Dulkdiroğlu’nun Tarihi Gün Yüzüne Çıkıyor

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçede bulunan tarihi konakları restore ederek turizmin hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirterek, "İlk konağımız 3 ay içerisinde tamamlanarak mutfak müzesi olarak hizmet verecek" dedi.Dulkadiroğlu...

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçede bulunan tarihi konakları restore ederek turizmin hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirterek, "İlk konağımız 3 ay içerisinde tamamlanarak mutfak müzesi olarak hizmet verecek" dedi.

Dulkadiroğlu Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarma çalışmaları kapmasında başlattığı konak restorasyonunu sürdürüyor. Bölgede ve Kahramanmaraş’ta bir ilk olan mutfak müzesi projesini restore edilen bu konaklardan birine kuracaklarını ifade eden Başkan Okay, incelemelerde bulunduğu konak içerisinde basın mensuplarına bilgiler verdi.

Göreve geldikleri gün konak restorasyonlarına ayrı bir önem vereceklerinin altını çizdiğini hatırlatan Başkan Okay, bu kapsamda birçok konağın belirlendiğini ve projelerinin devam ettiğini aktardı. İlk projenin de bir ilki barındırdığını anlatan Başkan Okay, Kahramanmaraş’ta ve bölgede ilk olan mutfak müzesi projesini bu konakta hayata geçireceklerini söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce başlayan konak restorasyonu çalışmalarının 3 ay içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Okay, akabinde iki konağın daha restorasyonu içinde ihale sürecinin başlayacağını ifade etti.

Başkan Okay, mutfak müzesi haline getirilecek olan konağı inceleyerek basın mensuplarına şu bilgileri verdi;

"İlçemizin en önemli zenginlik kaynağı tarihi ve kültürüdür. Bu tarihi ve kültürü ön plana çıkarmak için de Dulkadiroğlu Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bu kapsamda kültürümüzü yansıtan tarihi konakların restorasyonu için çalışma başlattık. Bu çalışmalardan bir tanesini de geleneksel yemeklerimizi gelecek nesillere taşıyacak bu konaktır. Tarihi eserlerimizi korurken, kültürümüzü de ön plana çıkarıyoruz. Yemek kültürümüzün yeni nesillere tanıtılması ve aktarılmasının öneminin farkındayız. Bu nedenle bu çalışmayı titizlikle takip ediyoruz. Mutfak müzesi haline getireceğimiz bu konağın işlemlerini bir yıldır sürdürüyoruz. DOĞAKA iş birliğiyle de restorasyon çalışmalarına başladık. Bu önemli konak Kahramanmaraş’ımız da iki adet kalan iki katlı bir konaktır. Bu konağın restorasyon çalışmalarına iki ay önce başladık. Yaklaşık 3 ay sonra da restorasyon çalışmalarını bitireceğiz. Konağımız hizmete hazır hale geldiğinde şehrimize mutfak müzesi olarak hizmet edecek. Şehrimizin yemek kültürüne ait olan her türlü alet edevatı burada sergileyeceğiz. Burada edinilen bilgiler ilgililerle paylaşılacak. Aynı zamanda burada bir de uygulama mutfağı olacak. Kahramanmaraş’a özgü yemeklerin yapılışını burada uygulamalı olarak göstereceğiz."

"İÇERİSİNDE GELENEKSEL YEMEK KURSLARI OLACAK"

Konağın müze kimliğinin yanı sıra uygulama atölyesi görevinin de olacağını aktaran Başkan Okay, "Müzemizde uygulama mutfağının yanı sıra yemek kültürünü öğretmek ve yeni nesillere taşımak amacıyla kurslar da düzenleyeceğiz. Kahramanmaraş’a özgü yemek kültüründen yeni nesil çok uzak. Belirli bir süre sonra bu kültürümüz unutulacak. Biz bu nedenle kültürümüzün unutulmaması için genç nesillere yönelik kurslar düzenleyeceğiz. Mutfak projesi şehrimizde ve bölgemizde bir ilk olacak. İnşallah yaklaşık üç ay sonra bu güzel projeyi hizmete sunacağız. Ben bu güzel projede emeği bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"KONAKLAR TURİZM ALT YAPIMIZI OLUŞTURACAK"

Restorasyonu tamamlanan konakların Kahramanmaraş’ın ve Dulkadiroğlu’nun turizm simgeleri haline geleceğini ifade eden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Kahramanmaraşımızı turistlik amaçlı ziyaret eden vatandaşlarımız için mutfak müzemiz yeni bir nokta olacak. Bu tür projeleri yapmayı sürdüreceğiz. Farklı konsepte müze olarak kullanacağımız iki farklı konakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. O konaklarımızı da ihale ederek turizmin canlanması için alt yapı oluşturmayı sürdüreceğiz. Zengin bir kültüre sahip olan Dulkadiroğlu’nun bu yönünü ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Her yıl birkaç konağı restore etmeyi planlıyoruz"


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.