Sokak hayvanları için Elbistan’da barınak yapılacak

Sokak hayvanları için Elbistan’da barınak yapılacak

Sokak hayvanları için Elbistan’da barınak yapılacak
Sokak hayvanları için Elbistan’da barınak yapılacak
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Elbistan Hayvanları Koruma Derneği (ELHAYKODER) işbirliği ile bölgenin en büyük hayvan barınağı Elbistan’da yapılacak. Yaklaşık 45 dönümlük alanda yapılacak olan hayvan barınağı Elbistan’ın yanı sıra, çevre ilçelere de hitap edecek.

Elbistan-Nurhak Karayolu üzerinde yer alan ve yaklaşık 45 dönümü bulan barınak alanı, büyüklüğü ile bölgenin en büyük tesisi olma özelliğini kazanacak.

Elbistan Hayvanları Koruma Derneği’nin çalışmaları sonucunda, barınak amacıyla tahsis edilen alan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın desteği ile büyüyecek. Barınak alanının etrafı duvar ile çevrildikten sonra, içerisine gerekli binalar yapılacak. Elbistan ve çevre ilçelerden toplanacak sokak hayvanları burada rehabilite edilecek, aşı ve bakımları yapılacak. İlerleyen zamanlarda kliniğin de yapılacağı barınakta, sokak hayvanları tedavi de edilebilecek.

Elbistan’da hayvan severlerin desteği ile 1 yılı aşkın süreden beri sokak hayvanlarının bakımını ve beslenmesini üstlendiklerini ifade eden, ELHAYKODER Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özpolat, imkanlar ölçüsünde birçok hayvanın tedavisini de yaptıklarını kaydetti.

Kendi imkanlarıyla yaptıkları barınakların, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile profesyonelleşeceğini dile getiren Özpolat, barınağın 45 dönümlük arazisi ile bölgedeki en büyük tesislerden biri olacağını söyledi.

Özpolat, “Yaklaşık 1 yıl önce birkaç hayvan sever olarak başladığımız, daha sonra ise birçok hayvan severin katılımı ile sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz, Büyükşehir Belediyemizin desteği ile inşallah daha da büyüyecek. Buraya hayvan barınağı yapılacak. Yapılacak barınakta sokak hayvanlarının rehabilitesi, bakımı ve tedavisi yürütülecek. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatih Mehmet Erkoç’a, arsa tahsisindeki katkılarından dolayı Elbistan Kaymakamı sayın Tuncay Akkoyun’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

19 Ağu 2017 - 18:29 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Ali - 2016 yılından beri daha barınak yapılacak daha yapılacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 18:29
04

krlrsln - Bu çok güzel bi şey. InsaAllah amacina ulaşır.diget insanlarin dikkatini çeker.onlarinda yardima ihtiyaci olduklarını anlarlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 18:29
03

şahin - kısırlŞTIRIN ŞU HAYVANLARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 18:29
02

Eren Türkay - Sahiplendiriliyorlarmı onlara iyi bakın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 18:29
01

... - Hayvanlar barınakta kısırlaştırılıp şehir merkezine ordan da koylere bırakılıyor köylerde ya çoban köpekleri öldürüyor yada sahipli hayvanlara saldırıyor (tavuk, koyun vs) ve hayvan sahipleri tarafından ya zehirleniyor yada vuruluyor. Buna da bir çözüm değerli yetkililer...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 18:29