Bahçeli’nin ‘2023’e 100 il ile gireceğiz’ sözleri, Elbistan’a umut oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Olağan Büyük Kurultay’da yaptığı konuşmada “2023'e 100 il 1000 ilçe ile daha güçlü gireceğiz” sözleri, il olma hayali kuran Elbistan için de heyecana neden oldu.

Bahçeli’nin ‘2023’e 100 il ile gireceğiz’ sözleri, Elbistan’a umut oldu
Bahçeli’nin ‘2023’e 100 il ile gireceğiz’ sözleri, Elbistan’a umut oldu
Haber albümü için resme tıklayın

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 12. Olağan Büyük Kurultayı'nda tek aday olan Devlet Bahçeli, 1176 delegenin tamamının imzasıyla Genel Başkanlığa seçildi. MHP 12. Olağan Büyük Kurultay'ı Ankara Spor Salonu'nda delegeler ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti. Büyük Kurultay’a MHP Elbistan İlçe Teşkilatı da katıldı.

12. Olağan Büyük Kurultay’a tek aday olarak katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Ankara Spor Salonu'na gelişinde "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı. Bahçeli, "bozkurt" işareti ile salondakileri selamlamasının ardından kendisi için ayrılan yere oturdu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından, "Türkiye’nin çok kritik döneminde yeniden üstlendiğim mukaddes görevimi geçmişte olduğu gibi gelecekte de şeref tacı gibi taşıyacağımı, davamızın haklarını, haysiyetini ve kutlu ülkülerini sonuna kadar temsil ve müdafaa edeceğimi huzurlarınızda ilan ediyorum" dedi.

MHP 12. Olağan Kurultayı'nda saat 13.00'de başlayan ve yaklaşık 1 saat süren oylamada, Devlet Bahçeli bin 169 delegeden bin 167'sinin oyu ile yeniden genel başkan seçildi. Bahçeli, yaptığı teşekkür konuşmasında, "Ankara’da tarihe geçecek bir kurultay, asla unutulmayacak, hafızalardan çıkmayacak kutlu bir buluşma, anlamlı bir toplantı yapılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi imrenilecek, gıptayla hatırlanacak, hayranlıkla yorumlanacak büyük bir başarıya imza atmıştır. İradenin sahibi Milliyetçi-Ülkücü Hareket sözünü söylemiş, tercihini yapmış, gelecek hedeflerine inanmışlıkla kilitlenmiştir. Mutluyum, huzurluyum, emin olunuz ümit doluyum. Bugün dedikodu alt edilmiştir. Bugün iftiralar çiğnenmiştir. Bugün amansız saldırılar, alçak operasyonlar, ahlaksız suçlamalar bir kez daha ezilmiş, bir kez daha imanla engellenmiştir. Büyük Kurultayımızın manevi havası, muhteşem vakarı MHP üzerinde hesap yapan, plan kuran, senaryo yazan işbirlikçileri, ihanet kervanını bozguna uğratmıştır. Sizlerle övünüyorum, sizlerle dava arkadaşı olmaktan iftihar ediyorum" dedi.

Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğinin altını çizen Bahçeli, "Milli bekamız tehlikededir. Milli güvenliğimiz tehdit altındadır. Milli çıkarlarımız hedeftedir. Terör saldırıları hız kazanmıştır. Milli birliğimiz sarsılmakta, temelleri dinamitlenmektedir. Milli direncimiz kırılmak istenmektedir. İhanet pusuda, husumet nöbette, melanet ayaktadır. İçeriden ve dışarıdan kuşatılan, her cepheden küresel saldırı altında olan Türkiye, çok ciddi bir beka mücadelesi vermektedir. Bu hain kuşatmaları kırmak ve Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşımak; şerefli tarihimize, kahraman ecdadımıza, bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimize, elbette büyük Türk milletine namus borcumuzdur. Bu irade, bu kararlılık, bu iman, bu heyecan ve cesaret şükürler olsun ki burada vücut bulmuştur. Türk milliyetçileri Türkiye’nin bekasına sahip çıkmak için şuurla ayağa kalkmışlardır. Milliyetçi–Ülkücü Hareket buradan haykırmakta ve uyarmaktadır.

Herkes çok iyi bilsin ki; bu kutsal vatan sahipsiz değildir, şanlı al bayrağımız öksüz ve rüzgarsız değildir. Bu aziz millet yalnız ve çaresiz değildir. Milliyetçi Hareket ebedi vatan nöbetindedir. Vatana borcunu ödemek için sabırsızdır. Bu milli duruş, bu milli şahlanış Türkiye’nin içinde bulunduğu kara günleri geride bırakarak aydınlık bir geleceğe yürüyeceğini müjdelemektedir. Bilmenizi isterim ki, hepinize güveniyor, hepinize inanıyorum. Bu heyecan ve azminizle Türkiye’nin geleceğinin güvencesi olduğunuza yürekten inanıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasetinin yarım asırlık ulu çınarıdır. Türk-İslam ülküsünden feyzini alan ilkeleri, ülküleri ve inançlarıyla on yıllardır siyaset alanındadır. Zulümler, saldırılar, baskılar, haksızlıklar, siyasi suikastlar, zindanlar, işkenceler, tezgahlar, komplolar ve kumpaslara rağmen bugün de korkusuzca ayaktadır. Bu kutlu dava karşılıksız ve sonsuz bir vatan ve millet sevgisinden kaynaklanan bir ruh, gönül ve iman hareketedir. Anlamını ve değerini Türkiye sevdasıyla çarpan tertemiz yüreklerde, lekesiz vicdanlarda bulmuştur. Harcı; çile, fedakarlık, cefa olan bu davanın tapusu, kuvvet ve menfaat karşısında erimeyen haysiyetlere zimmetlidir. Çetin yolları aşan cesur yüreklerin mühürlediği bu tapunun tescil edildiği yer de büyük Türk milletinin vicdanıdır.

