‘Ölü hesaplar’a dublörlü soygun yapan şebeke kamerada

İstanbul’da bankalardaki hareketsiz hesapları, hesap sahibine benzettikleri dublörler kullanarak boşaltan suç şebekesi çökertildi. Biri bankacı 6 üyesi tutuklanan şebekenin hesapları boşaltma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

İstanbul’da hareketsiz hesaplarında olağandışı hareketler belirleyen bir kamu bankası yetkililerinin Nisan ayında savcılığa başvurması üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada, ‘ölü hesaplar’dan sahte kimliklerle para çeken şebekeye ulaşan polis ekipleri operasyon düzenledi. Polisin çökerttiği şebekenin bankanın Ankara Genel Müdürlüğü’ndeki adamları aracılığı ile hesap bilgilerini aldığı kaydedildi. Hesap sahiplerine benzeyen kişileri de ayarlayan şebekenin bu şekilde bankalardan paraları çektikleri kaydedildi. Yaklaşık 6 milyon liralık vurgun yapan şebeke üyeleri çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken bir şebeke üyesinin de firari olarak arandığı kaydedildi.

Şebeke üyelerinin paraları çekme anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde rahat tavırlarla hareket eden şebek üyelerinin banka şubelerinden paraları çektikleri görülüyor.

Sadık Kahraman

25 Tem 2017 - 15:25 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.