Türkoğlu’da 1.ulusal Sanat Çalıştayı Sona Erdi

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde, çeşitli illerden gelen 14 ressamın katılımıyla 17 Mayıs’ta başlayan, "1.Ulusal Sanat Çalıştayı" sona erdi.Yaklaşık bir hafta süren "1.Ulusal Sanat Çalıştayı" kapsamında Kahramanmaraş ve...

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde, çeşitli illerden gelen 14 ressamın katılımıyla 17 Mayıs’ta başlayan, "1.Ulusal Sanat Çalıştayı" sona erdi.

Yaklaşık bir hafta süren "1.Ulusal Sanat Çalıştayı" kapsamında Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nun tarihi ile ilgili gezip gözlemledikleri yerleri, ressamlar sezgisel etkinliklerle yaptıkları resimleri tamamlayarak Türkoğlu Belediyesi koleksiyonuna kattılar.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilk kez ulusal bir çalıştay organizasyonunda yer aldıklarını belirterek, “Artık Türkoğlu Belediyesi’nin zengin bir koleksiyonu var. Bu yelpazeyi önümüzdeki yıllarda daha farklı sanatçıları davet ederek, her yıl değişen sanatçılarımızla arşivimizi daha da güçlendireceğiz. Yüksek sanat değeri olan bu eserlerimizi Avasım Festivali’nde sergileyeceğiz. Halkımız, gençlerimiz ve çocuklarımız bu sanat sofrasında istifade ederek yeni sanatçıların yetişmesine muhakkak örnek olacak" dedi.

Başkan Okumuş, sanatçılara plaket ve çeşitli ödüller verdi.

Organizasyona öncülük eden Ressam Mehmet Akif Orçan, ödül töreninde yaptığı açıklamada, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un, yerel yönetimlerin yol, kaldırım gibi hizmetlerinin yanı sıra eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerle, ulusal festivallerle eğitimin sadece dört duvar arasında olmayacağını gösterdiğini söyledi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.