Tuzakla keklik avı yapanlara 11 bin 200 TL ceza

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü Av Koruma ekipleri, Ekinözü ilçesinde yaptıkları av kontrollerinde, tuzakla usulsüz avlanan 4 kişiye, 11 bin 200 TL idari para ve tazminat cezası uyguladı.

Tuzakla keklik avı yapanlara 11 bin 200 TL ceza
Tuzakla keklik avı yapanlara 11 bin 200 TL ceza
Haber albümü için resme tıklayın

İl genelinde yaban hayvanı popülasyonunun devamını sağlamak, nesli tükenmekte olan hayvanları korumak ve kaçak avcılıkla mücadele etmek gibi görevler üstlenen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini, orman şeflikleri, jandarma, emniyet, muhtarlar ve fahri av müfettişlerinin de destekleri ile en etkin biçimde devam ettiriyor. Kahramanmaraş genelinde yasak avlanma olayını en aza indirgemek için başarılı operasyonlara imza atan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, usulsüz avda yakaladıkları kişilere, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapıyor. Bu kapsamda Ekinözü ilçesi ile bölge genelinde yapılan av koruma kontrolleri esnasında 4 şahsın, canlı mühre kullanarak tuzakla keklik avı yaptığı belirlendi. Üreme döneminde olan kınalı keklikleri usulsüz şekilde avlayan şahısların kaçak avda kullandıkları 8 adet kınalı kekliğe el konuldu. Şahıslara da toplamda 11 bin 200 TL idari para ve tazminat cezası uygulandı.

Yetkililer, bu tür denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini belirterek, vatandaşlardan, yasağa rağmen avlananları görmeleri halinde en yakın kolluk kuvvetlerine ve DKMP şube müdürlüklerine bildirmeleri istedi.

23 May 2018 - 15:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Elbistanlı - süper yapmıslar görevliler Araçlarinada elkoysunlar birdaha guzelim hayvanlari busekil avlamazlar avlanmak kesinlikle yasaklanmali uygunsuzuda uygunlusuda yani izin dahi verilmesin paraylan avlanmakda yasaklanmali kesinlikle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 15:45