Av. Tayfun Barış Arslan, CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nın tek liste halinde gerçekleştirilen 36. Olağan Kongresi’nde Av. Tayfun Barış Arslan, ilçe başkanı seçildi.

Av. Tayfun Barış Arslan, CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu
Av. Tayfun Barış Arslan, CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nın 36. Olağan Kongresi, Neslihan Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.180 delegenin büyük bir çoğunluğunun hazır bulunduğu kongreye, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Esat Şengül, Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş, il yöneticileri, ilçe başkanları, Saadet Partisi Elbistan İlçe Başkanı Sami Polat, İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Kürşat Ali Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrede, eski başkan AV. İnan Bulut’un yönetiminin faaliyet raporu okundu ve delegelerin onayına sunuldu. Kongrede bir veda konuşması yapan eski başkan Bulut, görev süresi boyunca partisine yaraşır bir yönetim sergilemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Divan başkanlığını Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş’un yaptığı kongrede daha sonra siyasi konuşmalar bölümüne geçildi. Bu bölümde kürsüye davet edilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, hem ülke hem de yerel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Gündemi değiştirmek için CHP’li belediyelere operasyon yapılıyor”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırıldığını hatırlatan Öztunç, şunları söyledi:

“Dün, Battal İlgezdi’ye atmak istediğiniz çamur, er geç size gelecektir. AKP’nin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan hırsız arıyorsa önce sağına, sonra soluna bakacak, çevresine bakacak. Cumhuriyet Halk Partisi’ne son günlerde kendi yaşadıkları sıkıntıları bulaştırarak bu işten kurtulamazlar. Osmanlı’da Lale Devri vardı; bunlarda da sülale devri var. Her şey ortada. Paralar gitmiş gelmiş. Zarraf, rüşvet verdim diyor. Zafer Çağlayan’dan tık yok. Gündemi değiştirmek için de CHP’li belediyelere operasyon yapmaya kalkıyor. Bu bir siyasi operasyondur. Bunu kınıyoruz ve amacını biliyoruz. Sonra milletvekillerine yapacak ve herkesi içeri atacak ve tek başına seçime gidecek. Bütün planı bu ama bu plan tutmayacak. Biz, mücadelemizi vereceğiz. Ataşehir’de gerekirse milyonlar belediyenin önünde bekleyecekler. Öyle kolay değil. Kendi belediye başkanlarının hırsızlıkları ortada. Elbistan’a baksın; uzağa gitmeye gerek yok. Elbistan Belediye Başkanını partiden ihraç ettin. Niye görevden uzaklaştırmıyorsun? Dönüyor Ataşehir Belediyesi’ne bulaşıyor. Her gecenin bir sabahı vardır. Her kışın sonunda bahar vardır; yaz vardır. Bu ülkeyi kuran Cumhuriyet Halk Partililer de bunu yemezler. Biz, teslim olmayacağız.”

Öztunç, Elbistan’la ilgili olarak da Ceyhan Nehri’nde yaşanan balık ölümleri ve taşeron işçilerin kadroya alınması konularına değindi.

“Balık ölümlerinin sorumlusunu milletin önüne çıkarın”

Ceyhan Nehri’ndeki balık ölümlerinin sorumlusunun bulunmasını isteyen CHP’li Öztunç, “Ceyhan Nehri’nde balık zehirlenmesi oldu. AKP’nin Sözcüsü Sayın Mahir Ünal, ‘Ceyhan’da yaşanan balık katliamı sabotajdır ‘dedi. Mahir Ünal, elini tutan mı var? Sabotajsa bunu kim yaptı? Bul, çıkart milletin önüne. Su meselesine dönmesin bu iş” şeklinde konuştu.

“Santraldeki taşeron işçilerinin hakkını yediler”

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Afşin-Elbistan Termik Santrallerinde çalışan işçilerin durumuyla ilgili olarak da, “525 taşeron işçisi ile ilgili bir mücadele verdik. 525 işçiyi taşeronken kadroya geçecekti. Bunları bir firmadan başka firmaya kaydırdılar. O haklarını ellerinden aldılar. AKP’nin milletvekili İlker Çitil, çıktı beni yalancılıkla suçladı. Böyle bir şey yok, bunlar kadrolu olacak dedi. Dün gene bir açıklama yapmış. Onlar kapsam dışında diyor. Yalancı kimmiş? Bu milleti kandırmak ayıp ve günah değil mi? İşçi kardeşlerimizin hakkını yediler, emeğini çaldılar. Bu insanların ekmeğini nasıl ellerinden alırsınız. AKP, son yüzyılda Türkiye’nin başındaki en büyük beladır” ifadelerini kullandı.

