Ulu Camii karşısındaki metruk binalar yıkılıyor

Elbistan Belediyesi, Ulu Camii ön kısmında bulunan 9 adet metruk binanın yıkım çalışmalarını başlattı.

Ulu Camii karşısındaki metruk binalar yıkılıyor
Ulu Camii karşısındaki metruk binalar yıkılıyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Belediyesi’nin, bir süre önce başlattığı metruk binaların yıkımı devam ediyor. Ulu Camii ve çevresinin yeniden düzenlenmesini öngören proje kapsamında geçtiğimiz günlerde yıkılan okul binasının ardından sıra, bölgedeki metruk binalara geldi. Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bölgede 9 metruk binanın yıkımı için çalışmalara başladı. İlçe merkezindeki metruk binaların kişilerin sağlığına, canına kastetmemesi için başlattığı çalışma kapsamında mülk sahipleri ile yapılan görüşmeler doğrultusunda terk edilmiş, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan yaklaşık 9 binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili olarak Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, daha önce de ilçe merkezinde 50’den fazla metruk binanın yıkıldığı hatırlatıldı.

Metruk binaların, yıkılması ile görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığı açıklamada, “Elbistan Belediyesi olarak, ilçemizin farklı noktalarında bulunan görüntü kirliliğine neden olan ve can-mal güvenliğini tehdit eder hale gelen metruk binaların yıkımı ile ilgili bir süredir çalışma sürdürüyoruz. Bu çerçevede, Kahramanmaraş Valiliği’nin hayata geçirdiği eylem planı doğrultusunda belediyemiz, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda daha önceden 50’den fazla metruk binanın yıkımı gerçekleştirilmişti. Ulu Camii çevresinin yeniden düzenlenmesi projesi kapsamında da bu bölgedeki 9 adet metruk binanın yıkımıyla ilgili çalışmalarımız başladı. Belediyemize bağlı Fen İşleri Müdürlüğü araçları yıkım ve çalışmalarını sürdürürken Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ise metruk binaların çevresinde güvenlik tedbirlerini almışlardır. Buradaki amaç şehrimizin çehresini bozan görüntü kirliliğinin önüne geçmek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır” ifadelerine yer verildi.

22 Ağu 2019 - 12:32 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Ahmet - Sayin başkanımızı destekliyoruz.Allah yar ve yardimcisi olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 12:32
08

ziya şakir - Başkanızın yaptığı tarihsel yenilikleri canı gönülden destekliyor başarılarının devamını diliyorum sevgilerimle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 12:32
07

Misafir elbistanlı - Sayın başkanım metruk binaları yıkmanızı taktir ediyorumok teşekkürler.Sizden öncelikle ve özellikle ricam kale'deki o metruk evleri yıkmanızı arz ediyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 12:32
06

Obalı - Ak partili değilim ama şuan ki hizmetler güzel birde park bahçeden çok ıssız gencler ile ilgilenilse çok iyi olur gerekirse her esnafın yanina part taime gencler gönderilsin hem iş hayatına alışırlar hemde belki iş sahibi olur lar denemekte fayda var birde şehrimizin alt yapı sorunu var asfalt lama çalışmaları 'ndan önce onada bi el atarsanız iyi olur başarılar dilerim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 12:32
05

Bir garip - Başkan gönülden destek veriyoruz. Bu hizmetler elbistanın kaderini değiştirecek. Dik dur destek halktan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 12:32
04

Elbistanlı - 10 yıl köylülerini işe alma dışında bir iş yapmayan başkandan sonra bu başkan bize fazla gelir,biz bu kadar hizmete alışık değiliz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 12:32
03

Bilal yuzbasi..beyaz eşya ve molbilya - Sayin bakanimiz mahir unal beye sonsuz tesekkurlerimizi sunuyoruz boyle guzel bir bir insani memleketimize belediye baskani godermis sayin baskanimiza basarilarinin devamini diliyoruz saygilarimizi sunuyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 12:32
02

Elbistanlı - Daha yeni elbistan kendine yakışır bir insan buldu inşaalah.Mehmet Gürbüz bey başarılarınızın devamını diliyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 12:32
01

Enderun - Başkan helal sana. Bin tane oyum da olsa.. Böyle devam ederseniz birini de zayi etmem..lakin tekrar kazanmaya değil hizmete geldin. Allah emeklerini yemez inşAllah..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 12:32