Şeker fabrikasındaki taşeron işçilerden kadro açıklaması

Elbistan Şeker Fabrikası’nda çalışan taşeron işçiler, kadroya alınma taleplerini içeren bir basın açıklaması yaptı.

Şeker fabrikasındaki taşeron işçilerden kadro açıklaması
Şeker fabrikasındaki taşeron işçilerden kadro açıklaması
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Fabrika nizamiyesinde bir araya gelen taşeron işçiler, ellerindeki ‘Taşeron demek ölüm demek’, ‘Şeker taşeronuna kadro’, ‘Evde bebeler ekmek bekler’, ‘Taşeron umudunu kesmedi’, ‘Şirket değil kadro istoruz’ ve ‘Ekmek elden alınamaz’ yazan pankartlarla kadro taleplerini dile getirdi.

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şubesi Mehmet Kılıç’ın da destek verdiği organizede, taşeron işçilerin sözcülüğünü yapan Harun Arslan, taşeron işçilerin kadro dışı kalmasının kendilerinde çok büyük hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

Arslan, şöyle konuştu:

“Bilindiği üzere çalışmış olduğumuz şeker fabrikaları özelleştirilmekte ve biz taşeron işçilerin çalışma durumu hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmamaktadır. Bu durumdan dolayı biz şeker taşeronlarının ne kadar mağdur olduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir. 24 Aralık 2017 tarihinde çıkarılan 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi statüsünde kadroya alınması kararlaştırıldı, fakat biz şeker fabrikası taşeron işçileri bu kapsamın dışında bırakıldık. Kamuda tek bir taşeron işçi kalmayacak sözü verilmişti. Fakat Türkiye Şeker Fabrikalarının kamu iktisadi teşekkülü yani KİT kurumları olması sebebiyle kapsam dışı bırakılmamız, bizleri çok büyük hayal kırıklığına uğrattı.”

Şeker fabrikalarının özelleştirme sürecinin sonuna gelinmesine rağmen taşeron işçilerin durumlarındaki belirsizliğin devam ettiğini vurgulayan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Atılacak resmi adımı umutla beklediklerini ifade eden Harun Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Tokat mitinginde kadroda kapsam dışı bırakılan işçilerin sesini duymuş ve bizler için çalışma yapılacağını, bizlerin de bulunduğumuz kurumlarda kadroya alınacağımızı söylemiştir. 14 şeker fabrikasının özelleşmesi ile şeker fabrikalarında bulunan yıllardır kamuya hizmet etmiş yaklaşık bin 670 taşeron işçiden ‘bu haktan mahrum mu kalacağız?’ sesleri yükselmeye başlamıştır. Biz şeker fabrikalarında çalışan taşeron işçi temsilcileri olarak bu durumumuzu arz etmek için yakın tarihte TBMM’de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sayın Mahir Ünal Bey ile görüştük. Görüşmemiz neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlerin mağdur edilmesine kesinlikle razı olamayacağını, biz taşeron işçilerin de kadrolu ve muvakkat işçiler gibi bulunduğumuz fabrikanın işçisi olduğumuzu ve bizlerinde kadrolu işçiler gibi tüm haklardan faydalanacağımızı, istersek diğer kurumlara 4b statüsünde geçiş yapabileceğimizi dile getirmiştir.

Fakat özelleşme sürecinin sonuna gelmemize rağmen taşeron işçiler hakkında herhangi resmi adım atılmamıştır. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve bölge milletvekillerimize şeker taşeronları olarak sesleniyoruz; Biz taşeron işçiler olarak sizlerin bizi asla mağdur etmeyeceğinizi biliyor ve inanıyoruz. Siz değerli büyüklerimizden gerekli çalışmaların biran önce yapılması ve kaygılarımızın giderilmesini istiyoruz” dedi.

18 Nis 2018 - 17:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Ali - Taşeron işçiler de alan firmayla çalışsın. Herkes beleş kadro peşine düşmüş.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:48
09

Adnan - Elinize Pankrat Almakla Olmuyor! Kadroyu Secimde Sandıkta Alırsınız Başka Yolu Yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:48
08

Faruk ÜNAL - Elbistan Şeker Fabrikasının özeleştirilmemesi için 20 bin imza toplayan işçi kardeşlerim söz sırası şimdi sizde 24 haziranda sandık önünüze geliyor...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:48
07

Mehmet - Seçimde göstereceksiniz duyuracaksınız sesinizi,yüzde 60-70 oy verirsenhersey çok güzel memnunuz demektir birşey isteyemessin istesende vermezler,iktidarlar hep oy alamadığı yere önem verir oy almak için..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:48
06

Mehmet kilic - Nasılsa kandırıldınız aynı onların kandırıldıgı gibi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:48
05

polat - beles kadro pesinde diyen sahsiyet ne ayaksin sen sen mi yillarca emek verip calistin senin gibi istemeze vermez Allah hic bisey

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:48
04

Harun ARSLAN - Ali senin beleş dediğin kadroya biz yıllardır emek veriyoruz. Öyle senin dediğin gibi kolay değil o iş.

Ey ALLAH’ım bilen de konuşuyor bilmeyen de.

Bağlılarının Ağzı torba değil ki büzeyim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:48
03

Afşinli - Beleş dediginiz kadro için biz yıllardır kimlerin kahrını çektik bir bilseniz.. bize insanlıgımızı unutturdular inanın. Sadece davamız ekmegimiz çok birşey istemedik...Haklıyken haksız duruma düşmekten yorulduk ...Artık hakkımız olan kadro gelse iyi olur..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:48
02

Hilal - Sayın cumhurbaşkanım biz emekliliğe hak kazananlarida mağdur etmeyin 1000 milyar maaşla nasıl gecinelim bizim sesimizi duyun bizlerde taşaro kadrosuna geçmek istiyoruz.zorunlu emekli olunmayacak söylemiştiniz isteyen devam edecek şimdi bizler zorunlu ayrılmak zorunda kaldık sayın cumhur başkanım bizlerde mağdur etmeyin oylarınız sizindir yoksa çok oy kayıp edersiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:48
01

Emre - Taseron iscisiydik isten çıkarıldı bizdekadroistiyorukyoksa sandıkta oy yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 17:48