Ünal: "Recep Tayyip Erdoğan'a her zamankinden daha çok sahip çıkacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Eğer onlar hedefine Türkiye'yi ve Erdoğan'ı koydular ise biz Recep Tayyip Erdoğan'a her zamankinden daha çok sahip çıkacağız" dedi.

Ünal: "Recep Tayyip Erdoğan'a her zamankinden daha çok sahip çıkacağız"
Ünal: "Recep Tayyip Erdoğan'a her zamankinden daha çok sahip çıkacağız"
Haber albümü için resme tıklayın

15 Temmuz hain darbe girişiminde AK Partili belediyelerin darbenin engellenmesine dönük verdiği mücadeleyi hatırlatan Mahir Ünal, “Ben şu soruyu soruyorum; 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe', 'tiyatro' diyen, FETÖ'cüleri yargılayan mahkemeleri, savcı ve hakimleri suçlayan, 251 insanımızı şehit eden darbecilere 'Mehmetçik' diyenler acaba o gün onların belediyeleri, onların anlayışı, onların zihniyeti acaba o gece darbeye karşı gelir miydi? Bu sorunun cevabı, Türkiye'nin önümüzdeki süreçte yapacağı seçimin de aslında cevabı” şeklinde konuştu.

Beka sorunu üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Birileri beka meselesi dediğimizde bize diyorlar ki 'ne bekası.' Biz bin yıldan beri bu topraklarda bir bağımsızlık mücadelesi veriyoruz. Bu topraklarda yaşayan hiç kimse boyun eğmedi. Ne haçlılara boyun eğdi, ne de eşkıyalara boyun eğdi. Bağımsızlığı bu topraklarda karakter haline getirdi bu millet. Ve şimdi biz 15 Temmuz'u yaşamadık mı, biz 4 tane terör örgütüyle mücadele etmiyor muyuz? Biz çocuklarımız bu topraklarda bağımsız yaşasın diye bu kavgayı vermiyor muyuz? Şimdi Bay Kemal'e soruyorlar, diyorlar ki Türkiye'nin beka meselesi var mı? Diyor ki Türkiye'nin beka meselesi yok. Diyorlar ki peki bu Suriye YPG, PKK. Diyor ki onlar bize saldırmaz ki diyor. Şimdi doğru onlar sana saldırmaz çünkü sen onlardan bahsederken, arkadaşlar diye bahsediyorsun. O yüzden sana saldırmazlar" şeklinde konuştu.

Türkiye’de, 1960 ile 2002 yılları arasında 42 yılda 36 tane hükümet değiştiğini hatırlatan Mahir Ünal, "Bu hükümetlerin görev süreleri ortalama 1.5 yıl olmuş. Ortalaması 1.5 yıl olan bir hükümet çözüm üretebilir mi, istikrar üretebilir mi, dertleri, sorunları çözebilir mi? Çözemez. Türkiye ne hale gelmişti. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda çaresizlik içindeydik. Artık insanlar ne diyordu. Böyle gelmiş böyle gider diyordu. Bir milletin içinden bir adam çıkıp öyle gelmiş, öyle gitmez dediği zaman her şeyi değiştirdi mi, değiştirdi" ifadelerini kullandı.

"Bir şeyi unutmayın" şeklinde konuşan Ünal, "Yeni Zelanda'da hepimizin içini yakan o faşist ırkçı teröristin hedefindeki Müslümanları katlettikten sonra manifestosunda söylediği üç şey vardı. Ne diyor Türkler diyor, ne diyor Ayasofya diyor, Erdoğan diyor. Eğer onlar hedefine Türkiye'yi ve Erdoğan'ı koydular ise biz Recep Tayyip Erdoğan'a her zamankinden daha çok sahip çıkacağız" değerlendirmesini yaptı.

26 Mar 2019 - 12:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.