Başbakan Yıldırım’dan Elbistanlı gençlere mektup

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Türkiye’nin 81 ili ile birlikte Elbistan’da yaşayan 18-30 yaş arası gençlere isme özel olarak yazdığı mektuplar, AK Parti Elbistan Gençlik Kolları üyeleri tarafından dağıtıldı.

Başbakan Yıldırım’dan Elbistanlı gençlere mektup
Başbakan Yıldırım’dan Elbistanlı gençlere mektup
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Türkiye’nin 81 ili ile birlikte Elbistan’da yaşayan 18-30 yaş arası gençlere isme özel olarak yazdığı mektuplar, AK Parti Elbistan Gençlik Kolları üyeleri tarafından dağıtıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumuyla ilgili isme özel olarak bir mektup kaleme aldı. Başbakan Yıldırım’ın halk oylamasını anlatmak için Türkiye genelindeki 14 milyondan fazla gence gönderdiği mektup, anayasa değişikliğinin amacını anlatıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getireceği yenilikler detaylarıyla bu mektupta yer alıyor.

Başbakan Binali Yıldırım’ın kaleme aldığı mektupların Elbistan’daki dağıtımı ise, AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Teşkilatı’nca yapılıyor. İlçeye bağlı 92 mahalledeki tüm genç seçmenlerin kapısını çalan AK Gençlik Kolları Üyeleri ve mahalle temsilcileri, mektupları sahiplerine teslim ediyor.

Başbakan Yıldırım, isme özel olarak kaleme aldığı mektupta gençlere hitaben şu cümleleri kullandı:

"Türkiye’yi siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkemizin gücüne güç katacak yeni bir sürecin başındayız. Anayasa değişikliği teklifi, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylamasında sizin oylarınıza sunulacak. Bu değişikliğin amacı kısaca şu şekilde özetlenebilir: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hükümeti ve Cumhurbaşkanını doğrudan siz seçeceksiniz. Böylece ’Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı’ gibi endişeye mahal verecek bir durum olmayacak. Seçilen Cumhurbaşkanı kuracağı hükümet ile beş yıl kesintisiz ülkeyi yönetecek. Nihayetinde hizmetlerin ve seçim vaatlerinin gecikmesi söz konusu olmayacak. Bu sistem güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde getirecek. Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e düşürmüştük şimdi de 18’e indiriyoruz. Çünkü doğru ve adil olan budur. Böylece 7 milyon genç kardeşimize siyasette aktif olarak yer alma imkanı doğuyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci kalmayacak bizzat sorumluluk üstlenecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi gençler olarak sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun bilincindeyiz. Size güveniyoruz. Çünkü siz 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemize, bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlarda en öndeydiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine, bu değişikliğe 16 Nisan’da diyeceğiniz ‘evet’ ile yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin aydınlık yarınlarına vesile olmasını diliyor, sana ve ailene sevgilerimi sunuyorum."

İlçedeki 18-30 yaş arası genç seçmenlere mektup dağıtımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Başkanı Talip Karaç, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması çalışmaları kapsamında çalışmalarımız ara vermeden devam ediyor. Gençlerimizin geleceği, Türkiye'nin geleceği için önümüzde önemli bir tercih yapacağımız halk oylamasına yaklaşıyoruz. Sayın Başbakanımızın mektubunda ifade ettiği gibi 18 yaşından itibaren seçme hakkı bulunan gençlerimizin 30 yaşına kadar seçilme hakkı yoktu. Şimdi yapılan Anayasa değişikliği ile 18 yaşa düşürülüyor. Artık gençlerimiz kendi geleceklerinde söz sahibi olacak, sorumluluk alacaklar” dedi.

23 Mar 2017 - 14:51 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Erkan - Bu ne rezalet..Milletin evine hangi hakla gidiyor bu gençler,Her türlü insan var kimseye güven yok kimse kimsenin kapısına gidemez herkesin ailesi var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:51
08

Zavallı gençlik - Böyle boş beleş işlerle uğraşmadan okuyun. Hiç bir şeye alet olmayın. Bu size gelen mektupların parası bu gariban milletin cebinden çıkıyor unutmayın. Haram diye söyledim gerçi siz bizden daha iyi bilirsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:51
07

MEHMET - Bu mektup paralarını keşke gençlere harçlık olarak verseydiniz başbakanım çocukların okul harclığı olurdu aileye katkı olurdu azda olsa..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:51
06

Elbistanli - Boş bir etkinlik olmuş ne kadar cabalarsaniz cabalayin elbistandan cikan sonuc HAYİR'li olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:51
05

taşeron - Kadro yoksa bu kadar insan işsiz se referandumda hayır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:51
04

Ali Alkaya - Sayın Başbakan im Başbakan Yardımcılarim İlçe Başkan im ben işim yok tur

Bn işsiz gezerken

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:51
02

Serkan - Biz o mektubu yıllar yıllar önce aldık reisimizden syn başbakanım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:51