Tapu Müdürlüğü 171 yaşında

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün 171.kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Elbistan’da Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Tapu Müdürlüğü 171 yaşında
Tapu Müdürlüğü 171 yaşında
Haber albümü için resme tıklayın

Ülkemizde ilk Tapu teşkilatı, 21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulmuş ve Cumhuriyetin ilanına kadar çeşitli isimler altında görevini sürdürmüştür. Tesis edilen ilk kayıtlar, tamamen mülkiyete ve tapu işlemlerine yönelik olmuş ve bu dönemlerde hiçbir harita çalışması, kadastro tesisi ve güncelleştirilmesi konusunda bir çalışma yapılmamıştır. Cumhuriyetin kurulmasından sonra bağımsız bir tapu teşkilatının oluşturulması konusu, özel bir dal olması, bu hususta özel bir deneyim gerektirmesi ve kapsamının genişliği sebepleriyle önem kazanmıştır.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün kuruluşunun 171. yıldönümü, Genel Müdürlük merkez ve taşra teşkilatlarında büyük bir coşkuyla kutlandı. 171. yılında ‘Geçmişten Geleceğe, Mülkiyetin Garantisi’ sloganı ile yola çıkan ve 1847 yılından bu yana mülkiyetin garantisi olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de tören düzenlendi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı ile birlikte merkez ve taşra teşkilatı personelinin katılımıyla yapılan törende, Ulu Önder Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Genel Müdür Adlı, Anıtkabir özel anı defterini imzaladı.

Törenlerin Elbistan ayağında ise, kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına Elbistan Tapu Müdürü İsmail Atakan ve personel tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunmasının ardından tören sona erdi.

21 May 2018 - 14:51 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.