SP’li Ejderoğlu: “Bu özelleştirme iptal edilecektir”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili olarak, “Bundan önce nasıl iptal edildiyse, inşallah bu özelleştirme de iptal edilecektir” diye konuştu.

SP’li Ejderoğlu: “Bu özelleştirme iptal edilecektir”
SP’li Ejderoğlu: “Bu özelleştirme iptal edilecektir”
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Saadet Partisi Elbistan İlçe Teşkilatı tarafından Elbistan Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi kararına karşı çıkmak amacıyla fabrika nizamiyesi önünde bir program düzenlendi. Programa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı, İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Kürşad Ali Yıldırım, BBP Elbistan İlçe Başkanı Hıdır Gezer, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Doğuç, CHP Elbistan Kadın Kolları Başkanı Fidan Aytaç, Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Mehmet Kılıç, işçiler ve az sayıda çiftçi katıldı.

Programın açılış konuşmasını Saadet Partisi Elbistan İlçe Başkanı Sami Polat yaptı. Polat, şeker fabrikalarını kapattırmayacaklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Mehmet Kılıç ise, özelleştirmeye karşı çok sayıda etkinlik ve organizeye imzaya attıklarını belirtti. Kılıç, çiftçileri fabrikada özelleştirmeye karşı yanlarında görememeyi de anlamadıklarını ifade etti. Kılıç, “Neden gelmiyorlar anlamış değiliz. Bu alanın traktörlerle dolması gerekirdi” dedi.

Kılıç’ın ardından konuşan İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Kürşad Ali Yıldırım da, şu ifadeleri kullandı:

“Yerli ve milli olmak markaları satmakla olmaz. Bu özelleştirmenin kamu yararı içermediğini beyan ediyoruz. Yerli ve milli olmak, milletin malına sahip çıkmak mıdır yoksa haraç mezat buraları satmak mıdır? Türkiye, özelleştirmeler ve diğer politikalar nedeniyle bir uçurumun kenarına yuvarlanmaktadır. Hep birlikte buna direneceğiz. Yıkılmayacağız. Bu ülke için sözümüzü söylemekten asla imtina etmeyeceğiz.”

Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş ise, “İşçilerimizi kapıya koymaya milli mesele diyorlar. Üretime el koyup Amerikan şirketlerine teslim etmeyi milli olarak adlandırıyorlar. Ya millilik kavramının anlamını bilmiyorlar, yoksa da işçilerimiz ve çiftçilerimiz olmak üzere Elbistan’la dalga geçiyorlar. Yabancı devletlerin şekerini, çayımıza katmak milli midir, gayri milli midir?” diye konuştu.

Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı da, “Biz, bu şekilde özelleştirmeye karşıyız. Yarının ne olacağını bilinmemesine karşıyız. Biz, burada adeta gövdemizi koyacağız ve bu fabrikalarımızı sattırmayacağız” şeklinde konuştu.

Programın son konuşmasını ise Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu yaptı. Ejderoğlu, Elbistan Şeker Fabrikası’nın satılması ile bölge halkının zenginliğinin elinden alınacağını savundu.

