T.C. ELBİSTAN İCRA DAİRESİ

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ELBİSTAN İCRA DAİRESİ

2016/5896 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi, Güneşli Mah. 1431 Ada, 3 Parselde kayıtlı arsa ve üzerindeki yapı (dükkan); Dosyamıza sunulan bilirkişi raporuna göre; parsel üzerinde 264,58 m2 brüt alana sahip mobilya atölyesi mevcuttur. Taşınmazın zemin katı 1 teşhir salonu, 1 atölye ve 1 wc hacimlerinden oluşmaktadır. Teşhir salonunun zemini parke, duvarları dekor strafor, tavanı gömme ışıklı ters tavandır. Asma kat ise tek oda hacminden oluşmaktadır. Mimari projesinden farklılıklar: Asma kat mimari projesinden brüt 34 m2 daha büyük yapılmıştır. Ayrıca mimari projesinde görünmeyen 100 m2 brüt alana sahip teşhir salonu parselin çekme mesafesine yapılmıştır. Taşınmaz alanı: Zemin kat 80 m2 teşhir salonu + 151 m2 atölye + 64 m2 asma kat olmak üzere arsa üzerindeki yapı toplam brüt 295 m2 alana sahiptir. Taşınmazın toplam net alanı 285 m2 dir. Arsa ise 264,56 m2 alana sahiptir.

(Elbistan Tapu müdürlüğünde değerlemeye konu 1431 ada 3 parsele ilişkin mimari proje bulunamamıştır. Kadastro Müdürlüğünde yapılan araştırmada 1431 ada 3 nolu parselin ifraz öncesi 102 ada 42 nolu parsel olduğu anlaşılmıştır. 102 ada 42 parsele ilişkin yapılan araştırmada Sanayi sitesi Kooperatif inşaatına ilişkin 102 ada 42 nolu parsele ait 31.12.1997 tarih ve 8/20 numaralı yapı kullanma izin belgesine ulaşılmıştır.

Adresi : Orhangazi Mahallesi Sanayi Sitesi 7. Sokak No:1/B (Kevser Mobilya Atölyesi) Elbistan / KAHRAMANMARAŞ

Yüzölçümü : 264,56 (arsanın)

İmar Durumu : Belediye mücavir alan ve 1/1000’lik uygulama imar planı içerisinde olup parsel planda küçük sanayi alanına tahsislidir. Küçük sanayi sitesi imar hükümlerinin geçerli olduğu parsel işyeri alanında bitişik nizam ön bahçe mesafesi 9 metre 2 kat, Hmax=6,50 metre olarak yapılaşma koşullarına sahiptir.

Kıymeti : 240.000,00 TL

KDV Oranı : %18

1. Satış Günü : 24/03/2017 günü 14:00 - 14:05 arası

2. Satış Günü : 21/04/2017 günü 14:00 - 14:05 arası

Satış Yeri : ELBİSTAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÜĞÜN VE TOPLANTI SALONU KÖPRÜBAŞI MAH. CUMHURİYET MEYDANI

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SATIŞ ŞARTLARI:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi (BU TUTAR MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN TR 840001500158007290495053 İBAN NOLU HESABINA DOSYA NUMARASI İSİM VE TC KİMLİK NUMARASI İLE YATIRILIP, MAKBUZ /DEKONT İLE ARTTIRMAYA KATILMAK DA MÜMKÜNDÜR.) veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, (1/2 tapu harcı) ile teslim masrafları alıcıya aittir. (KDV, DV ve harçlardan muafiyet ve istisnaları bulunanlar dayanaklarını sunmaları gerekmektedir.) Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/5896 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.

7- İİK 127 maddesi gereğince, iş bu satış ilanı tapuda ve adres kayıt sisteminde adresi bulunamayan ve adli tebligatı iade olan diğer ilgililer hakkında da tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

Basın: 553386

21 Şub 2017 - 08:31 - İhale İlanları


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.