Ünal: “5 yıl sonra Elbistan’ı görenler ‘peh’ diyecek”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Elbistan’da son yedi yılda yapılan merkezi yatırımları ‘kaba inşaatı bitirdik’ ifadesi ile özetleyerek önümüzdeki 5 yılın da ‘ince işlerin’ tamamlanacağı dönem olacağını belirtti. Ünal, 5 yıl sonra Elbistan’ı görenlerin ‘peh’ diyeceğini söyledi.

Ünal: “5 yıl sonra Elbistan’ı görenler ‘peh’ diyecek”
Ünal: “5 yıl sonra Elbistan’ı görenler ‘peh’ diyecek”
+1
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında memleketi Elbistan’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile birlikte ilk olarak partisinin seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Mahir Ünal, Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz ve partililer tarafından karşılandı.

Seçim irtibat ofisinde kendisini karşılamaya gelenlere hitaben bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Elbistan’dan güzel haberler aldığını söyledi.

Firari FETÖ’cü Ekrem Dumanlı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı hatırlatarak konuşmasına başlayan Mahir Ünal, “31 Mart’ta PKK’yı, FETÖ’yü sevindirmeyeceğiz. Türkiye düşmanlarını sevindirmemek için Elbistan bu mücadeleyi veriyor” diyerek, şöyle devam etti:

“Artık son 10 güne girdik. İlk günden itibaren bizim Elbistan’da seçim kazanmak gibi bir sorunumuz olmadı. Ama asıl meselemiz şu, bu FETÖ’cüler yine kafalarını çıkarmaya başladılar. Bu FETÖ’nün Amerika’daki köpeklerinden birisi bir video yayınladı. Ekrem Dumanlı denen alçak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit eden açıklamalar yaptı. Bunlar o kadar terbiyesiz, o kadar alçak, o kadar hain, o kadar yüzsüz ki; Türkiye’ye, bu millete yaptıkları yetmiyormuş gibi, “Karanlık dönemin artık Türkiye’de bitmesi gerekiyor” diyor. Biz, bu mücadeleyi niye veriyoruz? 31 Mart’ta PKK’yı, FETÖ’yü sevindirmeyeceğiz. Türkiye düşmanlarını sevindirmemek için Elbistan bu mücadeleyi veriyor. Yoksa Allah’ın izniyle biz Elbistan’a hizmetkarız. Elbistan’da Mehmet Gürbüz kardeşimi de tanıdınız. Onun nasıl donanımlı, birikimli, çalışkan olduğunu hepiniz yakından gördünüz. Şimdi bizim son 10 gün özellikle Recep Tayyip Erdoğan için çalışacağız. Son 10 gün oyumuzu daha da artırmak için, Cumhur İttifakı’nı, Devlet Bey’i, Recep Tayyip Erdoğan’ı daha da güçlendirmek için çok çalışacağız.”

Sandıkta tek bir oyun bile kıymetli olduğunu vurgulayan Mahir Ünal, “Tek oy tek vatan. Bunu unutmayın. Tek oy tek bayrak, tek oy tek devlet. Tek oy, unutmayın ki tek millettir. Tek oy çok kıymetlidir. Tek bir oy için kapı kapı gezeceğiz. Çünkü sandıkta o tek bir oyun kıymetini çok iyi bileceğiz. Bugüne kadar çok iyi çalıştınız ve gayret gösterdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Son 10 gün Cumhur İttifakı’nın gücünü tüm Türkiye’ye göstermek için Elbistan’dan bir ses vereceksiniz. Elbistan’dan öyle bir ses vereceksiniz ki; bunu Pensilvanya’daki o deccal duyacak. Elbistan, öyle bir tavır koyacak ki; Allah’ın izniyle bu milletin üzerine hesap yapanlara öyle bir cevap verecek ki; Osmanlı tokadı vuracak ki sesi Pensilvanya’dan gelecek. Mesele, memleket meselesi. Bunu unutmayalım. Mesele, 31 Mart günü acaba Cumhur İttifakı zayıflayacak mı, Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli zayıflayacak mı diye bekleyen o akbaba sürüsüne en büyük ve güzel cevabı vereceksiniz. Yeni Zelanda’da bir faşist, ırkçı terörist, bir camiye girdi ve 50 Müslüman’ı şehit etti. İçimiz yandı. Peki, bu terörist, yazdığı manifestosunda hedefine kimi koydu? Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefine koydu. Türkiye’yi zayıflatmak, Türkiye’nin diz çökmesi ve baş eğmesi için bunu yapıyorlar” dedi.

