Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, yatırım yapmak isteyen sanayiciler için her biri bin 250 veya 2 bin 500 metrekare alana sahip, alt ve üst yapısı tamamlanmış parsel hazırlayacaklarını ifade ederek, Büyük Sanayi Sitesi için gerekli adımları attıklarını söyledi.
Mülkiyeti Elbistan Belediyesi'ne ait olan ve Karaelbistan Kasabası çıkışında yer alan alanda Büyük Sanayi Sitesi için gerekli projeyi hazırladıklarını anlatan Başkan Küçük, sitenin sanayi yatırımı yapmak isteyen müteşebbislere arz edileceğini kaydetti.
Başkan Durmuş Küçük, şunları söyledi:
"Allah razı olsun, teşekkür ederim kendilerine. 11 yıldır bir kısım arkadaşlarımız bu memlekette organize sanayi kazanımında bulunacaklardı. Halen bekliyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda 11 yıl çok uzun zaman değil, çok, çok, çok, çok uzun zaman. Bu memlekette her gün 30 tane işsiz vatandaşımızın problemlerini dinliyoruz. Belediye bünyesine kazandırmış olduğumuz Beyaz Masa ile 700 vatandaşımızı ülke dışı, ülke içi, özel ve kamu sektöründe işe girdirme gayret ve çabasında olsak da işsizlik konusunda çok muhterem hemşerilerimin haklı taleplerini her gün dinliyoruz. Gönlümüz isterdi ki organize sanayimizde bacalar 5 yıl önce tütmeye başlamalıydı. Hizmet olmadı, canımız sağ olsun. Ne yaparız Büyük Sanayi Sitesi yapacağız. Son bir hafta içerisinde hızla geliştirdiğimiz, Elbistan'ımıza iktisadi anlamda ve işsizlik noktasında büyük bir kazanım sağlayacak olan özel müteşebbisin iş oluşturma, istihdam da yer sorununu çözecek olan büyük bir projedir. Burada bin 250 metrekare ve 2 bin 500 metrekare çoğunlukta olmak üzere 55 adet parsel var. Bu arazinin tamamının mülkiyeti belediyemize ait. Yollarını inşallah 3 ay gibi bir zaman zarfında açıp, yapacağız. Konum itibariyle Kahramanmaraş çıkışında, şehrimizin batı tarafında en ana ve işlek güzergâhımız üzerinde.
Sanayi faaliyetleri organize sanayi içerisinde olduğu gibi Kahramanmaraş'ımızda da görüleceği üzere şehir ana giriş-çıkışlarında olduğu zaman bazen organize sanayiden dahi fazla tercih ediliyor. Mesela ilimiz olan Kahramanmaraş'ta Adana, Gaziantep ve Kayseri çıkışında onlarca fabrikalar görürsünüz. Organize sanayide alternatifi sadece ucuz arsa temini. Zaten ilimiz kalkınmada öncelikli yöre yasasına tabi. Biz yine vergi ve enerji indiriminden zaten faydalanıyoruz, ilimiz içerisinde olduğumuz için. Bu düşünce bizi Büyük Sanayi Sitesi projesi yapımına yöneltti, bu noktaya getirdi. İnşallah 3 aylık bir alt yapı çalışmalarından sonra temiz, suyu kanalizasyonu olan, yolları asfaltlanmış, elektriği olan, atık su boruları döşenmiş olan, parsel tapuları olan, bin 250 metrekare veya 2 bin 500 metrekare gibi muhtelif ebatlarda 55 adet mülkiyeti belediyemize ait parseller mevcut olacak. Bunları sanayi yatırımı yapacak olan hemşerilerimizin hemen arzına sunacağız. İnşallah belli fiyatlarda ihaleye çıkacağız ve böylelikle vatandaşlarımızın sanayi yatırımlarında önlerini açma konusunda güzel bir adım atmış olacağız. Bizi bunu organize sanayiye alternatif olarak düşünmüyoruz. Vatandaşımızda büyük bir birikim var. Sayın kaymakamımız beni arayarak 'Sayın Başkanım bir-iki müteşebbisimiz mobilya üzerine üretim yapmak istiyorlar, bunun için de 2-2,5 dönüm kapalı alanı olan, 5 dönüm kadar açık alanı olan bir yer arıyorlar. Yardımcı olabilir misiniz' dediler. Bakın vatandaşlarımız yer arayışı içerisindeler."
