YKS ek tercih işlemleri başladı

2020-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu’nun açıklanması ile birlikte üniversite adaylarının ek tercih işlemleri başladı.

YKS ek tercih işlemleri başladı. YKS ek yerleştirme kılavuzu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet sitesinde yayımlandı. Adaylar, tercihlerini 17-23 Eylül tarihlerinde ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ya da mobil uygulamasını kullanarak yapabilecek. Ek yerleştirmede adayların 24 tercih hakkı bulunuyor. Ek yerleştirme başvuru ücreti ise 20 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül 2020 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecek. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak.

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

17 Eyl 2020 - 17:42 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.