Suriye’de hava saldırısı: 42 ölü

ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'nin Mayadeen şehri yakınlarında gerçekleştirdiği hava saldırısında 42 sivil hayatını kaybetti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'nin Deyrizor eyaletinde bulunan Mayadeen şehri yakınlarında hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Dün gerçekleştirilen hava saldırısında yaklaşık 42 mahkumun hayatını kaybettiği, 15 DEAŞ militanının da öldürüldüğü aktarıldı. Suriye basını ise, hava saldırısının terör örgütü DEAŞ tarafından hapishane olarak kullanılan binaya yönelik gerçekleştirildiğini bildirdi. Koalisyon Sözcüsü, kayıplarla ilgili raporun hazırlandığını dile getirdi.

Mayadeen, Deyrizor kentinin 45 kilometre güneydoğusunda yer alıyor. Koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak’ta terör örgütü DEAŞ’a karşı 2014 yılından bu yana 21 bin 35 hava saldırı düzenlediği kaydediliyor. Bu hava saldırılarında 484 sivilin hayatını kaybettiği belirtilirken, insan hakları grupları bu rakamın çok daha fazla olduğunu dile getiriyor.

27 Haz 2017 - 17:17 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.