23:50 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.