Söğütlü ve Hasanalili Barajları Sulama Projesi hazırlanacak

Elbistan’da 78 bin 620 dekar tarım arazisini cazibeli olarak sulayacak olan Söğütlü ve Hasanalili Barajları Sulama Projesi hazırlanması amacıyla, ihale düzenlenecek.

Söğütlü ve Hasanalili Barajları Sulama Projesi hazırlanacak
Söğütlü ve Hasanalili Barajları Sulama Projesi hazırlanacak
Haber albümü için resme tıklayın

Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürlüğü tarafından, 4 Ocak 2017 tarihinde yapılan ön yeterlilik değerlendirmesinin ardından, yapılan çalışmalardan sonra yeterliliği tespit edilen firmalar teklif vermek üzere davet edildi. 11 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak olan ihale ile Söğütlü ve Hasanalili Barajları Sulama Projesi yaptırılacak.

Elbistan’ın çorak topraklarını suya kavuşturacak olan barajların yapımı amacıyla çalışmalar hız kazanırken, yaklaşık 80 bin dekar tarım arazisini suya kavuşturacak olan iki baraj için sulama projesi hazırlanacak.

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) çalışmaları tamamlanan Söğütlü ve Hasanalili Barajları için Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü tarafından sulama projesi ihalesi düzenlenecek.

4 Ocak 2017 tarihinde ön yeterlilik için yapılan başvurunun ardından yeterlilikleri tespit edilen firmalar, sulama projesi için teklif vermeye davet edilirken, teklifler 11 Temmuz 2017 tarihinde alınacak. Yapılacak değerlendirmenin ardından, ihaleyi kazanan firmaya sulama projesini tamamlaması için 480 gün süre tanınacak.

İhale şartnamesinde şu ifadelere yer verildi:

“Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanmak suretiyle kısa listeye alınarak, teklif vermeye davet edilecek isteklilerin katılımıyla, 4734 sayılı Kanunun 5. bölümünde yer alan hükümlere uygun olarak belli istekliler arasında ihale usulü ile ihale edilecektir.”

7 bin 862 hektar (78 bin 620 dekar) tarım arazisinin sulanması, 1 adet terfi istasyonu, borulu sulama şebekesi ve üzerindeki sanat yapılarına ait sulama projesinin hazırlanması için yüklenici firmaya 480 gün süre tanınacak.

Hasanali Barajı ile 3.047 hektar brüt (2.742 hektar net) tarım alanının, Söğütlü Barajı ile de 4.815 hektar brüt (4.335,9 hektar net) tarım alanının sulanması planlanıyor.

02 Haz 2017 - 14:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Erdi - Bu sene elbistana sıfır çalışma var nedir bu arkadaş ramazanda ne top atılıyor ne ezan veriliyor hopörlere ne böcek ilaçlaması var şikayetciyim sesimizi duyun..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Haziran 14:45
06

Rumuz - Koca elbıstan ovası susuz ziraat odası başkanı ne birşeyler yapamiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Haziran 14:45
05

hasan şahin - arkadaşın biri elbistan ovası susuz ziraat odası başkanı ne bir şeyler yapamıyor diye yorumda bulunmuş arkadaşım ziraat odası başkanı kim ziraat odasını kim tanır hükümetin milletvekillerin bakanların oy verdiğin partilerin bir şey yapamıyorlarda ziraat odasının eti ne gücüne ziraat odasından baraj yapamasınımı bekliyon başkan yıllardır barajlar ve yollar diyerek dilinde tüy bitti bunları deyince ziraat odası başkanı siyaset yapıyor diyorlar. basını takip edersen ziraat odasının ve başkanın ne yaptığını görürsünüz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Haziran 14:45
04

Asef busman - Bu barajla ilgili tonlarca Haber yapildi yazildi cizildi ne bitmez bir Plan mis vurulmus bir kazma yok bir faliyet Habire sovva dayali Haber artik kimse inanmiyor beler haberiniz olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Haziran 14:45
01

Melek - Burda yerimiz var bu proje ne zaman başlayacakta ne zaman istimlaklar hesaplanacak. Yıllardır bir işi yapamadınız ! Bu kadar insanı mağdur etmeye değer mi ? Projeyi onaylarsın veya onaylamazsın bu nasıl iştir ? Bir türlü kimse kabullenemedi. Ya yapın yada oyalamayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Haziran 14:45