Ejderoğlu, “Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine çok büyük bir kesim karşı çıkıyor. AK Partili yetkililer de bizimle beraber olmak istiyorlar ama olamıyorlar. MHP’lilerin de burada olmak istediklerini biliyoruz. Bu kadar milletin, STK’ların ve partililerin karşı çıktığı bir hadiseyi inatla gerçekleştirmek istemelerini anlamıyoruz. Bundan önce yapılan özelleştirmelerde fabrikalarımız, işçilerimiz ve bu KİT’lere bağlı birçok gayrimenkullerimiz haraç mezat satılmış ve heder edilmiştir. Biz, bu heder edilmeye Elbistan Şeker Fabrikası’nın da eklenmesini istemiyoruz. Sadece burada işçiler ve fabrikalar söz konusu değil. Bu bölgede yaşayan insanların, besicinin, esnafın ve üreticinin de sıkıntısına neden olacak. Bölge halkının zenginliğini elden çıkartmış oluyorsunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Ejderoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Zannetmeyin ki bu çalışmalarımız boşa gider. Bundan önce nasıl iptal edildiyse inşallah bu özelleştirme de iptal edilecektir. Çünkü burada işçinin emeği var, taşeronun emeği var, geleceği ve ne olacağı belli olmayan taşeronun emeği var, üreticinin emeği var. Emeğe sahip çıkmak, bu fabrikayı yıllar önce kuran ve Anadolu’nun kalkınmasını sağlayan milli insanların gayesi gibi bizim de sahip çıkmamız milliliktir. Türkiye’de TEKEL özelleştirildi. Kimin tütününü kullanıyoruz. Yarın başka ülkelerin şekerini kullanmamak için bu özelleştirmeye ‘hayır’ diyoruz. Ülkenin tadını kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Ülkenin şekerini kapatmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu, siyasi bir söylem değil; bu ülkenin hakikatidir. Bu ülkede birliliğin ve beraberliğin teminatı, işçiye, üreticiye ve çiftçiye değer vermekle olur. Bu değer verme de varlıklarımızı koruyarak olur.

Biz, Saadet Partisi olarak bütün gücümüzle bu haksızlıklara karşı çıkmak için ülke çapında özelleştirilen 14 fabrikada bu çalışmayı yapıyoruz. Biz, vicdanlardaki sesin uygulamaya geçeceğine inanıyoruz. Neticenin de en kısa zamanda alınması hususunda hiç mi hiç tereddüdümüz yoktur. Biz, çiftçiye, işçiye sahip çıkacağız. Bu coğrafya ancak devletin desteği ile çalışkan çiftçinin ve üreticinin yanında durulmasıyla ayakta kalacağına inanıyoruz. Bu değerli fabrikaların heder olmasını asla istemiyoruz. Şekerin ortadan kalkmasının önüne geçeceğiz.”

21 Mar 2018 - 16:56 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Mehmet - Sayın Kılıç güzel bir konuya değinmiş çiftçi pancarın gidiyor olan sana olur,işciye bişey olmaz başka kuruma geçer emekliliği gelen emekli olur sen ne yapacaksın ne bu korku ne bu vurdum duymazlık bu kadarmı gözünüz kör kulağınız sağır oldu.VAllaha Billaha benim şeker fabrikasından beş kuruş faydam yok hatta kalkarsa faydası bile var arsam var yakınında çok para eder ama biz elimizdeki fabrika gitmesin kapanmasın derdindeyiz siz sus pus oturun bakalım 1-2 seneye kadar sizide görürüm..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:56
04

elbistanlı - Sayın çifçi at gözlüğüyle bakarsan ancak bu kadar görürsün meselenin özünü anlayamadınız konuşuyorsunuz.Konu ne 200 işçi ne de zarar meselesi biraz kafa yorabilseniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:56
03

harun yuksel - bu milli bir mesele sekeride ithal etmek gelecekte sıkıntı oluşturacak abd kargil firmasının NbŞ uretimi ile hem sağlığımızı hem milli ekonomiyi menfi yönde etkiliyecek BU MİLLİ MESELE LUTFEN FARKINA VARALIM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:56
02

He he - Seni aşar bu iş sadeleştirme kendini baskan satılması daha hayırlı olur yapalaklılar işletmeciligini yapıyor pancar zamanı git bak oranın haline

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:56
01

Çiftçi - Bukadar kalabalık bir grupla değil özelleştirmeyi durdurmak dünyayı yerinden bile oynatırsınız siz:)))))

8 milyon tl zarar eden bu fabrikayı sırf 200 tane işçi iş olanağı bulacak diye satmamak VATANA İHANETTİR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 16:56