Ünal: Biz aynı toprağın, aynı tarihin çocuklarıyız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Mahir Ünal, “Bu ülke için farklı çözümlerimiz olabilir. Farklı önerileriniz olabilir ama biz aynı toprağın, aynı tarihin çocuklarıyız. Biz aynı bayramların çocuklarıyız. O yüzden biz bizi seven, bu toprakları seven herkesle kardeşiz.

Ünal: Biz aynı toprağın, aynı tarihin çocuklarıyız
Ünal: Biz aynı toprağın, aynı tarihin çocuklarıyız
+5
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Mahir Ünal, “Bu ülke için farklı çözümlerimiz olabilir. Farklı önerileriniz olabilir ama biz aynı toprağın, aynı tarihin çocuklarıyız. Biz aynı bayramların çocuklarıyız. O yüzden biz bizi seven, bu toprakları seven herkesle kardeşiz. Ama birileri eğer bu ülkenin Avrupa Birliği tarafında yaptırım uygulanmasını istiyorsa, birileri dünyayı arkasına alıp, bu topraklara kafa tutmaya çalışıyorsa, biz ona deriz ki; ‘Hayır, dünyayı arkana alıp Anadolu’ya kafa tutmak değildir mesele. Mesele Anadolu’yu arkana alıp, dünyaya meydan okuyabilmektir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Elbistan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resmi bayramlaşma programına katıldı.

Elbistan Öğretmenevi Yazlığındaki programa katılan Ünal’ı, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, MHP İlçe Başkanı Ali Demir, siyasi partilerin ilçe başkanları, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği bayramlaşma programının açış konuşmasını ise, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun yaptı. Akkoyun, “Bu bayram birlik beraberlik bayramı, bu bayram hoşgörü bayramı. Rabbim bizleri rahmet ve bereket ayı Ramazan’dan sonra bayrama da kavuşturmayı nasip etti. İnşallah bu bayram birliğimize beraberliğime, kardeşliğimize, kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olur. Zulüm gören, sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarının bir an önce kaybolmasına, sıkıntılarının yok olmasına vesile olur. Bayram vesile ile vatanımız için, bayrağımız için şerefimiz için, namusumuz için canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun, mekanlarını cennet etsin inşallah. Allah hepimize birlik beraberlik içerisinde böyle coşkulu bayramlar nasip etsin” dedi.

Daha sonra mikrofona davet edilen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Bizi bir araya getiren, kalplerimizi kardeş kılan, bizi Ramazanla şereflendiren ve Ramazan sonunda da bize bu bayramı nasip eden Allah’a hamdolsun. Biz Türkiye olarak, hangi farklı siyasi görüşten olursak olalım, hangi siyasi düşünceden olursak olalım, bizim bayramlarımız birdir. Neşemiz, sevincimiz birdir. Çünkü biz aynı toprağın, aynı coğrafyanın çocuklarıyız. Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği gibi ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ çünkü bizim bayramlarımızı yaptığımız, neşemizi sevincimizi paylaştığımız, bu topraklar bizim kaderimiz. Kimimiz Elbistanlıyız, kimimiz Afşinli, kimimiz Ekinözülüyüz, kimimiz Nurhaklı, hepimiz Kahramanmaraşlıyız, Antepliyiz, Ankaralı, İstanbullu, nihayetinde Türkiyeliyiz. Ben bu yaşımda, hayatımın hiçbir döneminde bu topraklarda yaşamış olmaktan hiç pişmanlık duymadım. Bin kere bu dünyaya gelseydim, tekrar doğduğum yerde dünyaya gelmek isterdim. Çünkü neresi güzel diye sorsanız, insana insanın doğduğu yer güzeldir. Çünkü insan doğduğu yeri sever, doğduğu yere bağlanır. Kalbi ve rüyaları 2011’de geldiğimde söylemiştim, rüyaları insanın doğduğu yere aittir. O yüzden biz eski bayramlar derken hangi bayramları kastederiz. O çocukluğumuzun geçtiği, doğduğumuz, büyüklerimizin ellerinden öptüğümüz, kendimizi ait hissettiğimiz yerdeki bayramlar güzeldir. Herkese de kendi mahallesindeki, kendi şehrindeki bayramlar güzeldir. O yüzden her insan kendi bayramını sever, o yüzden her insanın sevdiği saygı duymak gerekir. Ama o bayramlar işte kalplerimizi bir kılıyor” diye konuştu.

