Şehitler Ormanı’nda 800 fidan daha toprakla buluştu

Elbistan’da Taşoluk mevkiinde şehitler için oluşturulan hatıra ormanına Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 180.yılı dolayısıyla 800 adet fidan dikildi.

Şehitler Ormanı’nda 800 fidan daha toprakla buluştu
Şehitler Ormanı’nda 800 fidan daha toprakla buluştu
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Jandarma Teşkilatı’nın 180.kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Elbistan’da, terörle mücadele ve vatan savunması esnasında şehit düşen güvenlik güçleri adına 2 yıl önce oluşturulan Şehitler Ormanı’nda Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Cezaevi Bölük Komutanlığı tarafından fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın ülke çapında başlattığı ‘180 yılda 180 bin fidan’ projesi kapsamındaki fidan dikme etkinliğine, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Fatma Doğuç, Şehit ve Gaziler Derneği Elbistan Şube Başkanı Turgut Şakalar, şehit aileleri, İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, Av Hayvan Hayvanları Koruma Derneği Başkanı TEMA gönüllüleri, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan rütbeli personeller ile erbaşlar katıldı.

Fidan dikimi sonrasında değerlendirme yapan Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, şehitlerin hatırasını canlı tutmak için 2 yıl önce oluşturulan hatıra ormanına Göksun Orman İşletme Müdürlüğü’nden temin ettikleri 800 fidanın dikimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yüzbaşı Sert, Jandarma Teşkilatı’nın 180.kuruluş yılı çerçevesinde düzenlenen fidan dikme etkinliği ile ilgili olarak, “Bulunduğumuz alan yaklaşık 2 yıl önce Şehitler Ormanı olarak düzenlenmişti. Bugün biz de bu alana Jandarma Genel Komutanlığımızın başlattığı ‘180 yılda 180 bin fidan’ projesi doğrultusunda 800 fidan daha diktik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir de, Jandarma Teşkilatı’nın yurt genelinde başlattığı fidan dikme projesinin önemine vurgu yaptı.

Kaymakam Demir, “Bizden öncekiler bize bu vatanı nasıl emanet ettilerse bizlerin de görevi bizden sonrakilere bu emaneti en iyi şekilde ulaştırmaktır. Bunu da şehrimizi, ilçemizi ağaçlandırarak yapabiliriz. 180.kuruluş yılını kutlayan Jandarma Teşkilatımız da bu amaç doğrultusunda ülke genelini kapsayan bir proje başlattı. Bugün de ‘180 yılda 180 bin fidan’ projesinin Elbistan ayağında hep birlikte Şehitler Ormanı olarak isimlendirdiğimiz alanda fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Burada daha önceki yıllarda da dikilen fidanlar var. Şehitlerimizin adına dikilen fidanlar var. Biz de hem yenilerini ekledik hem de şehitlerimizin adını taşıyan fidanların bakımını yaptık. Jandarma Genel Komutanlığımız ve İlçe Jandarma Komutanlığımız başta olmak üzere bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

23 Mar 2019 - 18:27 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.