Yılmaz ve Kılınç, İLKSAN Çalıştayı’na katıldı

İLKSAN Elbistan Temsilcileri Nusret Yılmaz ve Murat Kılınç, Antalya’da düzenlenen İLKSAN çalıştay kuruluna katıldı.

Yılmaz ve Kılınç, İLKSAN Çalıştayı’na katıldı
Haber albümü için resme tıklayın

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) 75’nci yıl Çalıştayı tamamlandı. Antalya’nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirilen çalıştaya, İLKSAN Elbistan Temsilcileri Nusret Yılmaz ve Murat Kılınç da katıldı.

Çalıştay sonrasında değerlendirme yapan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Başkanı Tuncer Yılmaz, hükümetten özellikle BES ve yatırım hakkı ile ilgili taleplerinin olduğunu ifade eden Yılmaz, İLKSAN’ın kurulduğu kanunun bir an önce güncellenerek, günümüz koşullarına uyarlanması gerektiğini vurguladı.

Sandıkların kendi üyelerinin maddi kaynakları ile ayakta durduğunu belirten Yıldırım, “İLKSAN üyelerini 50 ile 70 lira arası bir aidat kesintisiyle bugün 30 yıllık bir üyemize emekli sandığı dışında 30 bin liraya yakın bir emekli ikramiyesi vermekteyiz. Bakın aidat 50 lira, aidatların birikmesiyle bu yardımı yapıyoruz. Bunun dışında bizim karşılıksız olarak yaptığımız yardımlar da var. Çocuğu olduğunda, vefat ettiğinde, malul olduğunda, şehit olduğunda, doğal afetlere uğradığında da yardımlar yapıyoruz. Bizim en son genel kurul toplantısında aldığımız karar doğrultusunda sosyal destek adı altında, üyelerimizin Ankara’ya hastaneye gelen çocuklarının eşinin otel masraflarının, kendimize ait otelimizde kaldığı zaman yarısını biz karşılıyoruz. Ayrıca kaynaklarımızın büyük bir bölümünü üyelerimize kredi olarak geri gönderiyoruz ve onların ekonomik açıdan da bir nebze olsun rahatlamasını sağlıyoruz. Bu tür faaliyetleri yapan, bu tür imkanlara sahip olan kurumların devlet tarafından mutlaka desteklenmesi, kollanması gerekmektedir.

Devlet bireysel emeklilik fonlarına yüzde 25’lik bir katkı sağlamaktadır. Yani bu bireysel emeklilik fonlarına yüzde 25 katkı sağlıyorsa, bizde bir emeklilik fonuyuz bizi de bu katkıdan faydalandırması lazım. Bu yüzde 25 devlet katkısının bize de verilmesi lazım. Bugün dünyanın, Avrupa, Amerika ve diğer devletlerde bu yardım sandıklarında, örnek veriyorum; üye 10 dolar veriyorsa, devlette 40-50 dolara yakın bir kaynak aktarmaktadır, üyeler lehine. Bazen öyle görüyoruz ki bu muazzam sandıkların kaynaklarına baktığımız zaman 100-200 milyar dolar kaynak üretebilmektedirler. Bu açıdan ben burada 255 bin üyesi olan bu sandık, her kesimden her düşünceden üyesi olan bir sandık olduğundan dolayı, hükümetimize şöyle seslenmek istiyorum. Nasıl diğer yardım sandıklarına maddi manevi destekte bulunuyorlarsa İLKSAN’A da bu desteği esirgememelerini talep ediyorum” şeklinde konuştu.

21 Kas 2017 - 15:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Enes - Yiyin yiyin...kanunen zorunlu üye oldugumuz sendikanin paradını otellerde yiyin.bol bol kredi verin.insanları faize alıştırın..benim paramı faizde degerlendirin...bu nasıl iş?..istemiyorum arkadas sizin kirli paranızı...ayrıca zorunlu üye mi olur bu devirde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 15:07
06

Enes - Yorumumda hakaret mi varki yayinlamiyosun sayin yönetici...yalan ni adamlar bizim paramizi faizde degerlendiriyor..yandaşlaŕinin arsalarini alip satiyorlar..panel konferans deyip otel otel geziyorlar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 15:07
05

Adamın Teki - Zoraki üyeliğin,ortaçağ türevi dayatmanın ısrarla sürdürüldüğü sandık mı sırtımızadki küfe mi ne olduğu belirsiz bu kuruluşun acilen lağvedilmesi gerekir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 15:07
03

okul velisi - Nusret YILMAZ basarılarını bılıyor tum 4/C sınıfı velileri adına tesekurlerimi sunuyorum cihan YILMAZ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 15:07
02

Murat Kılınç - Emeklilikte, ölümde, evlilikte,Şehit yakınlarına yardım. .....Bunlarıda belirtmek gerek....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 15:07
01

Mehmet YILMAZ - Efsane ülkü ocakları başkanı Murat başkanher alanda büyük hizmet veriyor. Başkanın olduğu yer güzel olur.

Kendisine vekillik yakışır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 15:07