KÜÇÜK BİR MOLADAN SONRA…

Merhabalar efendim, merhaba benim en sevdiğim sözcüklerin başında gelir. Güzel olan şeylerin ya da güzel olmasını istediğimiz şeylerin başlangıcıdır.

Yazıma merhaba diyerek başladım çünkü uzun bir aradan sonra (bana öyle geldi), yaklaşık üç ay kadar ara vermek zorunda kaldım. Tekrar yazmak, sizlerle olmak çok güzel ve yeni yazıyormuş gibi heyecanlıyım.

En son yazımı Ağustos ayının başında göndermişim. Daha sonra bulunduğum yerde (Adapazarı, Karasu) internetin kısıtlı olması nedeniyle yazılarıma istemeyerek ara vermek zorunda kaldım. İstanbul’a geldiğim de de yapmam gereken bir takım işler, ardından hep hayalimde olan gerçekleştirmeyi çok arzuladığım GAP gezisi derken zaman uzadı, ta ki bu ana kadar geldi!

Hayat felsefelerimden biri mi desem ya da hobi mi desem bilemiyorum ama ben vakit ve imkan oldukça gezmeyi çok seviyorum. Son yıllarda bu fırsatı yakaladıkça ülkemizin o güzelim şehirlerini geziyorum.

Gezi ile ilgili anılarımı daha sonraki yazılarımda bahsedeceğim ama şunu söyleyeyim ki, ülkemi çok seviyorum ve her şehrini görmeyi arzuluyorum. Birçok şehrimizi gezdim gördüm ama görmeyi istediğim daha çok yer var. İnşallah kısmet olursa oraları da görmek isterim. Bu dünyada cenneti görmek isteyen ülkemizi gezsin derim.

Çünkü, Türkiye’miz üç kıtayı birbirine bağlayan, dünya üzerindeki en önemli ülkelerden biridir. Ülkemiz gerek jeopolitik konumuyla, gerek tarihiyle, gerekse de doğal güzellikleri ile dünya üzerinde en dikkat çeken ülkelerden biridir. Çok iyi biliyoruz ki, kendine hayran bırakan özellikleri başında doğal güzellikleri gelir. Ülkemizde dört mevsimin tüm güzellikleri yaşanabilir. Doğal bitki örtüsü ile şırıl şırıl akan su kaynaklarıyla, dağlarıyla, ovalarıyla adeta bir cennet bahçesidir. Üzerinde bulunduğu Anadolu toprakları tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Ülkemizin her köşesinden adeta tarih fışkırıyor. Mağara yazılarıyla, antik kentleriyle, harabeleriyle Türkiye tam bir açık hava müzesi gibidir. Gelenek ve görenekleriyle, yeme içme kültürü, insanların misafirperverlikleri ile mutlaka gezip görülmesi gereken ender ülkelerden biridir. Gezilerimi rehber eşliğinde yaptığım için genel bilgileri yerinde alıyorum ve daha çok etkileniyor, bilgileniyorum.

Bütün bu nedenlerden dolayı her yerini görmek istiyorum ve gördükçe ülkemizin ne kadar güzel olduğunu ve bizim bu güzel ülkenin kıymetini hiç bilmediğimizi de daha fazla fark ediyorum. Pek çok kültürden etkilenmiş, batıyla doğu arasında hem coğrafi hem kültürel bir köprü olduğunu daha iyi anlıyorum.

Tanıtımının ve reklamının çok eksik olduğunu düşünüyorum. Umarım gerekenler yapılır da ülkemizi dünya çok daha fazla tanıtırız.

Bir sonraki yazımda gezi anılarımı yazmak istiyorum. Görüşmek üzere sevgi ve saygıyla kalınız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Gülser Yaman - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.