Türkiye, 24 Haziran’da sandık başına gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 24 Haziran 2018’de yapılacağını açıkladı.

Türkiye, 24 Haziran’da sandık başına gidiyor
Türkiye, 24 Haziran’da sandık başına gidiyor
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için, 24 Haziran 2018’de sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Basına kapalı düzenlenen görüşme, yarım saat sürdü. Bahçeli'nin ardından Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti MYK üyeleri ile bir araya gelen Erdoğan, görüşme sonrası canlı yayında yaptığı açıklamada erken seçim tarihini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu da (YSK) seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Bahçeli ile çeşitli defalar bir araya gelerek iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bugün de oldukça geniş yelpazede istişare ettik. Bahçeli'nin dün ifade ettiği Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk” dedi.

Türkiye'nin, belirsizlikleri bir an önce aşması gerektiğinin altını çizen ve yeni yönetim sistemine geçişin giderek aciliyet gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette bir milattır. Milletimizin kahramanlığı unutulmayacaktır. 29 gece tutulan nöbetler istiklal ve istikbaline giden yolda sembol olmuştur. Yenikapı'da yaptığımız milyonlarca vatandaşımız katıldığı mitingde mesajını çok net ortaya koymuştur. Vatandaşımızın bu mesajı 16 Nisan referandumunun önünü açmıştır. Bahçeli'nin ön açması ile yönetim değişikliğini hayata geçirme fırsatı bulduk. Türkiye hala 16 Nisan'dan sonra eski diye ifade ettiğimiz sistemle yönetilmektedir. Cumhurbaşkanı ile hükümetin uyumu sayesinde sorun yaşanmıyor gibi görünse de eski sistemin hastalıkları devam etmektedir. Hükümetimiz ve partimizin tavrı 2019 Kasım seçimlerine kadar dişimizi sıkmaktan yanaydı. Ancak, Suriye ve Irak merkezli yaşanan tarihi önemdeki hadiseler üzerine Türkiye'nin belirsizlikleri bir an önce aşması gerekmektedir. Yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet göstermektedir” şeklinde konuştu.

Seçim konusunun, Türkiye’nin gündeminden biran önce çıkmasının gerekliliğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bahçeli'nin çağrısını yetkili kurullarla görüştük. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorunlar nedeniyle Bahçeli'nin çağrısına olumlu yaklaştık. Seçim konusunu ülkemizin gündeminde bir an önce çıkarmak şarttır. Seçime birlikte girmeye mutabık bulunduğumuz Bahçeli'nin çağrısı ile seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılmasına karar verdik. Konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

18 Nis 2018 - 17:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Mehmet - Hani Mahir bey seçimler zamanında yapılacak Ak parti her seçimi zamanında yapmıştır diyordu,Seçimin öne alınması iyi oldu, şeker fabrikasının satılması unutulmadan oyumuzu kullanalım..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:57
08

Serdar - 6 ay önce Konya Akp kongresinde Tayip Erdoğan ne seçimi ya meclisin önüne daktilomu atıyorlarki erken seçim yapalım demişti..Ekonomi gerçekten çok kötü Akp den sonra gelecek bir hükümetinde işi çok zor..Allahım ülkemizin başına en hayırlı ve uğurluğu olanı nasip etsin inşAllah..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:57
07

Yeter - Hele Şükür! Sıkışdınız Kaçaçak Delik Arıyordunuz! Balon Şişti Patladı Patlayacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:57
06

Hacı - Elbistanın 2 tane üretim yeri var birisi Termik santrali,biriside şeker fabrikası.Şeker fabrikası satıldı termik santralinide seçimi kazana bilirlerse satarlar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:57
05

Vatandas - Hakkımızda HAYİRLİSİ olsun. İnşAllah adalete önem veren, yandaş ılık kayırmacılık işlerini yapmayacak birisi kazansın...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:57
04

BİRBİLEN - Bu bir baskın seçim;amaçları İyi partiyi seçime sokmamak.Meral Hanımdan çok korkuyorlar,ama korkunun ecele faydası yok.Aynen 16 Nisanda YSK'yı kullanarak yasaya aykırı biçimde mühürsüz oyları geçerli sayarak sonuca gittiler.Şimdi de İyi Partiyi YSK aracılığı ile birtakım bahanelerle seçime katılmasını engelleyecekler,bu şekilde sonuç alacaklar.Tıpkı 6 Kasım 1983te ihtilalciler Büyük Türkiye Partisini kapatıp doğru Yol Partisini de sudan gerekçelerle seçime sokmadıkları gibi...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:57
02

KUTATĞUBİLİĞ - Önünüzde daha 18 ay varken cumhuriyet tarihinin sayısal olarak en güçlü parlamento desteğine sahipken ve erken seçim vatana hıyanettir,iddiasını defalarca söylediğiniz halde hakeza 1 ay öncesine kadar "herşey yolunda,bşbk.lıkta terazi atan(doğrusu yazarkasa ) mı var(doğru artık insanlar kendini yakıyor),ne erken seçimi,herşey yolunda" diyordunuz.bu erken seçim karaı 16 yıllık iktidarınızın iflasının ilânıdır,ülkeye verebilecek hiçbirşeyinizin olmadığının,artık idare edemediğinizin ilânıdır...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:57