Tarihi bilemeyenlerin, geçmişi de geleceği de olmaz derler. Tarih şahittir ki, bu yarım asırlık çileli yolculukta Milliyetçi Hareket; Türkiye’nin bekasını her siyasi düşüncenin üstünde tutmuş, milli konularda her zaman milli duruş sergilemiş, siyasi rotası hiç sapmamış, ilke ve ülkülerinde hiçbir kırıklık yaşanmamıştır. Davamızın iman erleri, bugün de aynı milli ruh ve heyecanla, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin tarihini yazmışlar, kararlılıklarını göstermişlerdir. 12. Olağan Büyük Kurultayımız, milli beka uğruna muhteşem bir diriliş ve yükselişin miladı olacaktır. Büyük Kurultayımızın ismi ve ana temasının 'Milli Duruş Şühedaya Vefa Millete Beka' olarak belirlenmesi tesadüf değildir, tarihi bir gerçeğin ifadesidir. Bundan sonra takip edeceğimiz hedefler bellidir. Duruşumuz millidir. Vefamız şühedayadır. Millete beka irademiz, isteğimizdir" şeklinde konuştu.

Bahçeli, "Türkiye’nin çok kritik döneminde yeniden üstlendiğim mukaddes görevimi geçmişte olduğu gibi gelecekte de şeref tacı gibi taşıyacağımı, davamızın haklarını, haysiyetini ve kutlu ülkülerini sonuna kadar temsil ve müdafaa edeceğimi huzurlarınızda ilan ve ilam ediyorum. Milliyetçi Hareket’in sevdalılarına daha nice kurultayları aynı şevk, aynı heyecan, aynı coşkuyla gerçekleştirmelerini temenni ediyorum. İnanıyorum ki, Cenab-ı Allah Türkiye'nin geleceğine sahip çıkma mücadelesinde heyecanımızı ve azmimizi karşılıksız bırakmayacaktır. Kurultayımızda tecelli eden sonuçların kutlu davamıza, partimize, demokrasimize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “100 il ve 1000 ilçeden oluşan bir idari sistemle Türkiye daha da güçlenecek” sözleri büyük alkış aldı.

Genel Başkan Bahçeli, “Cumhuriyetin 100. yılında büyükşehirleri kapsayacak şekilde 100 il ve 1000 ilçeden oluşan bir idari sistemle ekonomide yerli ve milli diriliş sayesinde, siyasette birlik ve dayanışma ruhunun ayağa kalkışıyla Türkiye bölgesinde süper güç, küresel düzeyde de sözü dinlenen bir ülke seviyesine çıkmalıdır, inanıyorum ki mutlaka çıkacaktır” dedi.

Bahçeli’nin bu değerlendirmesi, il olmayı bekleyen ilçelerin tamamında olduğu gibi Elbistan’da da büyük sevinçle karşılandı.

19 Mar 2018 - 15:17 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

12

Hacı - Mahalle İl olmaz,ilçe il olur bizim o hakkımızı bizi Büyükşehire mahalle yapanlar aldı elimizden..Ayrıca il olsa ne değişecekki fabrikamız kapatılıyor,burda arsa zenginleri biraz daha zengin olur hepsi o..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17
11

Kaan Yılmaz - Bahçeli'nin sözüne asla güvenemem ! Bu laflar belli zamanlarda söylenen, sonra unutulan basit seçim yatırımından öteye gitmez !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17
10

burhan saykın - şu adamı hala ciddiye alanlar var bu ülkede

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17
09

sayısal - bir ara da 40 diyordu, o zaman da il sayısı kırka mı düşecekti ? elbistan il olma umudunu cumhurbaşkanının mitinginden sonra kaybetti

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17
08

MISAFIR - Yaşım 36 benım elbıstanın il oldugunu görmeye ömrüm yetmez cevrede yapılacak sanraller le bırak ıl olmayı gocten dolayı koy olur ancak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17
07

Mehmet - Millete iş ve para lazım tarih boyunca devletlerde hükümetlerde ekonomi yüzüne yıkılmıştır..İl olsun tabi güzel ama yoksul kesime il olması bile külfet getirir il olmak zengine yarar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17
06

Elbistsnli - Bizde kandik artik secmen ve vatandas bilincli bize noter senedi kendisi deyil yonetimden gelirse dusunuruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17
04

Ümmet - Elbistan il değil de Bahçeli koltuğunu korumayı garantiledi.Türkiye'de ciddiye alınacak politikacı var mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17
03

ANRUD - Bahçeli kim yetkisi ne kimden izin almış elbistanı il tapıyor. bunu hala ciddiye alanlara yazık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17
02

M.Akif Bağcı. - Bahçeli'nin demecinden Elbistan'ı mı çıkardınız...bravo.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17
01

Elbistanli - Elbistanin bir türlü il olamamasi Kahramanmarastan dolayi.Biraz zor il olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:17