ÜNİAK’tan üniversite gençliğine aşure ikramı

AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Üniversiteler Birim Başkanlığı (ÜNİAK), Elbistan Meslek Yüksekokulu’nda (EMYO) öğrenim gören öğrencilere aşure ikramında bulundu.

ÜNİAK’tan üniversite gençliğine aşure ikramı
ÜNİAK’tan üniversite gençliğine aşure ikramı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Abdurrahim Karakoç Yerleşkesi’nde gerçekleşen organizeye, AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Başkanı Talip Karaç, yönetim kurulu üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Aşure ikramı öncesinde okulun konferans salonunda Kerbela olayını anlatan bir konferans düzenlendi. Konferansta konuşan AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi (ÜNİAK) Başkanı Yunus Emre Kılınç, sözlerine Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1378. yıldönümünde Hz. Hüseyin’le birlikte şehit edilenleri rahmetle anarak başladı.

Kerbela olayının öncesi ve sonrasına ilişkin de kronolojik bilgiler aktaran Kılınç, şunları söyledi:

“Tarihte yaşanmış ve geri dönüşü olmayan böylesi korkunç bir olayı değiştirmek elbette mümkün değildir. Ancak bizlere düşen bu korkunç olaydan gerekli dersi çıkararak, fitne ve ayrımcılığın bir millete nelere mal olduğunu görmektir. Fitne ve ayrımcılığa asla prim vermeden, Allah ve Peygamber sevgisi etrafında kenetlenmemiz, Peygamber ifadesiyle ‘kardeş olmamız’ gerekiyor.

Bizler; aramızdaki ayrılıkları ayıkladıkça ayılacağız. Bizler, aramızdaki birlikteliği birleştirdikçe büyüyeceğiz. Bizler; asıl gayeleri aramıza fitne sokarak, bizi bölüp parçalamak isteyen sureti farklı sireti farklı olan FETÖ, PKK-DEAŞ gibi terör odaklarının sinsi planlarını kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimizle bozmalıyız. Ve biz gençlere düşen göğsünde iman dolu, vatan aşkı dolu, üniversite gençliğinin üzerine düşmüş rehavet tozlarını üflemektir.”

Konuşmaların ardından okul bahçesinde öğrencilere aşure ikramı yapıldı.

18 Eki 2017 - 15:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.