Ünal, şu değerlendirmelerde bulunur:

“Evladı Mahir Ünal olan Elbistan, bu yarışta geri kalır mı? Allah’ın izniyle, Mehmet Gürbüz’le, büyükşehirde Hayrettin Güngör’le beraber, Ankara’da bizler ve Cumhurbaşkanımızla beraber önümüzdeki 5 yıl durmadan koşacağız. 7 sene boyunca Elbistan’ımız çok güzel hükümet hizmetleri aldı. Ama belediye hizmetleri eksik kaldı. Şimdi inşallah belediye hizmetlerinde de ikinci kanadımızla uçacağız. Birileri diyor ki; bu Elbistan’a gelen hizmetler her yere götürülen hizmetler. Hükümetin her yere götürdüğü hizmet için siz neyi anlatıyorsunuz diyorlar. Bunlar, ya çıkıp Elbistan’ı gezmiyorlar, ya da Elbistan’da olup biteni bilmiyorlar. Şimdi biz, Elbistan’da 7 senede işin kaba inşaatını bitirdik. Şimdi ise ince işçilik yapacağız. Önümüzdeki 5 sene, Allah’ın izniyle öyle bir ince işçilik yapacağız ki; Elbistan’ı gören ‘peh’ diyecek. Elbistan’ın yatırım, istidam, iş gücü, bu alanlarda her bir gencimizin gelişimi, katma değer üretmesi, işini aşını büyütmesi için önümüzdeki 5 yıl Allah’ın izniyle çok güzel sonuçlar alacağız.”

Elbistan’ın istihdam ve yatırım potansiyelini artıracaklarını anlatan Mahir Ünal, konuşmasını, “Şimdi belediyeler, iş üretmez. Belediyeler yatırım çeker. Özel sektöre altyapı, istihdam imkanı sağlar ve şehir bir cazibe merkezi haline geldiği zaman da o şehir bir üretim merkezi haline geldiği zaman da o şehirdeki gençler meslek sahibi olur, işsiz güçsüz kalmazlar. Biz Elbistan’ımızda bunu Allah’ın izniyle en iyi şeklide sürdürdük. Gençlerimizin işsiz kalmaması için gençlerimize sahip çıktık. Ama şimdi Elbistan’ımızın bir üretim merkezi, bir cazibe merkezi, Elbistan’ımızın Organize Sanayi Bölgesi ile Elbistan’ımızın özel yatırımcıların oluşturduğu yeni iş gücü ile Elbistan’ımızın ekmeğini, aşını, işini Allah’ın izniyle daha da artıracağız. Buna kime gücü var? Bunu kim yapabilir? Bunu hükümetimiz ile milletvekillerimiz ile devletimiz ile belediyemiz ile beraber yaparız. Biz ne diyoruz ‘üçlü olsun güçlü olsun’ Ankara, Büyükşehir, Elbistan Belediyesi üçlü, güçlü bir şekilde yoluna devam etsin diyoruz. Son 10 gün. Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur ittifakımız, Devlet Bahçeli’nin Elbistan’da gücünü göstermenizi istiyorum. Şu anda bu konuda şehirlerimiz yarışıyor. Elbistan’ın geri kalması olmaz bu yarışta. O yüzden biz Ankara’da konuşurken, şunu söyleyeceğiz ‘Biz Elbistan’da yüzde 65, yüzde 70 oy aldık, destek aldık. Elbistan milli bekanın ne anlama geldiğini biliyor diyeceğiz. Elbistan milli ve yerli olmanın ne anlama geldiğini biliyor diyeceğiz. Elbistan bir beylik başkentidir, bir beylik başkentine bu yakışır diyeceğiz. Elbistan için ihtiyaç duyduğumuz her yatırımı da Allah’ın izniyle bugüne kadar aldığımız gibi bugünden sonra da alacağız.

Cumhurbaşkanımızın emanet olarak verdiği ve gittiğiniz her yerde bu söyleyin dediği bir şey söyleyeyim; ‘Kardeşlerim kendinize güvenin, şehrinize güvenin, Türkiye’ye güvenin, kalbinizden umudu, heyecanı asla eksik etmeyin” cümleleri ile tamamladı.

Ünal, seçim irtibat ofisindeki programın ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

21 Mar 2019 - 16:17 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.