Tarım çalıştayından Adatepe ve Karakuz için hayati karar

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İletişim Ofisi, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen 'Tarım ve Orman Çalıştayı'nın detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

Tarım çalıştayından Adatepe ve Karakuz için hayati karar
Haber albümü için resme tıklayın

Çalıştay sonrasında Elbistan’daki mümbit toprakların suyunu beklediği Adatepe Barajı sulama projesinin tamamlanması öncelikli görülen konulardan biri olurken, Afşin ilçesi içinde uzun yıllardır gündemde olan Karakuz Barajı’nın hem sulama hem de EÜAŞ’a soğutma suyu sağlayacak olması nedeniyle, EÜAŞ’ın santral yapım maliyeti içerisinde değerlendirilerek yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Geçtiğimiz haftalarda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla Tarım ve Orman Çalıştayı düzenlenmişti. Çalıştay sonrasında Kahramanmaraş’ın tarım ve orman alanında çözülmesi gereken konular kararlarlaştırılmıştı. Çalıştayın ardından ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal öncülüğündeki AK Parti Kahramanmaraş heyeti, Bakan Pakdemirli’yi makamında ziyaret ederek çalıştay sonuçları ve talepler noktasında toplantı gerçekleştirmişti. Bu toplantıda alınan kararlar ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İletişim Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.

Yapılan yazılı açıklamada, “2011 yılından bu yana, Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal Beyin fikri ve uygulama altyapısını oluşturduğu ve “Kahramanmaraş’ı yeniden hayal etmek” adı altında gerçekleştirdiğimiz çalıştayların devamı kapsamında Kahramanmaraş’ta Tarım Orman ve Sulama işleriyle ilgili sektör temsilcileriyle Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekillerimizin yaptığı görüşmeler sonucunda Kahraman şehrimizde bir Tarım ve Orman Çalıştayı yapma lüzumu hasıl olmuş ve 8 Kasım 2018 tarihinde Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz ve sektör temsilcilerinin katılımı ile 11. çalıştayımız olan Tarım Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Sonrasında Tarım ve Orman Bakanımızın daveti üzerine 6 Aralık 2018’de Tarım Bakanlığımızda çalıştay sonuçları ve taleplerimiz ile ilgili faydalı bir toplantı icra edilmiştir” denildi.

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birisi olan Adatepe Barajı ile ilgili olarak, “790 milyon TL yapım maliyetli Adatepe barajının tamamlanması talebimiz Tarım Bakanımızca öncelikli ve önemli görülmüş ve bütçesi ile ilgili çalışma yapılması kararlaştırılmıştır” denildi.

Elbistan’a bağlı Büyükyapalak Mahallesi’nde bulunan Büyükyapalak Göleti’nin de yapılabilirliğinin inceleneceği kaydedilen açıklamada, “540 milyon TL maliyetli Karakuz Barajının hem sulama hem de EÜAŞ’a soğutma suyu sağlayacak olması nedeniyle talebimiz yine makul bulunmuş ve EÜAŞ’ın santral yapım maliyeti içerisinde değerlendirilerek yapılması planlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

12 Ara 2018 - 11:09 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

İlyas oksuz - Yine yarinami kaldı gün verilmiyor nezamani nereye su verilecektir o da yok ney bu çalış taylar bizi kandır mayın bakanım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 11:09
05

Duyarlı Albısdanlı - Vaaay be ne çalıştaymış lak lak çook icraat yoook dedem de barajlardan bahsederdide ömrü yetmedi bizimde ömrümüzü yeteceğini zannetmiyorum çünkü diğer yapılacak santrallerden sulanacak ne tarla ne erazi kalacak bence ekilecek erazi kalmayınca baraj yapılır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 11:09
04

... - Adatepeye ödenek ayrıldımı kalealtı sulama birliği faliyete geçecekmi yoksa cürümeye davammı edecek aklımızdaki bununla ilgili bi sürü soru var yoksa 30 marttan sonra unutulacağızmı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 11:09
03

Malcı - Karkas et ithalatı yetmezmiş gibi kemiksik et ithalati için düzenleme yaptınız. Onbinlerce boşnak müslümanı katleden sırplardan onbinlerce ton et ithal ediyorlar.

Şimdi çıkmış besi osb diyorlar, galiba ayakta kalan besici varsa onlarıda tarihe gömmek için buldukları bir yöntem.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 11:09
02

Tekin - Adatepe tamamlandıya sıra karakuzda size itibar ettiğimizi sanıyorsunuz Avcı’nın yalanı gibi yine boş konuşanlar ayıp ayıp

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 11:09
01

Tawkirar - Çoğu bekliyor baraj gelsinde 3,5 kuruş para alsın dikin dikin fidanları yola devam durmak yok!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 11:09