Tüm Türkiye’de ‘Sağlık İçin, Hepimiz İçin’ denetimi yapılacak

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda Salı günü tüm Türkiye'de koronavirüs tedbirleri ile ilgili yüksek yoğunluklu bir denetleme gerçekleştirilecek.

Tüm Türkiye’de ‘Sağlık İçin, Hepimiz İçin’ denetimi yapılacak
Haber albümü için resme tıklayın

İçişleri Bakanlığınca valiliklere "Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri" konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre il ve ilçelerdeki Kovid-19 tedbirlerine yönelik denetimlere vali, kaymakam ve muhtarlar da katılacak. Konaklama tesisleri, marketler, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kahve, kıraathane, kuaför ve güzellik merkezleri denetim kapsamında tek tek kontrol edilecek. Benzer denetim ilk kez geçen hafta gerçekleştirilmişti.

Genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiği belirtildi.

Son günlerdeki vaka sayıları da göz önünde bulundurulduğunda, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının önemi bir kez daha ortaya çıktığı belirtilen genelgede, "Sağlık İçin, Hepimiz İçin" sloganı ile yapılacak denetimlerle ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından "Sağlık İçin, Hepimiz İçin" mottosu ile 11 Ağustos Salı günü yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimler gerçekleştirilecek. Bu denetimler; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, parklar ve bilumum yaşam alanlarını kapsayacak şekilde planlanacak.”

10 Ağu 2020 - 18:29 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

İ.ÖZCAN - EŞEĞİN AĞZINA SUYU KAÇIRDIKTAN SONRA NE YAPSAN BOŞ..!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 18:29
05

Ahmet - Yazık ya sizler emek verin sokak sokak gezin millet kahvehalerde oyun oynatsınlar gidin oraları bir denetleyin sokakta aramayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 18:29
04

Servet - Hay Allah razı olsun ! Bu haberi vermeniz bizi çok memnun ediyor ! Habersiz denetim yapsanız, çok hazırlıksız olarak yakalanacağımız için ; hiç olmazsa haber verilen gün ve güzegahlarda gerekli tedbirleri alırız ! Sonrasında ise yine " vur patlasın-çal oynasın " teey teeyyy teeyyy vur davula , vur davulcu güm güm gümlesin ! Maske çenede-kolda / Virüs bayram eder sağda-solda ! Denetim haberleri için sonsuz teşekkürler ve saygılar sunuyorum. Hep böyle devam edelim ! Harika !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 18:29
02

Bu Şehrin Insanı - Şu konular da gündeme gelirse çok güzel olur

1- YOLLAR (Ekinözü-Ilıca- Kahramanmaraş yolu, Kadirli –Andırın –Göksun yolu, Elbistan-Göksun yolu)

2- İSTİHDAM ( ilçelerimize küçük ,orta ölçekli fabrikalar kurularak yatırımlar yapılarak insanlara iş imkanı sağlanması)

3- TARIM VE HAYVANCILIK ( bu sektörün sorunları çözülürse şehrimiz ekonomik olarak çok daha canlı hale gelecektir)

4- TURİZM ( sadece Yedikuyuları ön plana çıkarmak yerine ilçelerdeki turizm alanlarının da gerekli tanıtımının yapılması )

5- EĞİTİM ( Şehrimizin eğitim sorunları çözülmelidir)

6- BÜYÜKŞEHİR ( Merkezden ilçelere ilçelerden merkeze günde en az iki defa belediye otobüs seferi olmaldır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 18:29
01

BİSİKLET YOLLARI - BİSİKLET YOLUNU DA DENETLEYİN, AMACINA UYGUN KULLANILMIYOR..!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 18:29