Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi Kadın Kolları tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Programda sahne alan Gülseren Kılıç, söylediği türküler ile kadınlara güzel bir gün yaşattı.
Vakfın toplantı salonunda düzenlenen program, Kadın Kolları Başkanı Selver Kama ve Yönetim Kurulu tarafından organize edildi.
Programa, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Bakış Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gül Yüksek ve CHP Kadın Kolları üyeleri ile çok sayıda bayan davetli katıldı.
Kadın Kolları Başkanı Selver Kama, 8 Mart nedeniyle bu programı organize ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Ülkemizde kadın nüfusunun önemli bir bölümünün eğitim sorunu vardır. Bilhassa kırsal kesimde okuma-yazma bilmeyen, örgün öğretim imkânlarından yararlanamadığı için kendini yetiştirmemiş kadınlarımızın sayısı oldukça fazladır. Kadınlarımızın sorunlarının bir şekilde gündeme gelmesine vesile olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”
Daha sonra mikrofona gelen CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, şunları söyledi: 
“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hepinize kutlu olsun. Ben siyasetçi kimliğimle burada değilim. Bu bölgenin milletvekili olarak huzurunuzdayım. Cemevlerinin siyaset konusundaki hassasiyetini biliyorum. Onun için burada siyaset konuşulmaz. Uzun yıllar Çankaya Belediyesi'nde yan yana çalıştığımız değerli sanatçımız Gülseren Kılıç'ın burada olmasına vesile oldum. Bu programa katıldığı ve hiçbir karşılık beklemediği içinde kendisine teşekkür ediyorum. Dünyada bir çok ülkede kadının bir insan olarak hala yasal mevzuata kavuşturulmadığı dünyada kadınlarımız, yılmadan, usanmadan büyük bir kararlılıkla erkekle yan yana aynı haklara sahip olmanın mücadelesini vermeye devam ediyorlar.”
Ardından sahne alan Gülseren Kılıç, seslendirdiği türkülerle salonu dolduran kadınlara güzel bir gün yaşattı. 
|
||
|
|