Öztunç, son olarak, “Bugüne kadar görev yapan İnan Bulut kardeşime çok teşekkür ediyorum. Görev alacak olan kardeşim Tayfun Barış Arslan’a ve yönetimine de başarılar diliyorum. Onlar da İnan Başkanın bayrağını daha daha yukarı çıkarmak için emek verecekler. Bize düşen görev de destek ve yardımcı olmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Av. Tayfun Barış Arslan, kongreye katılan delegelerin oylarının tamamıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin Elbistan İlçe Başkanı oldu. Arslan’ın yönetiminde ise, şu isimler yer aldı: “Türken Açıkgöz, Veysel Arpacı, Saadet Boran, Fahri Cengizler, Gülabi Eren, Veysel Gürbüz, Süleyman Hamamcı, Kenan ispir, Halime Karboğa, Hüseyin Kelbaş, Mehmet Ali Kıran, Nurdane Kul, Ahmedi Naci Nakipoğlu, Aysun Söğütlü, Ferhat Tatar, Musa Toraman.”

Seçimin işlemi sonrasında partililere hitaben bir konuşma yapan CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış Arslan ise, “Sizlerin de teveccüh ve desteği ile siyasal hayatta rol alarak yerelde Elbistan'ımızın dolayısı ile Türkiye'mizin hepimizin sorunları için çözüm üretebilmek, Türkiye'nin kötü yönetimine dur diyebilmek, partili partisiz tüm yurttaşlarımızın sesi olabilmek adına bu göreve talip oldum. Şahsıma ve yönetimime gösterilen teveccühten dolayı hepinize teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.

Öncelikle; Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı 05.12.1934 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anayasa değişikliği ile birçok Avrupa ülkesinden önce tanınmıştır. Ancak gelinen aşamada Türk kadını maalesef dünya sıralamasında ilk yarıda yer alamamaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, 1925'te Kastamonu'da yaptığı konuşmada şöyle der: “Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının, bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur.” Bizler de Atatürk’ün başlatmış olduğu bu yolda Türkiye’mizin ekonomik ve siyasal anlamda kalkınması için kadınlarımızla birlikte yan yana mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Arslan, şöyle devam etti:

“Anayasamızda yer verilen “Sosyal bir hukuk devleti” olabilmenin gereği olarak engelli vatandaşlarımızın, müreffeh bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlayarak toplum içerisinde daha çok bulunmaları, eğitim haklarını kullanabilmeleri, istihdama katılarak üreten ve ülkesine katma değer yaratan bir insan olabilmeleri için çok önemli adımların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bunun mümkün olabilmesi içinde sosyal hukuk devleti anlayışını içselleştirmiş olan CHP’nin iktidarı şarttır. Her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu bilinciyle, 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmesini diliyorum.”

Ceyhan Nehri’nde yaşanan toplu balık ölümlerine de değinen Arslan, “Geçen hafta Ceyhan Nehri’nde aşırı sanayi kirliliği sebebi ile canlı hayatı tehlikeye düşmüş ve bunun sonucunda balık ölümleri de gerçekleşmiştir. Bu kirliliğin nerden? Nasıl ve hangi sebeple olduğu hala açıklık kazanmamıştır. Bu olaya sabotaj diyerek kestirip atmak çözüm değildir. Buna sebep olan kişi ya da kurum yetkililerinin ihmalinden mi? Yoksa kastından mı? Olduğu araştırılmalı ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır. İlçemizde Ceyhan nehrini bu denli kirletebilecek az sayıda kuruluş vardır. Sorumluların bulunamaması su zehirlenmesinde olduğu gibi olayın örtbas edileceği izlenimini vermektedir. Bu konunun da takipçisi olacağız” değerlendirmesini yaptı.

