Sosyal medya habercisi Marangoz’dan özel duyarlılık

Elbistan’a bağlı İğde Mahallesi’nde yaşayan ortopedik engelli ‘sosyal medya habercisi’ Yahya Marangoz, hemşerilerinin desteği ile otomobil alınca mahallesindeki gelişmeleri takip etmek için kullandığı sepetli motosikletini, başka bir ortopedik engelli vatandaşa hediye etti.

Sosyal medya habercisi Marangoz’dan özel duyarlılık
Sosyal medya habercisi Marangoz’dan özel duyarlılık
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan ilçesine bağlı İğde Mahallesi'nde yaşayan Yahya Marangoz, yaklaşık 7 yıl önce kendi adına açtığı sosyal medya hesabından mahallesi ile ilgili paylaşımlar yapmaya başladı. Marangoz, daha sonraları bu işi profesyonelleştirerek aldığı fotoğraf makinesi ile mahallesindeki cenazeler, düğün ve nişan gibi özel günlerden çektiği fotoğrafları paylaştı. Marangoz’un herhangi bir ücret ve karşılık beklemeden yaptığı bu iş, özellikle gurbette yaşayan İğdeliler tarafından büyük destek gördü. Ünü kısa sürede yayılan ‘sosyal medya habercisi’ Marangoz, haberlere yetişmek için sepetli motosiklet aldı. Özellikle kış aylarında motosikleti kullanmakta zorlanan Marangoz’a sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya sayesinde hemşerilerinin desteği ile otomobil alındı. Artık İğde’deki haberleri yapmak için otomobil kullanan Marangoz, emektar olarak gördüğü sepetli motosikletini de kendisi gibi ortopedik engelli olan 73 yaşındaki Fevzi Önat’a hediye etti.

Yıllarca kullandığı sepetli motosikletin, aynı mahallede yaşayan bir engellinin hayatını kolaylaştıracağını düşündüğünü kaydeden Marangoz, “Sağ olsunlar hemşerilerimiz bir kampanya düzenlediler ve 0 kilometre bir otomobilim oldu. Bu motosikleti de yıllarca kullandım. Mahallemdeki gelişmeleri ve haberleri takip etmek için en büyük yardımcım bu motosikletti. Ömrümde ilk kez otomobil sahibi olunca motosikletimi de mahallemizde yaşayan ortopedik engelli Fevzi Önat ağabeye hediye etmeye karar verdim. İnşallah, bu sepetli motosiklet sayesinde gideceği yere daha çabuk ve hızlı bir şekilde ulaşacak. Günlük işlerinde kendisine büyük katkı sunacak. Hayırlı olsun” dedi.

Yahya Marangoz’un hediye ettiği sepetli motosiklete binen 73 yaşındaki Fevzi Önat ise, “Yahya kardeşimiz otomobil aldıktan sonra motosikletini bana hediye etti. Hemşerilerimiz ona araba alınması için seferber oldu. Kendisi de böyle bir duyarlılık göstererek motosikletini ihtiyacı olan birine hediye etme kararı almıştı. Bu motosiklet çok işime yarayacak. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

27 Nis 2017 - 16:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Bahittin Saykin Almanya - Cok Iyi yapmissin Yahya Kardeşim, Cenabi - Hak nigmet veriyorki paylasin diye, Rabbim darda olan yardima muhtac olan herkese yardim etsin bu vesileyle herkesi duyarli olmaya davet ediyorum. Feyzi Abiye hayirli olsun ama dikkat etsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Nisan 16:06