Yaban keçileri, Elbistan dağlarının süsü haline geldi

Koruma çalışmaları sayesinde popülasyonlarında gözle görülür artış yaşanan Anadolu yaban keçileri, Elbistan dağlarının süsü haline geldi.

Yaban keçileri, Elbistan dağlarının süsü haline geldi
Yaban keçileri, Elbistan dağlarının süsü haline geldi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Özellikle erkek yaban keçileri, Şardağı’nda yerleşim yerlerine yakın bölgelere kadar inerken, kısa süre önce yavrulayan dişiler ise yavrularını gözlerden ve tehlikelerden uzakta büyütmeye çalışıyor.

Elbistan’ın dağlık kesimlerinde uzun yıllar aradan sonra ilk kez görülen Anadolu yaban keçileri, koruma altında tutuluyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimler ve doğaya yerleştirilen fotokapanlar, avlanması kesinlikle yasak olan bu hayvanların sayısında ciddi artış sağladı. Otlamalarından sarp kayalıklarda ustalıkla hareketleri ile dikkat çeken Anadolu yaban keçilerinin sayılarının artması ile yeni yaşam alanları oluşturmaya başladıkları gözleniyor. Sürekli gözlem altında tutulan ve kaçak olarak avlanılması durumunda 20 bin liradan fazla lira para cezası olan yaban keçilerinin sayısı, bu yıl doğan yavrularla birlikte gözle görülür şekilde arttı. Şardağı’nın birçok noktasında yerleşim yerlerine yakın yerde otlayan Anadolu yaban keçileri, vatandaşlar tarafından cep telefonları ile görüntüleniyor. Çekilen fotoğraflarda geçtiğimiz yıl doğan erkek keçiler dikkati çekiyor. Mart ve Nisan ayı itibariyle yeni yavruları doğan anneler ise, yerlerinden uzakta kalmaya çalışıyor. Anne yaban keçileri, Şardağı’nın daha çok kayalık olmayan noktalarında yavrularını besliyor.

Anadolu yaban keçilerinin doğadaki her hali, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekiplerinin kurduğu fotokapanlarla kayıt altına alınıyor. Çok başarılı bir tırmanıcı ve çok ürkek bir canlı olan Anadolu yaban keçilerinin yaşam alanlarına kurulan fotokapanların kaçak avcılığın önlenmesi noktasında önemli bir caydırıcılık özelliği bulunuyor.

02 Haz 2020 - 16:43 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

haydar Dede oglu. - çok sevindim.inşalah kimse zarar vermez.biliyorum kişin yem verilmesi gerek bizlerde dogaya saygi gosterelim.arkadaslar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Haziran 16:43

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439