TEMSAN’daki işçi devri konusu TBMM’ye taşındı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Afşin-Elbistan bölgesindeki termik santral ve kömür işletmesinde faaliyet gösteren TEMSAN A.Ş.’deki taşeron işçilerle ilgili olarak başlatılan devir sürecini, TBMM’ye taşıdı.

Milletvekili Koçdemir, hazırladığı soru önergesinde, işçilerin hak kaybı yaşayıp yaşamayacaklarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yazılı olarak cevaplandırmasını istedi.

Afşin Elbistan termik santralleri ile kömür işletmesinde 582 kişinin istihdam edildiği TEMSAN A.Ş.’nin bu işçileri, TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş adındaki iştirak firmasına devretmek istemesiyle başlayan süreç devam ediyor. CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç’un bu konuda verdiği beyanatın ardından, EÜAŞ ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil de ayrı ayrı açıklama yapmıştı. Açıklamalarda, Afşin-Elbistan bölgesinde çalışan 582 hizmet alımı personelinin TEMSAN A.Ş’nin kurduğu ve iştirak payının yüzde 40’ı TEMSAN, yüzde 60'ı ise özel sektör olduğu TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş firmasına geçişleri sağlandığı belirtilmişti. Açıklamalarda, işçilerin devir esnasında EÜAŞ ve TEMSAN nezdinde en küçük bir hak kaybı söz konusu olmayacağı ve yılsonunda çıkması beklenen Taşeron Yasası’ndan da faydalanmalarında bir engel bulunmadığının altı çizilmişti. Bu açıklamalarla özellikle işçilerin kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi amaçlanmıştı.

İşçilerin geleceğine ilişkin belirsizliklerin tam anlamıyla giderilememesi düşüncesinden hareket eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine getirdi.

Koçdemir, işçilerin durumuyla ilgili olarak hazırlayıp TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, şu ifadeleri kullandı:

“Afşin-Elbistan Bölgesi’ndeki AEL ve Termik Santral İşletme Müdürlükleri’nin muhalif işlerde çalıştırmak üzere toplam 582 kişilik hizmet alımı işi için TEMSAN A.Ş. ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 3/o maddesine göre 2 yıllık hizmet alımı sözleşmesi imzalanmış olup sözleşmenin bitimine 11 aylık bir süre kalmıştır. Kamu iktisadi teşebbüsü olan TEMSAN A.Ş., bu işçilerin imzalamış oldukları sözleşmeyi iptal ederek, işçilere TEMSAN A.Ş.’nin iştiraki olan yüzde 40’ı TEMSAN ve yüzde 60’ı da özel sektöre ait olan TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş. ile yeni sözleşme imzalanmak istemektedir.”

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, önergesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle de şu soruları sordu: “582 işçiye imzalatılmak istenen yeni sözleşmenin hizmet alım süresi ne kadardır? Bu işçilerin kamu iktisadi teşebbüsü olan TEMSAN A.Ş.’den ilişikleri kesilerek iştiraki olan TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş. hizmetine verilmeleri, mağduriyetlere neden olmayacak mıdır?”

23 Kas 2017 - 15:38 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Mehmet - Geçen gün bir tv proğramında DİSK genel başkanı Gani Beko bakanla görüştüm ve taşeron hakkında bilgi aldım yapmak istedikleri 1 yıl olan sözleşmeyi 3 seneye çıkarmak ve 3 sene sonunda performans sınavı yamak (torpil) yani ondan sonraki 3 senelik sözleşmeye devam etmek.Zaten Temsan devletin kadro dediği model arada illaki aracı firma olacak direk devlete bağlı kadrolu işci olunmayacak,zaten heryer özelleştiriliyor devlet taşerona kadro verirmi bu yükün altına girermi taşeronda mevcut çalışanlardan hariç birde önceki alışanlar var herkese hak doğar ve devlet bunlarla uğraşamaz ayrıbir statü ama kesinlikle devletin kadrolu işcisi değil yapılacak model..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:38
05

mehmet - bende şunu soruyorum temsana ortak olup paranın yüzde atmışına ortak olan özel sektör ortağı kim? ihale almadan devletin parasını alıyor...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:38
04

Ali - Temsan yüzde yüz devlet şirketi bizleri temsan 15 aydan beri bünyesinde çalışdırdı tek söyledikleri gerekce biz sizleri bünyemize kendi hatalarımızdan ve yanlışlıkla aldık diyorlar lütfen birileri bi şey söylesin devlet yanlış yaparmı biz işçileri tehdit ederek bizim hatamızı sizi bir alt özel şirkete geçirelim bu hatayı düzeltin yoksa kapı dışarı ederiz diyorlar böyle bi şey olabilirmi bizleri neden 15 ay çalışdırdn kanun önünde bizinde bi hakkımız var kesinlikle bunu kabül etmiyorum arkadaşlrımıda haklarını savunmaya davet ediyorum TEŞŞEKKÜRLER

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:38
03

Ali Elbistan lı - Ne oluyorsa gariban a oluyor

Zengin ve torbili olan işe giriyor

Gariban da işsiz geziyor

Elbistan da tozunu pisligini çekip de başka yerden adam getirip girdiyorlar ah bu dünyada yürür

Ama ömür dünyada alır

Mazlumun ahi kimsede kalmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:38
02

Vatandaş - Bir kadroyu 4 yildir bekliyoruz hayirli sı.insaAllah bukez olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:38
01

vatandaş - temsanı,kamuda ki taşeron şirketleri bilmem bu ülkede ister kamu daimi işçi olsun ister devlet memurluğu olsun iisterse kamu şirketleri olsun hepsiini yüzde 90 akp işe yerleşmekte yüzde 10 kısmıda eş dost ahbab ilişkisi ülkede liyakat kalmamış birde şunu öğrenmişiniz bu memlektin külünü biz çekiyoruz sanki orda çalışmayanlar kükülünü pisliğiin çekmiyormuş gibi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:38