Yazar Gören, şair ve yazarlarla yaptığı röportajları kitaplaştırdı

Afşinli yazar Mehmet Gören’in, 4’ü Elbistanlı olmak üzere Kahramanmaraşlı 26 şair ve yazarla yaptığı röportajların yer aldığı ‘Şehrin Işıkları’ isimli kitabı yayımlandı.

Yazar Gören, şair ve yazarlarla yaptığı röportajları kitaplaştırdı
Yazar Gören, şair ve yazarlarla yaptığı röportajları kitaplaştırdı
Haber albümü için resme tıklayın

Afşinli yazar Mehmet Gören’in 6.kitabı olan ‘Şehrin Işıkları’ isimli eseri, okuyucusuyla buluştu. Gören’in kitabında Kahramanmaraşlı 26 yazar ve şairle yaptığı röportajlar yer alıyor. Kitapta Elbistanlı yazar ve şairlerden Mehmet Göçer, Celalettin Kurt, Hanifi Kara ve Mehmet Gözükara’nın da röportajları bulunuyor.

Gören, Elbistanın Sesi Gazetesi’ni ziyaret ederek kitabında röportajı yer alan gazetemizin kurucusu Mehmet Göçer’le bir süre görüştü. Ziyarette Göçer’e Celalettin Kurt ve Mehmet Gözükara da eşlik etti.

Burada bir değerlendirme yapan yazar Mehmet Gören, “Kahramanmaraşlı 26 şair ve yazarla röportaj yaptım. Bu şair ve yazarlarımız, Ahmet Süreyya Durna, Ali Büyükçapar, Arif Taşkale, Ali Yar Arslan, Bahaettin Karakoç, Celalettin Kurt, Hanifi Kara, Hasan Ejderha, Haşim Kalender, Hayrettin Önder, İmran Kılıç, İnci Okumuş, Mehmet Göçer, Mehmet Gözükara, Mehmet Narlı, Mustafa Okumuş, Mürüvvet Sarıyıldız, Nurettin Ertekin, Nuri Pakdil, Osman Konak, Ömer Arslan, Ramazan Avcı, Serdar Yakar, Sıddık Demir, Vehbi Vakkasoğlu ve Yasin Mortaş. Ünleri şehrimizin dışına taşmış hatta bazılarınki ülke sınırlarını aşmış şair ve yazarlarımızı dinleyerek kaleme aktardığım bu röportajlar kitabının hazırlanması 5 yıl sürdü. Şair ve yazarların hayatları, nasıl yazmaya başladıkları, şiirleri, hikayeleri, yazıları ve eserleri ile daha bir çok özel hayatlarından kesitleri bu kitabın içerisinde bulabilirsiniz” dedi.

Şair ve yazarların, bir şehrin sembolleri olduğunu belirten Gören, “Kahramanmaraş şairler ve yazarlar diyarı olduğu için kitaba “Şehrin Işıkları” isminin uygun olacağını düşündüm. Yazar ve şairler bir şehrin ışıkları gibidir. Örnek verecek olursak, Sayın Nuri Pakdil hocamızın Necip Fazıl Saygı Ödülü’nü alırken yaptığı konuşmayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ayakta dinledi. Bir şehrin sembolleri ve önde gidenleri şairler ve yazarlardır elbet. Bir şehrin tanıtımından tutun gelişmesine kadar şair ve yazarlar hep içerisindedir. Geçmişten geleceğe aktarım yazar ve şairin işidir. Yazı, aydınlatmak için yazılır. Bu kitabın yayımlanmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese ve bütün şair ve yazarlarımıza da röportajlardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kitapta röportajı yer alan Göçer, Kurt ve Gözükara da yazar Mehmet Gören’e hayırlı olsun temennisinde bulundu. Gören, yeni kitabını Elbistanın Sesi Gazetesi kurucusu Mehmet Göçer ve Gözükara ve Kurt’a hediye etti.

22 Tem 2017 - 15:56 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.