MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi’den çek çağrısı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, bir firmanın aldığı iflas erteleme kararının piyasada domino etkisi yaptığını ve birçok firmayı zor durumda bıraktığını belirterek, iflas...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, bir firmanın aldığı iflas erteleme kararının piyasada domino etkisi yaptığını ve birçok firmayı zor durumda bıraktığını belirterek, iflas ve çek yasalarının bir an evvel gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Şirikçi, Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, terör olayları nedeniyle yurt dışından gelen müşterilerin sayısında bir miktar azalma olduğunu belirtti. Bunun da iş hacmini daralttığını ifade eden Şirikçi, “Buna rağmen Türkiye, bu çeyrekte dünyada büyüyen ilk 3 devletten biri. Bu da bizlere çok ciddi moral ve umut veriyor. Bu moral ile yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

“Devletimiz güçlü olursa biz de güçlü oluruz”

Türkiye’nin en zor dönemlerinden birini yaşadığını kaydeden Atıf Şirikçi, “Türkiye, bu sıkıntılı girdabın içerisinden çalışarak, üreterek, ekonomiye katkı sağlayarak çıkmaya çalışıyor. İçerideki ve dışarıdaki mihraklar Türkiye’nin ayakta kalmaması için ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Bu gayretlerin ötesinde, etrafımıza bakıyoruz her yer ateş çemberi. Her tarafta bir sıkıntı var. MÜSİAD, üstlendiği misyon ve vizyonla üyelerini ayakta tutarak, ekonomiye katkı sağlama noktasında elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bizim en büyük ihtiyacımız devletimizin güçlü olması. Devlet güçlü olmazsa bizlerin hiçbir önemi yok. Devlet güçlü olursa, biz de dış pazarlarda daha rahat hareket ederiz, daha da güçleniriz. Biz, bu kadar sıkıntıya rağmen önümüzdeki sürecin daha hayırlı olacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.

“İflas kararı, piyasada domino etkisi yapıyor”

Bu kadar yatırım yapıp, istihdam sağlayan sanayicinin de devletten bazı beklentileri olduğunu vurgulayan Şirikçi, şunları söyledi:

“Nedir bu beklentiler? İflas yasası ve çek yasasının bir an evvel gözden geçirilmesini istiyoruz. Bu yasaların, tekrar eski boyutlarında olmasa da bir yaptırımının olması gerekiyor. Bir yaptırımın olması, bizleri en azından motive edecek. Sonuçta haksız bir icraatin içerisinde insanlar, bir anda çekleri ödemiyorlar. ‘Çeki verip vermemesi önemli değil, ödememesi hiç önemli değil’ gibi bir pozisyon oluştu. Bir bakıyorsunuz firmalar iflas kararı alıyor, kararı alan firma kendinden sonraki 20 firmayı daha etkiliyor. Tabi bu, piyasada domino etkisi yapan bir yapı oluşturdu.”


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.