Mesele Anadolu’yu arkana alıp, dünyaya meydan okuyabilmektir

Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Uzunca bir zamandan beri sizler de biliyorsunuz ki hep birlikte mücadele veriyoruz. Bu bayrağın altında yaşama mücadelesini veriyoruz. Bu toprağı bize vatan kılan şehitlerimizin kanları bize helal olsun diye, bunun hakkını vermeye, bu vatana sadakatle bağlanmaya ve yine aynı şekilde bu millete, bu devlete Allah zeval vermesin diye dua etmeye devam ediyoruz. Konuşmamın başında söylediğim gibi düşüncelerimiz farklı olabilir. Bu ülke için farklı çözümlerimiz olabilir. Farklı önerileriniz olabilir ama biz aynı toprağın, aynı tarihin çocuklarıyız. Biz aynı bayramların çocuklarıyız. O yüzden biz bizi seven, bu toprakları seven herkesle kardeşiz. Ama birileri eğer bu ülkenin Avrupa Birliği tarafında yaptırım uygulanmasını istiyorsa, birileri dünyayı arkasına alıp, bu topraklara kafa tutmaya çalışıyorsa, biz ona deriz ki; ‘Hayır, dünyayı arkana alıp Anadolu’ya kafa tutmak değildir mesele. Mesele Anadolu’yu arkana alıp, dünyaya meydan okuyabilmektir.”

Siyaset muhalefet yapma yeridir, düşmanlık yapma işi değildir

Ünal, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:

“İşte biz bu yüzden dimdik ayakta duruyoruz. Bizi diz çöktürmek isteyenler, bizi bu milletin seçtiği evlatları, şimdi biz derken neyi kastediyorum bir milletvekilini kıymetli yapan nedir? Onun kişiliği karakterinden önce, o milletvekilini milletin seçmiş olmasıdır, milletin teveccühüdür onu kıymetli kılan. Yoksa Mahir Ünal’ı kim tanır? Mahir Ünal’ı Mahir Ünal yapan işte bu insanların eğer gönlünde yer alabilir ve teveccühünü kazabilirse o zaman Mahir Ünal, Mahir Ünal olur. O yüzden biz derken milleti kastediyoruz. Şimdi eğer birileri bu milletin evlatlarının kendi iradesi ile seçtiği meşru hükümete düşmanlık yapıyorsa, eğer bu milletin yüzde 52 oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanına yurtdışındaki birtakım lobilerle beraber olup, o lobilerle birlikte seni yargılatacağız iddiasında bulunuyorsa, bu bizim kanımıza dokunur. Tabi ki siyaset muhalefet yapma yeridir, düşmanlık yapma işi değildir. Muhalefet başka bir şeydir. Bakın Milliyetçi Hareket Partisi, yerli ve milli duruşuyla muhalefetini yapar, eleştirilerini getirir. Ama Devlet Bey her zaman devletin, milletin çıkarları söz konusu olduğunda, milletin seçtiği hükümetin yanında durur. Hükümeti kıymetli yapan, Devlet Beyin yanında durduğu hükümetin kendisi değildir, millet o hükümeti seçtiği için, Devlet Bey de o millete saygı duyduğu için, o hükümetin yanında durur. Bu önemli bir ayrımdır. Bu milletin seçtiklerine düşmanlık yapmak, bu milletin seçtiklerini tehdit etmek, bu milletin seçtiklerini gidip Avrupalarda şikâyet etmek, az önce söylediğim gibi Avrupa’ya yaslanıp, Amerika’ya yaslanıp Türkiye’ye saldırmak siyaset değildir. Şunu bilsinler ki bu millet hangi siyasi görüşten olursa olsun hükümetinin yanında aslan gibi o zaman durmayı bilir. Biz hesabımızı kendi aramızda görürüz. Ama biz hesabımızı bir yabancıya gördürtmeyiz. Bunu anlamaları, bilmeleri lazım. Bu bayrağın altında özgürce dolaşan ve bayrağa baktığında tüyleri diken diken olan herkes bizim kardeşimizdir. Bu millete aşkla, sevda ile bağlı olan herkes bizim kardeşimizdir. ‘Bu topraklar için canımı, gözümü kırpmadan veririm’ diyen herkes bizim canımızdır, kardeşimizdir. Bu devletin bekası için dua eden herkes bizim canımızdır, kardeşimizdir. O yüzden bayramların da anlamı budur. Bayram birlik, beraberlik, barış, kardeşlik, küskünlükleri ortadan kalması, kalplerin kardeş olması demektir. Allah kalplerinizi kardeş etsin, bayramlarınızı bayram etsin.”

Ünal, Elbistan’daki programın ardından Ekinözü ilçesine hareket etti.

25 Haz 2017 - 18:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.