4 milyon ağaç dikiliyor:
Elbistan'da ormanlaştırma konusunda da ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Başkan Durmuş Küçük, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün profesyonel manada 8 bin 500 dönümlük alanı ormanlaştırdığını söyledi.
Başkan Küçük, "Değerli büyüğümüz Avni Doğan'a, 'bir dikili ağacı yok' diyorlardı. Onun eliyle ve İl Genel Meclisi Üyelerimizin büyük gayretleri ile ki; buradan onlara ayrıca teşekkür ederim. Sayın İl Genel Meclisi Üyelerimiz Ahmet Göçer, Sırrı Demir, Ali Demir ve Hüseyin Tanrıverdi beyefendiye büyük teşekkür ederim, onların gayretleri ile 4 milyon büyük ağaç dikme çalışmasına başlanmıştır, başlanacak falan yok. 8 bin 500 dönüm alan, Güblüce sırtlarından başlayarak tüm Şardağını sararak, 4 milyon fidanın yanı sıra, diğer alanlara da tohum atma olarak devam edecek. Bu yıl ilk etap olan 2 bin 500 dönüm tamamlanıyor ve 3 yıl içinde de bu proje tamamlanacak. Çevre ve Orman İl Müdürü sayın Hüseyin Çanak'a da çok teşekkür ederim. Orman çalışması, projelendirme yapılarak onların imkanları ve çalışmaları ile yapılmalıdır. Bir takım amatör çalışmalar olabilir ama netice alınamaz. Doğru olan buydu" dedi.
Ceyhan'ı Başçarşı süsleyecek:
Ceyhan Nehri Islah Projesi kapsamında, yalı tipinde 60 adet işyerinin nehir kenarına yapılacağını ve bu yapıların da ayrı bir güzellik katacağını ifade eden Durmuş Küçük, şöyle konuştu:
"2.5 yıl önce birilerine desek ki; 'ya bu ırmağın üzerine yaya köprüleri yapılacak, eski köprülerin üzerine giydirmeler yapılacak, aydınlatma yapılacak, kenarındaki yollar asfaltlanacak, muazzam bir proje ile rehabilitasyon yapılacak' deseydiniz, acaba doğrumu, gerçek mi, olabilir mi, olamaz mı şüphesi uyanırdı. Bugün biz bu projenin yüzde 30'luk kısmını tamamlamak üzereyiz. Projenin içerisi zenginliklerle dolu. Şuanda projesi hazır, ırmağın üzerinde Başçarşı kuracağız. Irmağın üzerinde Ceyhan Parkı yakınında, 60 civarında küçük esnafımız için ırmağın üzerine yalı tipinde dükkânlar yapacağız. Proje içerisinden projeler çıkarıyoruz ve bunları yapacak imkân, kabiliyet ve beceriye sahibiz."
Elbistan'ı, Elbistanın Sesi sayesinde İstanbuldan takip eden bir Elbistanlıyım.Elbistanımızın şehirleşmesi konusunda düşünülen ve hayata geçirilen projeler gerçekten çok güzel. Sayın Başkanı kutluyorum. Elbistanın önceki ve şimdiki halini mukayese eden bir insan aradaki farkı çok rahat anlayacaktır. İnşallah Elbistanımızda güzel şeyler olmaya devam edecek ve hayal ettiğimiz 82'ye ulaşacağız. Unutmayalım, iyi bir idare, onu sürekli sorgulayan, soruşturan, iyi ya da kötü değerlendiren bilinçli bir