Taşeron işçilerinin kadroya alınması ve Reza Zarrab davası üzerinden hükümete yüklenen CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış Arslan, “Yıllardır hükümetle yaptığımız siyasal ve hukuksal mücadeleler sonucunda taşeron işçilerine kadro hakkının tanınacağı açıklanmıştır. Ancak içeriği belirli değildir. Bu mücadeleler süresince binlerce işçi haksız olarak işten çıkartılmış ve tekrar işe alınmamıştır. Yıllarca hizmet eden çalışan bu işçilerimizin durumu ne olacaktır? Sadece hâlihazırda çalışan işçiler mi kadroya alınacaktır belirli değil. Ayrıca kadroya alınacak işçilere sendika konusunda seçim hakkı mı tanınacak yoksa hükümetin dayattığı sendika mı olacaktır? CHP olarak konunun takipçisi olacağız. Yapılacak düzenlemenin işçilerimiz için adil olması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Zarrab konusuna gelince; Zarrab'ın iki İran vatandaşıyla birlikte, ABD'nin yaptırımlarını yasadışı yollarla baypas etmek için İran devleti ve bazı şirketleri adına milyonlarca dolarlık finansal işlem yaptığı herkesçe bilinmektedir. Gelinen noktada Türkiye de yargılanması yapılmayan hakkında açılan davalar düşürülen Zarrab Amerika da yakalanarak yargılanmaya başlamıştır. Türkiye için ise Zarrab’ın hiçbir önemi yoktur. Ancak bu isim ve onun yapmış olduğu yasadışı işlemler hükümeti yakından ilgilendirmektedir. Çünkü bu yasadışı işlemleri yapabilmek için Türkiye Cumhuriyetinin Bankasını kendi şirketiymiş gibi kullanmasına ve bu suça ortak etmesine rüşvetle izin veren bakanlarımız ve bu yasa dışlı işlem ile çıkar sağlayan onların akrabaları var. Dolayısı ile Zarrab meselesi Türkiye’nin meselesi değil hükümetin meselesidir. Ve maalesef bu konuda Amerika ya iki defa nota verilmiştir. Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde mesele Türkiye meselesi iken Amerika ya nota verilsin dediğimizde ne notası bu müzik notası mı ki verilsin diyenler, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan Amerika’ya nota vermeyenler. Maalesef kendi çıkarları söz konusu olduğunda hemen nota vermektedirler” cümlelerini kullandı.

Arslan, son olarak, Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesi konusunda da, “Kudüs üç büyük din için önem arz etmektedir. İslam dini için Hz. Muhammed efendimizin Kudüs’ten miraca yükseldiği ve mescidi aksanın burada inşa edildiği bilinmektedir. Hristiyanlık için ise Hz. İsa’nın burada çarmıha gerildiği ve Hıristiyanlar için hac noktası olduğu, Yahudiler için ise MÖ 10. yy’da Kral Davud’un burayı ele geçirmesi önemlidir. Dolayısı ile Kudüs her üç büyük din için de kutsaldır. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması üzerine vazife olmayan yersiz bir açıklamadır. Hükümetin bu konudaki tavrını net ve kesin bir şekilde ifade etmesi hatta nota vermesi gerekmektedir. ‘Eyyyy Trump’ demekle olmaz” dedi.

09 Ara 2017 - 16:21 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

SEZER - Barış Beyi Tebrik ederim ve memleketimiz için emek harcayacağı kanaatindeyim . Rabbim utandırmasın. Fakat okuduğum yazıda dikkatimi çeken seçim başlamadan önce Sayın Öztuncun kazanan kişiyi tebrik etmesi (!!!) CHP ninde aslında seçim mantalitesi olarak AKP den çokta farklı olmadığı, sonucu belli olan demokratik (?) bir seçim uygulamasıdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 16:21
01

Salih - Öncelikle yeni başkana başarılar dilerim. Ama 15 Yıldır en az 100 - 200 yerden medet umdunuz.Ak partiyi düşürmek için.Ama her seçimde yenildiniz.Hem milleti kandırdığınızımı sanıyorsunuz AEL'deki firma değiştirme işi tek burda var.o durumun kadroya engel olmadığını söyledi .Sayın,İlker ÇİTİL.Şeker fabrikalarınada kadro yoksa burdada aynı durum mu oldu sanki.Kanunda genel olarak kitlere kadro yoksa burda İlker çitilmi yalancı oluyor.Açıkça kitlerede verilmesini istiyoruz deyinde gerçek bir mufalefet olsun.Lafları karıştırarak mufalefet yapmayın.Hem bu Millet hizmete bakıp bu partiye yıllardır oy veriyor,Gözü kapalı oy vermiyor...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 16:21

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439