Soğuk hava deposu açılışa hazırlanıyor

Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA işbirliği ile Göksun ilçesine bağlı Çardak Mahallesi’nde hayata geçirilen Soğuk Hava Deposu açılışa hazırlanıyor.

Soğuk hava deposu açılışa hazırlanıyor
Soğuk hava deposu açılışa hazırlanıyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA işbirliği ile inşa edilen soğuk hava deposunda son çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yapım çalışmaları tamamlanan ve bölge üreticilerine hizmet sağlayacak tesiste teknik ekipmanların montajı ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Üreticiye büyük destek ve kolaylık sağlayacak yatırımdan memnuniyet duyuluyor.

Göksun Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Necmettin Kışlak, soğuk hava deposunun büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ifade ederek; “Çardak Mahallesine yapılan soğuk hava deposu, bölgemiz çiftçisine büyük bir hizmet olarak gelmiştir. Eskiden tüccarlar elmanın üstüne kar yağmasın diye düşük fiyatlarda alım yaparlardı. Şimdi ise bu soğuk hava deposu sayesinde yöremizdeki çiftçiler ürettikleri ürünleri burada muhafaza ederek, makul fiyata satabilecekler. Bu sıcak havalarda yağan bir rahmet gibi imdadımıza yetişti bu soğuk hava depomuz. Bizim bölgemiz için çok büyük bir hizmet, sebep olandan yapana kadar herkesten Allah razı olsun. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör beye ve ekibine şahsım ve bölgemiz insanı adına çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık diyorum” diye konuştu.

Çardak Mahalle Muhtarı Coşkun Aksu, soğuk hava deposunun bölgeye hitap ettiğine dikkat çekerek; “Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan soğuk hava depomuz, Çardak, Ericek, Kamışçık ve Korkmaz mahallelerimizde üretilen ürünler başta olmak üzere bölgemiz üreticisine hizmet verecek. Bundan dolayı oldukça çok mutluyuz. Bu proje ile üreticilerimizin yurt dışına ürün göndermeleri daha kolay hale gelecek. Bundan dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e şahsım ve Çardak, Ericek, Kamışçık ve Korkmaz mahallelerimizin sakinleri adına sonsuz teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz” dedi.

Bölgede elma üreticiliği yaptıklarını belirten çiftçiler ise soğuk hava deposunun ürünleri için adeta bir sigorta olduğuna dikkat çekerek; “Ürünlerimizi muhafazada çok zorluklar yaşıyorduk, ürünlerimiz sıcaklara dayanamıyor ve bozuluyordu. Bu soğuk hava deposu sayesinde bu zorluktan kurtuluyoruz. Yapanlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun” ifadelerini kullandılar.

Soğuk Hava Deposu 3643,35 metrekare alana sahip olup içerisinde Paketleme alanı, 6 adet atmosfer kontrollü oda, şoklama odası, 8 adet soğuk oda, idari bina ve personel birimleri yer alıyor. 3 bin ton kapasiteli olarak yapılan soğuk hava deposu atmosfer kontrollü olması sayesinde de değişik ürün gruplarına hizmet verebilecek.

21 Eyl 2020 - 16:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.