Tokyo’da şanlı bayrağımızı hemşerimiz Merve Tuncel dalgalandırdı

Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen ve dünyanın en büyük spor organizasyonu olan 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türk bayrağını hemşerimiz milli yüzücü Merve Tuncel ile Berke Saka dalgalandırdı.

Tokyo’da şanlı bayrağımızı hemşerimiz Merve Tuncel dalgalandırdı
Tokyo’da şanlı bayrağımızı hemşerimiz Merve Tuncel dalgalandırdı
+4
Haber albümü için resme tıklayın

32. Yaz Olimpiyat Oyunları, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Japonya Ulusal Stadı'nda düzenlenen açılış seremonisi ile resmen başladı. Olimpiyat Stadyumu'ndaki seremonide sporcular ülkelerinin bayraklarıyla geçiş yaptı. Muhteşem görüntüler ortaya çıktı. Geçit töreninde şanlı bayrağımızı Elbistanlı milli yüzücü 16 yaşındaki Merve Tuncel ve 18 yaşındaki milli yüzücü Berke Saka taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da milli sporcularımıza destek için Olimpiyat Stadyumu'ndaydı. Kasapoğlu yaptığı paylaşımda; 'Tokyo 2020 Açılış Töreni’nde milli sporcularımızın yanındayız' ifadelerini kullandı.

"Discover Tomorrow (Yarını Keşfet)" sloganıyla gerçekleştirilen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda sporcular, birçok branşta büyük bir mücadelenin içinde olacak. Oyunlarda 206 ülke adına 11 binden fazla sporcu madalya için ter dökecek. ‘Adını tarihe yaz’ mottosuyla olimpiyatlarda madalya için yarışacak olan ‘Team Türkiye’ a 58'i erkek ve 50'si kadın olmak üzere toplam 108 sporcudan oluşuyor.

Şanlı bayrağımızı dünyanın en büyük spor organizasyonunda dalgalandırma gururunu yaşayan hemşerimiz milli yüzü Merve Tuncel, 32. Yaz Olimpiyatları’ndan altın madalya ile dönmek istediğini belirtti.

Elbistan’ın gururu olan Başarlı yüzücü Merve Tuncel, Tokyo’da 400 metre serbest, 1500 metre serbest stil ve 800 metre serbest stil de madalya için yarışacak.

24 Tem 2021 - 10:46 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.