Yoğun bakım yatak kapasitesine takviye

Elbistan Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım yatak kapasitesi, Covid-19 pandemi sürecindeki ihtiyaç da göz önünde bulundurularak artırıldı.

Covid-19 salgını kapsamında pandemi hastanesine dönüştürülen Elbistan Devlet Hastanesi, çevre ilçelerdeki hastalara hizmet veren merkez konumuna geldi. Pandemi sürecinde büyük bir yükü omuzlayan Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki yoğun bakım yatak kapasitesinin arttırılması ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na yapılan başvuru olumlu sonuçlandı. Bu süreçte, Covid-19 pandemisine de bağlı olarak artan yoğun bakım yatak ihtiyacı için hastanede gerekli altyapı hazırlıkları tamamlandı. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, hastanedeki fiziki şartlar ile hizmet, personel ve donanımla ilgili düzenlemelerin yapılmasını is asgari standartların oluşmasıyla birlikte pandemi süresince kullanılmak üzere 355 yataklı A2 Grubu hizmet rolünde olan Elbistan Devlet Hastanesi bünyesinde 1.seviye erişkin yoğun bakım servisinin 5 yatak artırılmasını,13 yataklı 2.seviye erişkin yoğun bakım servisinin 3. seviyeye yükseltilmesini ve 2.seviyede 9 yataklı erişkin yoğun bakım servisi yapılandırılmasının uygun olduğu kararını verdi.

Bu kararın ardından Elbistan Devlet Hastanesi’nde normal 3. basamak yoğun bakım yatak sayısı 10, Covid-19 3. basamak yoğun bakım yatak kapasitesi 13, Covid-19 2. basamak yoğun bakım yatak sayısı 9 ve normal 1.basamak yoğun bakım sayısı da 10 olarak belirlendi.

Atanan doktorlar göreve başlıyor

Sağlık Bakanlığı’nın 94. Dönem Devlet Yükümlülüğü kurasında Elbistan Devlet Hastanesi’ne atanan 5’i uzman hekim toplam 19 doktor da peyderpey görevine başlıyor.

Elbistan Devlet Hastanesi’ne Ali Gedikli, Cihat Havan, Hasan Ölç, Hüseyin Macit, Mehmet Emin Öztürk, Merve Gül Yılmaz, Muhammed Kasım Uğur, Nurullah Seçilmiş, Serhat Aras, Tuğba Söyler, Tuğrul Demireğen, Zülküf Sergen Ünlü, Ömer Faruk Baba ve Şaban Günal tabip olarak atanmıştı. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Anıl Cemre Ökmen, İç Hastalıkları Uzmanı Emrah Çay, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Zehra Demirbaş, Göz Hastalıkları Uzmanı Zehra Çetinkaya ve Nöroloji Uzmanı Ümit Satılmış, Elbistan Devlet Hastanesi’ne atanan uzman hekimler olmuştu.

Ataması yapılan doktorlardan birçoğu görevine başlarken, mehil müddetlerinin dolmasıyla birlikte diğer doktorların da kısa süre içinde kadroya katılacağı bildirildi.

06 Eki 2020 - 14:13 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Hangisi Gerçek ? - Kaymakam çıkıp vaka sayısını kontrol altına aldık diye açıklama yapıyor.

Sağlık bakanı vaka sayısı azalıyor diyor.

Elbistan hastanesi yoğun bakım yatak sayısını arttırıyor.

Hani hastane dolu değildi ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ekim 14:13

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439