TKDK’dan Elbistan’a yeni yatırım müjdesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Elbistan’da inşa edilecek ve kent için bir ilk niteliği taşıyan modifiye atmosferli soğuk hava deposuna destek verecek.

Kuruluşundan bugüne faaliyet gösterdiği tüm kentlerde önemli yatırımların ülke ekonomisine kazandırılmasında büyük rol oynayan Türkiye’nin kırsal kalkınma hamlesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Kahramanmaraş’ın kırsal kalkınmada adından söz ettirmesi için de önemli çalışmalar yürütüyor. Bu anlamda TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü’nce yürütülen yatırımcı odaklı çalışmalar gün geçtikçe meyvesini veriyor. Son olarak İl Koordinatörlüğü’nde düzenlenen törende Say Soğuk Hava Deposu Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin, “Elbistan Say Atmosfer Kontrollü Soğuk Hava Deposu” projesi için sözleşme imzalandı.

Elbistan'da gerçekleştirilecek olan 5 Milyon TL tutarındaki yatırım, modifiye atmosferli soğuk hava üniteleri aracılığıyla ürünün daha uzun süre ve daha taze muhafaza edilebilmesine olanak sağlayacak olmasıyla bugüne kadar destek verilen tesislerden ayrılıyor.

2 milyon TL'nin üzerinde hibe talebi olan yatırımı bir an önce faaliyete geçirmeyi arzu ettiklerini ifade eden şirket yetkilisi Halil İbrahim Ödemiş, bu tesisin bölge için ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, TKDK’nın yüzde 50 hibe desteğinden istifade edecekleri için de ayrıca mutluluk duyduklarını söyledi.

Sözleşme imzalama töreninin ardından açıklamalarda bulunan İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan ise, “Kahramanmaraş’ta niteliği itibariyle bir ilk olacak bu son teknoloji soğuk hava deposuna destek verecek olmaktan son derece memnuniyet duyuyoruz. Yatırım sürecinin ne kadar zorlu olduğunu iyi biliyoruz. Kıymetli yatırımcımızı tebrik ediyor ve projenin hem kendilerine, hem de şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Üretime, istihdama, özetle ekonomiye katkı sunacak böyle nitelikli projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Çalışmalarına başlanan tesisin, meyve ve sebze sektöründe hasat sonrası kayıpları önlemesi ve üreticinin ürününü hak ettiği fiyata satmasına ciddi katkı sağlaması bekleniyor.

22 May 2018 - 12:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ali - İyi birşey yapsalar keşke. Ürünleri satmayıp depolarsanız fiyatlar artar. Allah yazın yazlık kışın kışlık yiyecek veriyor zaten zamanında tüketin insanları soymaktan vazgeçin artık.Allahın verdiği nimetleri insanoğlundan mahrum etmeyin yoksa hep beraber çekeriz cezasını

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:21